2021. január 10., vasárnap

Amikor más asszonyára veted a szemed, de a magadét elhanyagolod - ne politizáljuk el a tiszteletlenséget

 Nem vagyok híve annak, ha valaki közéleti szerepet vállal akár politikusként, vagy más mód, úgy is mint a közfeladatot szolgáló polgárőrőr, hogy ezzel jogot formáljon arra, hogy már a saját, vagy más feleségét is beáldozza abba a mocskossá vált közösségi életbe, amit a  Facebook és annak egyes felhasználói megengednek maguknak. 

Nem vagyok híve, hogy bármely ember, nemhogy közjogi méltósági tisztséget betöltő személy, olyan megalázó beszólásokat legyen kénytelen elviselni amit az aki közzéteszi a saját vonatkozásában sértőnek tartana.

 

Nem vagyok híve, annak hogy Gyurcsány-Dobrev alkotta DK-t, vagy annak támogatóit rémisztő képződményeknek nevezzék, ahogy a fehér heterókat sem lehet így, vagy úgy kezelni, ahogy a szocialista - kádári múlttal rendelkező hozzájuk tartozó DK alelnöke, Niedermüller Péter megtette.

 http://www.opsz.hu/storage/opsz/images/logo.png

Így érthető mód az sem elfogadható, hogy ha mindezt az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) tagjaként szolgáló Pest Megyei Polgárőr Szövetség (PMPSZ) elnökségi tagja, vagy bármely más közfeladatot ellátó polgárőre megtegye bármely ember vonatkozásában.

Így azt sem tartó jó dolognak ha a polgármester vonja be a közéleti-politikai szereplésbe a feleségét és teszi ki olyan beszólásoknak, - hogy őt bárki is leáltalánosítva fideszribancozhassa - azért, mert a polgárőrség közfeladatellátási védelme alatt áll. 

 Amivel a PMPSZ elnökségében szó nélkül elmennek, azt magam mellett sokan nem hagyhatják szó nélkül Akkor sem, ha ez nem közvetlenül a polgármester vagy a más fideszes képviselő  feleségére vonatkozott, mert aki ezt másra  nézve eltekinti, az maga is kendőzetlenül válhat ennek a gyalázatnak az alanyává.

Ezért ezt a folyamatot nem lehet szó nélkül hagyni és elmenni mellette, mert a közbeszéd már így is elég gyalázatos és nem az a megoldás, hogy visszagecizzük, leanyázzuk, be az ő feleségüket is beáldozva állítjuk pellengére. 

Nem. 

Még akkor sem, ha mindezt illusztrálva próbáljuk bemutatni, hogy ez is lehetséges, hiszen az, aki más asszonyát így kezeli és lenézi, a sajátját is semmibe nézi.  Ahogy az ellenzék szerint nincs két Fidesz, úgy nem lehet kétarcú Gyurcsány, DK, vagy polgármester, polgárőr és férfi, vagy nő sem.  

Ahol az egyiket a pártállása kapcsán fideszribancozzák, ott másik sem maradhat ki ebből akár csak úgy hogy nem szól ezért. 

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhOImtqdYuZGuO7nQijG9eLA9u6bUBqRUdd6C_vY3pn1IOfJCj8eC9qLzpC43i30iHozQIBXh-hDYMfam4hCnVQA-juYnAWVNwK_Z7I3OvaQUljpfgx2NZMnEp0Wx1zZzmgzOJSbqb52tM/s16000/B.+fideszribanc.png

Ott ahol az egyik feleségét, élettársát felhozzák és politikai szerepvállalás nélkül kritizálják ott felmerül a kérdés, hogy ez esetben a kritikus felesége mennyiben maradhat érintetlen, különb, más, vagy szó nélkül néma? 

Mindez a felvetés nem másból, mint abból a mögöttes forrásból fakad, ahol a gyűlölködés és a másik kikezdése eredzik.   


 Ma ez a folyamat árad az egész közösségi médiából, amit a Facebook által sokak megengedhetnek maguknak.  

Ennek azonban csakis mi olvasó, felhasználók vethetünk gátat azzal, hogy ezeket nem lájkoljuk, nem támogatjuk, hanem visszautasítjuk a kölcsönösség és a behelyettesítőség kapcsán. 

 Mert ott ahol egy tűzoltó megengedheti magának, hogy egy másik embernek azt írja ki nyílvámosan, hogy "jól meg lesznek baszva", ott milyen családi kultúrát kell átélnie a feleségnek és a gyermeknek? 

 

Ott ahol a polgárőrség elnökségi tagja simán fideszribancozhat és gyalázhatja mások kedvesét, az miként állhat a sajátja elé?  Az, hogy ezt a polgárőrség tagsága, a szövetség, az elnökség elnézi, hagyja és tűri, a nem csak rájuk, hanem a tagság minden egyes tagjára és annak családjára terhelődik, ahogy a tűzoltó, a politikai gyalázkodók mindegyikére ugyanúgy, ahogy a közéletre is. 
 
Ilyenkor hol vannak az elöljárók a parancsnokok?  Hol maradnak a józan emberek, akiknek semmi szükségük ezekre a mocskolódó,  alantas beszédű viseltes emberekre.

 Ezért nekem ne jöjjön senki azzal, hogy milyen mocskos a közbeszéd akkor, amikor maga sem képes alapvető dolgokat, tiltakozásokat, felszólamlásokat tenni ezzel szemben.  

Amikor nem háborodnak fel az ilyenek bejegyzésein.  Sőt!

Ez a mai poszt nem másért, mint azért született, hogy mindennek megállt parancsoljon és végetvessen. Hogy ne legyen és ne lehessen elfogadott az a kétkulacsosság, hogy a profilomon ott áll, hogy polgárőr vagyok, de a hozzászólásaimban meg csak egy ellenségesen gyűlölködő magánember. 

Ilyen nincs.  Ha  Szájer József nem sem adataik meg a magánélet védelme akkor, amikor nem hivatali időben a saját dolgát, netán nemi életét éli, akkor annak sem jár ki ez, ahogy a katasztrófához tartozó tűzoltónak, a helyi önkéntesnek vagy a polgárőrnek aki így kedvelten üzen nemi aktust egy másik férfinak.  


 Ugyancsak ez vonatkozik arra a szövetség által fizetett polgárőrre is, aki elnökségi tagként élvezkedik a jóból, miközben az ingyenes szolgálatot ellátó társait lejáró mód viselkedik és vélekedik politikai erkölcsi alapon gyalázatosan ocsmány mód akár a feleségükről is.  

 Ezek az emberek magánemberként is megengedhetetlen mód nyilvánulnak, meg azonban egy közfeladatot ellátó és közpénzből finanszírozott szervezet tagjaiként végkép nem szólhatnak e-ként.

Sajnos az ilyeneket még pofán sem lehet vágni, mert azonnal a mundért húzzák magukra és majd annyit kapni miattuk, mint egy hivatalos személy bántalmazásért, de kérdem én, hogy hol itt a csereszabatosság, vagy az a garancia, amit a polgárőrség alelnöke is bemutat?  

A viszonosság elve miként él és működik, ha ezeket a trágár és mocskos embereket a szervezetük nem veti ki és a közösségi felületek sem rakják helyre?  

Ki az aki mert ezért szólni, ha esetleg magára ölti mindezt a barbárságot, amit ők ontanak feléjük?

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése