2021. január 19., kedd

Amikor az ócsai Jobbik az önkormányzatiságért aggódik - persze azóta közösültek a Dobrev-koalícióval ( - gáz)

Furcsa, és egyben élménygazdag látni az egykori ócsai Jobbik árnyjátékát. Azt a korábban elhalt, nevében is meghatározott jobboldali mozgalom újra vetítését, amit mostanság a Jobbik Ócsa közösségi oldalon látható.

Érdekes tapasztalni annak az oldalnak az újra éledését, melynek korábban ismert kezelője a lemondását követően a helyhatósági választások során a fideszes polgármester mellé állva szólalt fel és ebben arra hívta fel a választókat, hogy adjanak esélyt és hozzá bizalmat Bukodi Károly polgármesterként történő ismétléséhez.  Vagyis nem más történt mint az ócsai Jobbik korábbi vezetője (elnöke) az aki egykoron még a kihívója is volt, a Fidesz jelöltje mellett kampány-szövegelt. Ennek során arra kérte az itt élőket, hogy szavazzanak a polgármester-választások alkalmával Bukodi Károlyra, a Fidesz jelöltjére.

Akkor ez a közösségi oldal passzív volt.  

Most azonban aktivizálta magát, és most újfent nem a Fidesz adta polgármester mellett.  Azért újfent, mert egy időben amikor még Ócsán is élt és létezett a Jobbik, akkor annak volt egy politikai irányzata, és polgármester-jelöltje, akinek pont más volt az elképzelése, mint a fideszes Bukodinak.

Aztán ez a kihívó egyszer csak úgy megjelent az éterben, és a Fidesz mellett (Bukodinak) kampányolt. Legalábbis egy olyan felszólalásban, aminek sorában több mellette álló támogatást biztosító embert is képes volt megszólítani a kampánya során. Ez volt az, amikor a helyi jobbikosként ismert személy a Fidesz szekerét állt be tolni.

Most pedig ugyanazon az oldalon, ahol korábban Ő volt az admin, az oldal felett rendelkező, most olyan tartalmak jelennek meg, ami nem hogy a Fideszt, vagy Bukodit támogatná, hanem éppen ellenkezőleg, azt a baloldalt, amivel szemben pont a legszélesebb elhatárolódást, mondhatni tagadást fogalmazta meg programjában.

Erre ez a Jobbik, aki a korábbi irányvonalával ellentétesen és a nevében foglalt jobboldaliságával szemben, teljes arcszélességgel átlépett a balszárnyra.  Arra a baloldali politikai vonalra állt át, amelyik vezéregyénisége, Gyurcsány Ferenc maga stigmatizálta a Jobbikot, mint egy náci párt.

Most akkor mi az igazság - ki mikor nem mond igazat?

Most ez a jobboldaliként aposztrofált párt annak a baloldali, kommunista múltú Gyurcsánynak az oldalába állt, aki pont azért a jobboldalisága végett nácizta le a Jobbikot, amit homlokegyenest képviseltek vele szemben. 

Mindezt a teljes átfordulás rengeteg szavazatába került a Jobbiknak.  A pártformáció a második legerősebb jobboldali pártállásából a sor végére került, és ma már a túlélésért harcolt.  Mondanánk, hogy Gyurcsánnyal, de ez nem igaz, mert a DK-s pártelnök van olyan kígyó, aki képes lesz megfojtani ezt a mostani, tartás nélküli Jobbikot. 

Azt a pártot, amelyik itt a Jobbik Ócsa oldalon is a saját Jakabját nyomja.  De nem csak a Jakab-Gyurcsány szálon futó politikai történetet, hanem az önkormányzatért kifejtett aggodalmukat is előadják. 

Akár úgy is érthetnénk, mintha ők lennének most azok, akik az ócsai önkormányzati demokráciáért a polgármesteri tevékenységért, harcolnának a kormánnyal szemben.  

A Jobbik Ócsa és a "demokratikus ellenzéki szövetség" 

Nem furcsa és fals ez, egy kicsit?  

Micsoda hullámvasút az, ahol a Jobbik még egy jobboldali ellenzéki párt lévén a fideszes polgármestert jobbról előzve hívta ki a választások során, majd pár év leforgását követően már átformálódó félben ugyanezen polgármester mellett szólt, míg most a baloldal legszéléről, a Dobrev-Gyurcsány koalíció szatelitpártjaként jelenik meg és szónokol.  

Gyakorlatilag nyomja a tacepaókat, mint a propagandát, hol az önkormányzatiságért, hol meg ezért, azért. 

A tengelyét vesztett Jobbik most úgy bolyong a pártközi űrben, mint a súlytalan vakumban a hajtóerő nélküli űrszemét. Ki tudja mikor hova csapódik, míg el nem ég a földközi választások tüzében.

Márpedig a választások során a Gyurcsányék első sorfala lesz az, amelyik úgy vágja ki a Jakabékat, mint gazdi a szaros macskát a meleg szobából. 

Jakab, meg Ócsa - hogy jön ez már ki?

A legalja ennek az egész nyomulásnak az, ami itt zajlik.  A Jobbiknak már semmi nem szab gátat és senki nem ad hitelt.  A pártformáció hitelessége, szavahihetősége, pártos kiállása, tartása nem másabb, mint egy gerinctelen rongybábúé. 

Hihetetlen, hogy most az önkormányzati pénzekért, az emberek jobb létért emel szót itt Ócsán a helyi Jobbik, amikor az itteni visszaélések és pénzlenyúlások során végig lapított ez a formáció.

A baloldali, gyurcsányista Jobbik és a mostani forradalmi hangulat, hol maradt akkor, amikor Ócsán történés volt

Az ócsai Jobbik nem emeletszót egyetlen olyan közpénzes esetekben és ügyek során  itt, amikor tízmillió szám szórta el és vesztette a közpénzeit Ócsa. 

Nem szólt, nem adott hangot egyetlen visszaélés során. Tőlük nyugodtan beáshatta az erdő alján a maszek azt az építési törmeléket, amit az önkormányzati vezetéssel lezsírozott.  

Aztán akkor sem jelent meg az ócsai Jobbik, amikor évente 20-40 milliók repkedtek el ilyen-olyan oxyfa, vagy TSz-Iroda, stb ügyletek által.  Ekkor nem aggódott a Jobbik az önkormányzati pénzekért.

Most, hogy a választások előszele járja, már egyből az emberek és az aggodalom tőr elő ebből a kétszínű csapatból.  

Ócsa fideszes önkormányzatát, Bukodi polgármesterségét ez a Jobbik nem fogja megrengetni, de a lakosságot és a pénzét megvédeni sem

Most úgy beszélnek, úgy cselekszenek, és úgy hazudnak, ahogy Gyurcsány.  

Mitől lennének hát jobbak?  Minek szavaznánk rájuk, ha azt akarják, amit a Gyurcsány?  

Ha nincs önállóságuk, nincs arcuk, nincs tartásuk, nincs jellemük, akkor minek is szavaznánk egy olyan pártra, mely csak a nevében Jobbik, de a cselekedeteiben, a tetteiben egy szélsőséges baloldali seggdugó alakzat, ami csak arra szolgál, hogy a lyukas gyurcsányi bélflórából ne szökjön ki a gáz. 

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése