2021. január 13., szerda

A megyei polgárőrök szerint pénzt nyúlt le Rogán Antal és felesége - már megint a pénz, a nő és a meleg uszítás

 Sajnálatos mód a megyei polgárőrszövetség bizonyos emberei nem képesek a hazug politikai gyűlöletkeltéstől és más asszonyától elszakadva a maguk dolga után nézni.

https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-1/p148x148/68818391_978500895819356_913337160705245184_n.png?_nc_cat=107&ccb=2&_nc_sid=1eb0c7&_nc_ohc=7vLQmhWCo9UAX_JiKVF&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&_nc_tp=30&oh=8d5104ad92bfb0e7d2d0c6837bdafbf4&oe=60229B6D

Blog már nem először kényszerült  a Pest Megyei Polgárőr Szövetség (PMPSZ) tagjainak közösségi oldalakon viselt dolgaival foglalkozni, mivel nyílt internetes felületeken és megosztásokon át terjesztik a politikai hangulatkeltést és az ezzel mellékelt gyűlölködő képi montázsokat és szöveges bejegyzéseket.

Egyszer már feltettük a kérdést: "Mit engedhet meg magának a polgárőrség és meddig mehet el a polgárőr egyén".

Mint bemutattuk, nem ritka egyes polgárőröktől a politikai hovatartozásuk személyiségi jogokat sértő kifejezése, vagy éppen valamilyen bűncselekményre utalással való lejárat pellengérre állítása "meggyanúsítása". 

Nem egyszer a nekik nem tetsző politikai oldlahoz6 sorolt emberek családi és magánéleti kapcsolatait gúnyolják, vagy figurázzák ki, más esetben pedig pejoratív negatív mód véleményezik.

Mindez nem más, mint egy alantas, politikai célzatú és a polgárőr etikát sértő, de emberileg sem normális. 

Polgárőri tevékenységet,  főleg elnökségi tagként is jelentős szerepet betöltő közfeladatot ellátó személytől ez még magánidőben sem elfogadható, hiszen mindegyik ilyen közzététel mellett ott található valamely polgárőrszervezet neve.

Pelyva István például a "Gyomaendrődi Közös Önkormányzati Hivatal és Körös Polgárőr Egyesület Gyomaendrőd" megnevezés.  Ez mellett tehát nem lehet elmenni és a két személyt, a civil (magán) Pelyva Istvánt és a PMPSZ elismert tagját elkülöníteni.  

Pelyva Istvánt többen csak Bíg Pistiként ismerik. Az OPSZ is így jegyzi. A polgárőrszövetségnél a hónap polgárőre lett. 

A gyomaendrod.com úgy említi, hogy "Big Pisti azért él, hogy segítsen".  A beszámoló szerint: "Amilyen hatalmas a felépítése, épp oly’ nagy a szíve is a gyomaendrődi polgárőrség szolgálatvezetőjének, Pelyva Istvánnak. A település Big Pistije életét a segítségnyújtásnak szenteli és elmondása szerint sohasem unatkozik."

https://www.gyomaendrod.com/files/styles/programok_nagy/public/cikkek/2020/0619/200619-47330.jpg?itok=rSVRbpSz
"Big Pisti, azaz Pelyva István ott segít ahol csak tud"  - kép és szöveg: gyomaenrod.com
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgL5IV-PoZRPjpX9w6dADT8RLdBnHvRtbHgKATXTyEXZU3bQ2s8ZUZim6axm-NVhei8TRE-QiAIyZtODXrS5KrkKwt5NWAm6cZ1fxHCS9LzccRHQsSpNSci60BQIfLm3K3VnwAKTghGRAM/w200-h184/H%25C3%25B3nap+polg%25C3%25A1r%25C5%2591re.png 

Ezzel szemben azonban nagyon is van ideje a  közösségi oldalakon jelen lenni és másokat szennyezni, azaz lejáratni. Nem feltétlenül magán személyekről, de nem is mindig neki nem tetsző politikusokról tesz említésre méltó bejegyzés.  Van, hogy ez a politikus nem feltétlen közéleti szereplő feleségét érinti úgy mint most legutóbb Rogán Antal volt feleségére utalva. 

"A munkám izgalmasabb része pedig az, amikor eltűnt embert keresünk. Úgy tapasztalom, itt megint csak a közösségi oldal van a legnagyobb segítségemre, amin keresztül nem egyszer tapasztaltam már példás összefogást."

http://www.opsz.hu/storage/opsz/images/logo.png

Ugyancsak ez mondható el a különösen visszatérő gondokat generáló Boros Tibor esetében, aki szintén az "OPSZ - Országos Polgárőr Szövetség"-t tünteti fel munkahelyként úgy mint a "baleset és bűnmegelőzés"-t.   

Boros Tibor polgárőr, elnökségi tag szinte napjában és folyamatosan tesz fel olyan tartalmakat a Facebook internetes közösségi felületére a saját oldalkán, amit a polgárőr társai és sokan mások osztanak, majd kontrázzák, és további véleményekkel fokozzák azt a hangulatkeltést, amit munkája mellett otthonról végez. 

 Boros Tibort a kisvárosi önkormányzat internetes felületén még mindig elnökként tüntetik fel. 

A PMPSZ közösségi felületén azonban az elnökség tagjainak sorában szerepel.

Boros Tibor volt az, aki a polgárőrség elnökségi tagjaként fideszribancozott le egy nőt, akinek a hozzászólása nem tetszett a PMPSZ nevezett emberének.  Szintén a polgárőrség profiljának feltüntetése mellett - tehát nem magánemberként - gyalázkodott és figurázott ki más személyeket, köztük akár aktív, vagy éppenséggel volt politikusokat, aszerint hogy politikailag mely értékrendhez tartozik. Mindezt nagy nyilvánosság előtt, a polgárőrség munkahelyi megjelenítése mellett.

Ezzel a polgárőrség egységes szemléletét, jó hírnevét és a szövetség emberekbe fektetett bizalmát, közmegítélést rombolja immáron évek óta Boros Tibor úgy, hogy a PMPSZ elnökségi tagjaként szolgál.  

Gondolhatjuk, a polgárőrség a mögöttes szövetség nem ezért fizeti Boros Tibort, ahogy nem ezért tartja szolgálatban és ismeri el Pelyva István sem.  

Bár a szövetség részéről sem az OPSZ, sem a PMPSZ nem kapta még fel a fejét, de azért 2021 év elejét követően igen csak megérne összehívni az embereket, vagy egy taggyűlést és állást foglalni a polgárőr-tevékenység, a magánszemély polgárőrségi hovatartozásának használata és a véleményalkatos, mások kifigurázása vagy lejáratását célzó politikai megnyilatkozásai tárgyában. 

Boros: "Te jobbikos vagy! Vagy mér nem onnan fúj a szél?" - "Átment fideszribancba?"

Csak nem normális az, hogy a polgárőrség és annak tagjai a nőket gyalázó, politikusokat megítélő hangulatkeltő és felháborítóan sértő bejegyzéseket, megosztásokat tegyen ki és fel a világhálóra. 

Most, hogy a Jobbik már a Gyurcsány-Dobrev koalícióval (DK) alkot egy ellenzéki politikai közösséget, a polgárőr elnökségi tagjaként beazonosítható Boros a Jobbik propagandát is átveszi nyomja.  Nem is annyira ezzel van a baj, hanem azzal a korábbi megvetéssel, ami alapján fideszribancozza le azt a nőt, akivel a megyei polgárőrség szövetségi tagja politikailag nem ért egyet.

Boros: "Te jobbikos vagy! Vagy mér nem onnan fúj a szél?" - "Átment fideszribancba?"

Ezek-után az már csak egy mellékzöngés, miszerint a szövetség tagja a járványügyi vészhelyzetben az oltáshoz és a kormányhoz viszonyul.  Nem is az a baj, hogy kétségbe vonja a kormányt és kérdőre vonja az embereket, miszerint: Tényleg van olyan ember, aki elhiszi, hogy a magyar kormány tagjai még nem "oltakoztak" be?

A polgárőrség egyik elnökségi tagja szerint csak színjáték a kormány oltogatása

 Itt sem elsősorban a kétkedés mögött rejlő hangulatkeltés az ami végett ez veri a jó ízlést, hanem a saját mögöttes hozzászólása az, ami igazán illusztrálja azt a jellemtelenséget, amit a saját maga megfogalmazott színjátékával bemutat.  

Boros: "Csak a színjátékot utálom!" - a jellem és a józan ész meg elszállt

Ha mindehhez hozzávesszük, hogy ezt a polgárőrség elnökségi tagjaként teszi, az olyan mintha a testület belső idegrendszerét, mozgását és tartását biztosító gerinchúrját húzná ki. 

Boros polgárőr számára más felesége mindig is erős kritikát képezett. Kövér László felesége kapcsán volt olyan alantas miszerint ezt írja ki a képéhez: "Pont olyan szép ez is, mint a többi fideszes asszonyka!

Boros míg bátran kritizálja mások feleségét, addig a sajátját hasonló mód eddig még nem tette közprédává

 Mindez a fideszribancozós vélekedése mellett szép ki jellemet rajzol fől Boros polgárőr személyéről. Akár férj, szülő, vagy nagypapaként sem elfogadható, hogy egy férfi így vélekedjen másokról. Polgárőrként, az elnökség tagjaként pedig megengedhetetlen.

 Aztán legutóbb Mészáros Lőrinc és Várkonyi Andrea volt soron. 

Ma pedig Koncz Zsófia válásán is úgy élvezkedik Boros polgárőr, mint tette ezt Kaleta pedofil fényképgyűjteménye után. 

Ezek szerint Boros és családja nem unta még meg a krumplit - Koncz Zsófia sem jön be neki

És akkor a nőiesség látszata nélkül csak úgy spontán megengedheti magának a polgárőr, hogy Szájer József egyik képes átvételéhez odaírja Boros, hogy "Üssétek amíg meleg!"

Boros polgárőr: "Üssétek amíg meleg!"

És ez az ember még polgárőr! Lehet!?

De Szijjártó Péter külügyminiszter mellett sem tudott elmenni szó nélkül a PMPSZ/OPSZ embere.   

Ezen túl a miniszterelnök-kormányfő megöléséhez is adott közösségi felületén ötletet, tanácsot és támogatást, amikor olyan lövedék bemutatását osztotta, amihez ajánlatot tett a név ráírására is

Feltételezhetőleg nagy bajban lehet a polgárőrség hogy egy ilyen ízig-vérig gyűlölködő "jó elvtársat" megtart és nem küld el, hanem még fizet is a szövetség.  

Biztos ez a jövő, ahol a választásokat után a  hozzájuk köthető politikai hatalom átvétele után a polgárőrség is inkább egy munkásőrségre hajazó rendvédelmi és karhatalmi egységgé fog alakulni, ahol a Boros-féle megmondó emberek, mint egykor a tartó tisztek fogják meghatározni a szellemiséget.

Valóban ez az út?  Megengedhető ez?  

Miért nem szól, nem nyilatkozik és nem határolódik el  a polgárőr szövetség ezektől?

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése