2021. január 25., hétfő

Juszt sem hazudtolja meg magát jobban - újra belecsap a lecsóba ( - hamis próféta-propagandája ismét bukik)

 Ahogy a balfék sajtó elkezdte szajkózni, hogy a Debreceni Egyetem 21 oktatójának nem tetszik az intézmény állami tulajdonból való kivezetése és önállósítása, úgy kezdett hamis propagandába Juszt is, ahogy ez már megszokott mostanság ezektől a régi elvtársaktól.

A BKV-hoz beültetett Vágó Istvánt irigykedve néző Juszt sem bírta szó nélkül hagyni a több ezernyi elfogadó egyetemi oktatóval szemközt huszonegyen  szóvá tenni, hogy nekik nem tetszik a rendszer. 

A tolvaj Juszt is úgy osztja az észt a birtoka közepéről, mint a békávé köteléke által kötelezőn fizettet DK-s a politikai kritikát a kormánypárt irányába. 

Juszt, ma ezt írta, posztolta: - Ha valaki még nem jött volna rá, hogy miért szeretné sürgősen megrendszabályozni (értsd: korlátozni, esetleg megszüntetni) a Facebookot a dekázó igazságügy-miniszter és imádott főnöke, akkor íme itt az egyik ok:

A “21 debreceni professzor” nevű Facebook-oldalon közzétett nyílt levélben állt ki a Debreceni Egyetem alapítványi intézménnyé való alakításának módja ellen az egyetem 21 oktatója, valamennyien az MTA doktorai, köztük 6 akadémikus.
 
A professzorok írása leszögezi: nem igaz, amit az egyetem sajtóközleménye állított, miszerint “széleskörű és intenzív” egyeztetés előzte volna meg, hogy a szenátusuk január 21-i zárt ülésén ellenszavazat nélkül, 3 tartózkodással megszavazták az állami egyetem alapítványi fenntartásúvá alakítását. 
 
 
Juszt, ahelyett, hogy idézte volna a professzorok állásfoglalását, azt a maga tolmácsolásában forgatta ki és hozta le úgy, hogy a "professzorok írása leszögezi: nem igaz, amit az egyetem sajtóközleménye állított".
 
Ezzel szemközt azonban azonban a 21 prof állásfoglalásában ilyen nem szerepel.  Ők ezt tették közzé:  

A Debreceni Egyetem Szenátusa 2021.01.21-i rendkívüli és zárt ülésén – 65 igen, 0 nem, 3 tartózkodás mellett – támogatta a fenntartónál „a DE állami alapítású, fenntartó-vagyonkezelő alapítvány által fenntartott, saját vagyonnal rendelkező egyetemmé történő átalakulását.” A megjelent sajtóközlemény szerint „A tervezett változásról széleskörű és intenzív egyeztetés történt.”

A mi ismereteink szerint azonban az egyetem közössége sem a 2021–24. évekre szóló Intézményfejlesztési tervet, sem a modellváltási stratégiát előzetesen nem ismerhette meg. Szemben a közleménnyel, nem történt széleskörű és intenzív egyeztetés az egyetem történetében talán legnagyobb horderejű változás tervéről, céljáról, indokairól, előnyeiről és hátrányairól, következményeiről. A szenátus tagjai sem kaptak és így nem is osztottak meg dokumentált információkat választóikkal, jóllehet ez az egyetemi, de nem csak az egyetemi demokrácia alapja. A következmények mindenkit érintenek! Ennek ellenére a javaslat – megdöbbenésünkre – nagyarányú támogatást kapott.


Vagyis ez szóval nem említik, hogy az nem lenne igaz. Valójában Juszt állít olyat, ami nem igaz.

Juszt László rosszindulatú hangulatgerjesztő bejegyzésén túllépve az is fontos szempont, hogy az egyetem fenntartói átalakulása nyomán felszólaló 21 professzor mekkora ellensúlyt képez, vagy nyom az egyetem életében, döntéshozatalai mechanizmusában, mert a tudatlan olvasó, még azt hiheti, hogy ez egy jelentős dolog, vagy valamivel szembeni elnyomás. 

Hát nem.

A Debreceni Egyetemen (DE) összességében több mint 1500 oktató, tanár dolgozik, mindamellett, hogy 200 fölötti az egyetemi, főiskolai tanár, 400-nál több egyetemi, főiskolai docens, valamint több mint 1200 minősített oktató (MTA, docens, kandidátus, PhD, DLA) is a diákok képzését segíti, vagyis az egyetem munkatársa.  Ebből a 2700 fő feletti tanerőből 21 ember (prof.) nem akar struktúra váltást. 

 
Ez kb annyit tesz, mint a Juszt László a maga Facebook posztjával a lázadók sorában.

Vagyis nem elég, hogy a Juszt László megmásítja és a maga hazug szájízére alakítja a nem tetszésüket kifejező, az egyetem oktatói karához mérten  jelentételen számú professzori állásfoglalást, hanem még uszít is vele, ahogy abból hamis ábrázolást alkot.

Aztán ezt az álságos hazugságot lájkolják, átveszik és használják fel további ellenszenvkeltésre, kormányellenes gyűlölködésre az ostoba politikai megszállottak, vagy az egyoldalúan elkötelezettek.

Juszt meg szedi be az olvasói megjelenítések hasznát a profilja forgalma alapján.  Juszt ezzel azt hiszi népszerű és elfogadottá vált, de nem, mert csak az olyan gyurcsányista tolvajok közt lehet a birtoka fejedelme, ahol még az eltévelyedett és pórul járt állatokon kívül a mostani politikusok, vagy celebek sem.

Juszt egy kiebrudaltan elszigetelődött senki. Egy olyan alak, akire már a Facebookos távborán kívül senki sem kíváncsi. Egy hazug bohóc, aki csak ezzel a cirkusszal képes a virtuális porondon maradni és hazugságaival egyre gyakrabban leszerepelni.

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése