2021. január 28., csütörtök

Juszt semmit nem változott - maradt az a bűnöző posztkommunista párttag, aki volt ( - most is erre apellál)

 

Juszt valóban az egyik legalja annak a kommunista bagázsnak, aminek oly megbecsült tagja volt, míg ki nem esett alóla a Medgyessy-féle szocialista utódpárt.

Medgyessy bukásával Jusztnak is leáldozott. A kriminális múlt egy orvvadászat során lopott vad pitiánerségébe csapott át.

Mióta nélkülözött lett a liberalizált baloldalon, azóta nem maradt más számára, mint a sebnyalogatós gyűlölködő posztolgatás, amolyan végső fájdalomként. 

Juszt ma sem tud elszakadni a kommunista múltjától. Attól a címeres múlttól, amit maga is igazolt a szovjet csapatok kivonulása után kapott és bemutatott szocialista elismerésként. Aztán amikor ezért rápirítottak, törölte az "emléket". 

Most azonban visszatért az igazi posztkommunista ebbe a Juszt Laciba. Nem is akárhogy!

Éppen egy történelmi alak, az élő élő történelem egy képviselője a 97 évet élt vitézi  Frankó Endre halála kapcsán vette a bátorságot és egy háború utáni, 1947-s komcsi rendeletre hivatkozott, mely szerint a vitézi címzetes  megnevezést és rangot nem engedélyezik használni.    

 Díszelgő repüléssel búcsúzott a Magyar Honvédség Frankó Endre nyugállományú főhadnagytól, a 101. Puma Honi Légvédelmi Vadászrepülő Osztály utolsó, 97 esztendős korában elhunyt pilótájától. Ebből az alkalomból Gripen kötelék húzott át a Csepel-sziget és az Árpád-híd közötti Duna szakaszon – közölte az M1 Híradó

Na már most,  vitézi Frankó Endre nevéhez ezt hozzátéve vettek búcsút tőle honvédségié állami szinten a megtiszteltetés, a megbecsülés jegye és emléke ként. 

Juszt az aljasságban is képes volt a legalja lenni és maradni - Jusztban egy cseppnyi embertársi tisztelet sincs

Juszt ezt a "vitézi" titulust akarja most a kommunista eszme és törvénykezés mentén ismét megvonni az elhunyttól.  Attól a katonaembertől, aki igazi harcosként, ütközetekben résztvevő pilótaként túlélte a világháborút, az követő kommunista diktatúrát, a szocializmust, a hidegháborút, és a kádári egy párt rendszert. Ma egy szabad hazában hősként tisztelve tudott örök nyugalomra térni.   

https://static.korkep.sk/2016/11/puma_jelveny_pumaszallas_hu-500x300.jpg
Felhők felett a II. világháborús (101) Puma vadászrepülőosztály pilótáival

 A legendás pilóta a honvedelem.hu beszámolója szerint 1923. szeptember 3-án született Egerben. 1942-ben, érettségi után jelentkezett a Magyar Királyi Légierő kötelékébe, 1944. augusztus 20-án avatták hadnaggyá. November 30-án helyezték át a Pumákhoz, Heppes Aladár alezredes parancsnoksága alá. Itt már a légierő akkori legmodernebb típusával, a Messerschmitt Bf 109G-vel, a legendás „Messzerrel” repülhetett.
 
Frankó Endre hadnagy összesen nyolc bevetést hajtott végre a Dunántúl, majd a Nyugat felé visszavonuló ezreddel Ausztria felett. Ezeket túlélve 1945. május 5-én, a német-osztrák határ melletti Pockingban esett amerikai hadifogságba

Csak egy bolsevik típusú komcsi paraszt volt, aki képes volt holtában is belerúgni, meggyalázni azt az embert, aki már Juszt László korát megelőzően is vitézi jogcímet szerzett magának. Azt, amit papíron  1947-ben törvényileg elvettek tőle, és amit jelképesen, a neve elé téve a megemlékezésekben képes volt az Orbán kormány visszaadni.

https://magyarjelen.hu/wp-content/uploads/2021/01/frankoendre210123_05.jpg
„Vezérünk a bátorság, kísérőnk a szerencse.” - Puma pilóták

 https://pestisracok.hu/wp-content/uploads/2021/01/141565995_1173262309795967_2849418847243575980_o-527x900.jpg

Juszt van olyan aljas és halott-gyalázó vérkomcsi, hogy még ezt is felrója annak a vitézi Frankó Endre második világháborús repülőgép-pilótával szemben, aki nem csak minősítésében, rangjában, hanem a szó szoros értelmében is vitéz volt. Ezt a vitézséget sem törvény, sem a kommunista diktatúra, sem a szocializmus, sem pedig Juszt László nem tudja kétségbe vonni, vagy elvenni.

Juszt legfeljebb csak irigyelni és holtában megróni képes valakit, akit nem tisztel és akinek szellemiségét soha nem fogja sem beérni, sem megérteni. 

Juszt nem ebben él, nem képes másként vélekedni, gondolkodni, mint ahogy a bolgár (lásd Dobrev) vörös-akadémián belé tápláltak. 

Juszt, már csak ilyen és marad az a tolvaj bolsevik, talpig vörös elvtársa a régmúlt gyilkos diktatórikus rendszernek ahol a rendes vitézek úgy mint a legendás Puma század utolsó tagjaként most eltávozó  vitézi  Frankó Endre nem csak egy hős katona, hanem egy tisztes ember is volt.  Nem úgy mint a jelen halálán mocskolódó Juszt, amikor a végtisztesség során lerótt búcsúzás  alkalmával a rangos vitézi előtaggal együtt említették a katonai és a hazafias tisztességhez méltóan a nevét.

A végtisztesség, az elhunyt katonai és harcos háborús múltjának elismerése, rangos méltósága  megkívánja a vitézi előtag használatát. 

https://cdn.nwmgroups.hu/s/img/i/2101/20210123szent-xxiii-janos.jpg?w=800&h=533&t=5
Az utolsó igazi Puma búcsúztatása - hiányos kötelék

Vitéz Frankó Endre hazafiassága, élete és lelke ránk marad.

Köszönet a szolgálatért - mert mindig a haza az első

Öröksége a Puma század és jele továbbra is a hazai légierő egyik jelképe.

Ég veled Bandi bá' - tisztelettel búcsúzunk.

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése