2021. január 3., vasárnap

"Vigyázó szemetek Párizsra vessétek" - változó nyugati szokások az új kultúra jegyében ( - Horn G. és az ATV)

 Batsányi János: A franciaországi változásokra elnevezésű, 1789-ben Kassán írt versében olyan ma is érvényes intelemmel terhes gondolatokat fogalmazott meg, ami máig érvényesek.  Máig érvényesek? Élőbbek és aktuálisabbak, mint volt a köztes időkben, ami a máig vezetett.

Batsányi emígy hívja fel figyelmünket:

Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek, Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!
 
Lássuk hát az év elejei híreket, eseményeket, hogy miként zárta Párizs és a "fejlett nyugat" az évet:
 
 
https://kep.cdn.index.hu/1/0/3601/36014/360147/36014719_2753193_29c6316073fc6359aca950761a34ab90_wm.jpg
Lángoló autók szilveszter éjszakáján - nyugati kultúra és a migráció jelképe

Míg egy évvel ezelőtt szilveszterkor 1457 autót gyújtottak fel, az idén a belügyminisztérium újévi adatai szerint „csak” 861-et, ami 41 százalékos csökkenést jelent – olvasható szombaton az Europe 1 honlapján, és számol be erről a liberális 24.hu.

Ez a "csak" azért jöhetett létre, mert Franciaországban a Covid-járvány van. A HVG azt írja,  ilyen egy békés szilveszter ott.

 A tájékoztatás szerint Gérald Darmanin belügyminiszter a megyei vezetőkhöz intézett levelében kifejezetten kérte, hogy megyei adatokat ne hozzanak nyilvánosságra a „versengés” elkerülése érdekében.

Az idei szilveszter rendhagyó volt az este nyolc órától érvényes kijárási tilalom és az utcákon járőröző százezer rendőr és csendőr miatt. Az ő feladatuk volt a kijárási tilalom betartatása, az illegális partik és utcai rendbontások megakadályozása. Különböző szabály- és törvénysértések, a maszkviselés mellőzése, a kijárási tilalom megsértése és nem engedélyezett tűzijáték miatt 6600 embert büntettek meg. Hatszázhatvankét embert előállítottak, közülük 407-et előzetes letartóztatásba helyeztek.

https://hirnavigator.hu/illusztracio/823040-mar-a-szilveszter-se-a-regi-kevesebb-autot-gyujtottak-fel-franciaorszagban.jpg
Gyújtogatás Párizsban - beilleszkedési zavar, vagy tudatos provokáció

Nemhiába a Hírnavigátor találó beszámolója - Már a szilveszter se a régi, kevesebb autót gyújtottak fel Franciaországban.

Szintén a Franciaországhoz kapcsolódik az a híradás is, amit az Infórádió osztott meg velünk. 

Elfajult az az őrület - a rendőrségnek napokig em sikerült feloszlatnia az összejövetelt  (- Mintegy 2500-an a rendőrök gyűrűjében is tovább buliztak)

A nyugat-franciaországi Rennes-hez közeli Lieuron településen a helyszíni tudósítások szerint még péntek délelőtt is több száz gépkocsi és maszk nélküli bulizó volt jelen egy hangárban, ahonnan kihallatszott a techno zene.

A helyi, Ille-et-Vilaine megyei prefektúra közleménye szerint a résztvevők felgyújtották a csendőrség egyik járművét, három másikat megrongáltak, a csendőröket pedig üvegekkel és kövekkel dobálták meg.

Egy környéken lakó szemtanú szerint a hónapok óta üresen álló hangárba csütörtök este a 8 órakor kezdődő kijárási tilalom ellenére "látványosan" érkeztek meg a bulizók. A prefektúra szerint legalább 2500-an voltak, a résztvevők az ország minden tájáról és külföldről érkeztek. A tájékoztatás szerint a csendőrség nagy erőkkel vonult ki a helyszín biztosítására, a mentősök pedig kézfertőtlenítőket és maszkokat vittek a helyszínre, hogy "korlátozzák a tiltott gyülekezés helyszínén a koronavírus terjedését". 

https://contextus.hu/wp-content/uploads/2021/01/lieuron-franciaorszag-rave-party-szilveszter-buli-illegalis-rave.jpg
2500 partizó repült át 2021-be illegálisan egy Franciaországban rendezett szilveszteri rave-bulin.

A prefektúra azt is jelezte, hogy a helyi ügyészség zenei jellegű ünnepi rendezvény tiltott szervezése és hivatali személy elleni szándékos erőszak gyanújával indított vizsgálatot.

Ugyancsak a nyugat elitjének számító Angliából érkezett a másik hír, mely szerint "Félezer éves templomot amortizáltak le az illegális szilveszteri bulin Essexben".

  A kijárási korlátozások ellenére is kemény partisorozattal búcsúztatták 2020-at Essexben.

https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-0/p180x540/135223055_3610769429006931_8714485301376122667_o.jpg?_nc_cat=108&ccb=2&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=OfnsY54p2-MAX-EfReZ&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&tp=6&oh=920b8612fc2466d7417bf710175ec0c8&oe=60158B76
Officers dispersed two events at All Saints Church in #EastHorndon and an empty industrial unit in #Brentwood.

 Itt óriási illegális szilveszteri bulit tartottak egy 15. századi templomban.

A rendezvényt valószínűleg előre leszervezték, és nem ad hoc jelleggel keveredett oda több száz bulizni vágyó ember. A szervezők keverőpultokat, egy bárt és mobil vécéket is felállítottak, valószínűleg belépőt is szedtek - írja a Blikk.

Mivel ennyien összegyűltek, így elkerülhetetlen volt, hogy a parti végére ne borítsa a padlót szemét, sőt az ablak betörése miatt is több százezer forintos kár keletkezett az épületben.

Viszont a szomszédunknál sem különb a helyzet. A példaértékűnek tartott Bécs városában is zavargások voltak. 

A Die Presse beszámolója szerint a Favoriten negyedben utcai randalírozók csaptak össze rendőrökkel, utóbbiak elé petárdát dobtak; egy karácsonyfát felgyújtottak.

https://24.p3k.hu/app/uploads/2021/01/000_8xz73r-e1609597200765.jpg
Az osztrák rendőrség "párhuzamos társadalomról" és annak tilalmáról beszél - korábban tagadták a no go zónák létezését

Mások szerint: "Szétverte Bécs belvárosát egy nagyrészt migránsokból álló banda szilveszter éjjel".

Az APA osztrák hírügynökség jelentése szerint a randalírozók olyan pirotechnikai eszközöket dobtak a rendőrök felé, amelyeknek kétszer akkora volt a robbanóereje, mint egy hagyományos kézigránátnak - számolt be a történtekről a Telex.

Kirakatokat, lakóépületek ablakait törték be és erkélyeket, lakásokat gyújtottak fel

 Megrongáltak automatákat és padokat is az Allahu Akbart kiabáló migránsok. A kiérkező rendőrökre tűzijátékokkal lövöldöztek, majd a zűrzavarban elmenekültek.  

Mint ismert a jelenség már 2015-ben is jelen volt a nyugati bevándorlók hozta kulturális sokk hatásaként.  Az eseteket a németek sokáig tagadták. 

Pedig ekkor szilveszter éjjel egy felnőtt és három kiskorú szír állampolgár férfi erőszakolt meg két kiskorú német állampolgár lányt a baden-württembergi Weil am Rheinben. A legidősebb tettes menekültstátusszal rendelkezett, öccsének menedékkérői igazolása volt.

Van ez a nők elleni erőszak, és van a nők elleni erőszaknak az a módja, ami a tradicionális iszlám közösségekben történik.  

https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/1075/10754/107540/10754017_2a5c322c712dd2243608b1a40d008fbf_wm.jpg
Kölnben a szilveszter éjszaka elkövetett tömeges szexuális molesztálások és zsebtolvajlások - a tömeges molesztálásról a média hallgatott, tettesek sehol

A Kölner Stadt-Anzeigernek egy nő azt mondta, a tömegben a ruhája alá nyúltak és a fenekét fogdosták. Egy másik arról tett bejelentést a rendőrségen, hogy letépték a szoknyáját és a bugyiját. Egy harmadik arról számolt be, hogy „minden testnyílásomnál egy ujjat éreztem". 

Sőt, egy civil rendőrnőnek is benyúlt valaki a nadrágjába a téren, erről egyenesen az észak-rajna–vesztfáliai rendőrszakszervezet vezetője beszélt.

Nemcsak Kölnben, hanem Hamburgban és Stuttgartban is megtámadtak, szexuálisan molesztáltak és/vagy kizsebeltek nőket szilveszter éjjelén. A rendőrség és a német igazságügyi miniszter a bűnözés egészen új dimenziójáról beszél: a kölni pályaudvar környékén grasszáló, nagyrészt észak-afrikai arabokból álló kisebb bandák szilveszter éjjelén ezerfős tömeggé álltak össze, és egy időre törvényen kívüli területté tették a kölni dóm előtti teret.

 A franciaországi változásokra
 
(Kassán, 1789)
 
Nemzetek, országok! kik rút kelepcében
Nyögtök a rabságnak kínos kötelében,
S gyászos koporsóba döntő vas-igátok
Nyakatokról eddig le nem rázhatátok;
Ti is, kiknek vérét a természet kéri,
Hív jobbágyitoknak felszentelt hóhéri!
Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!

https://img.444.hu/keleti17a.jpg
2015 ősze - Bp-Keleti pályaudvar illegális bevádolók

 

Horn Gábor szerint hazánkban a kormányoldalnak szüksége van ellenségképre, amikor a magyar társadalom nem találkozik a migráns problémával. Előadása szerint először 2015-ben került előtérbe a menekültválság, ami nagyon picit érintette csak Magyarországot, amikor átvonult vagy 300 menekült egy hét alatt.  Erről Horn Gábor az ATV műsorában beszél, és ad elő egy aljasan uszító hazug mesét.  

Azt mondja a Vértesben egy kis faluban egy volt SZDSZ-s 80 valahány éves bácsikával találkozván aki őt ölelgetve állt szóba vele és állítólag azt panaszolta neki, hogy nem ért egyet azzal és vele, hogy a migránsokat beengedik. Horn válaszában elmondja, hogy ők nem engednek be senkit és Ő pláne ne nem enged be egyet sem, majd viszont-kérdezi, hogy találkozott-e már eggyel is miközben korábban azt kifogásolta az adásban, hogy a kormány 100 milliárdokat költött a közös pénzünkből erre, utalva  a határvédelmi kerítésre. 

Horn Gábor összefüggéstelen, be nem fejezett mondataira fűzött újabb gondolatait csak a rengeteg ö-zés köti össze a nyelvi összefüggés, a kifejezés logikussága helyett. 

Eme eszmefuttatása közé nagyon alantas szösszeneteket vág be, mely alkalmassá teszi a fonetika-jában zavarodott beszédét arra a zagyva összegzésű felfogásra, amit maga szór szét a nyilatkozatában. 

Horn zagyva beszédének a lényege az elrejtett hívószavak, mint jelzők éles megfogalmazásában rejlik. Ezek maradnak meg a hallgatóban az értelmezhetetlen összességéből. Így Horn szavaival azt vetít, hogy a migráns válság nem létezik, a kormány ezzel kapcsolatos védelmi intézkedései pénzkidobás és hogy minket ez valójában nem is érint. Példaként egy kieső Vértesi falut és egy képzelt szimpatikus bácsit hoz fel, mint valamiféle megtévesztő mesefigurát a valósággal szemben.  
 
Közben 300 átvonuló menekültről, és nem a tényszerű igazságról beszél. Nem Ásotthalom környékéről, nem a déli határszélről merít példát, hanem egy olyan ettől kívül-eső ellenőrizhetetlenül távoli kis falucska idős bácsijáról, aki talán nem is létezik. 
 
https://www.kisalfold.hu/wp-content/uploads/2015/09/4662532_6_N.jpg
Horn G. hazudik és másról beszél - az ATV meg hagyja a hazug álhírterjesztést, amivel ugyanúgy hangolja és uszítja a társadalmat, mint a liberális politikus

Ő ezzel hangolja az embereket, mely szerint úgy keltik a gyűlöletet, hogy a vélt félelmet nem is kell fizikai valójában megjeleníteni, mert elég ha beszélünk róla.  

Ezzel az elmélkedéssel azonban pont Horn Gábor az, aki gyűlöletet kelt és gyűlölködik, hiszen úgy érvel, mint az aki nem látta még az agyát, akkor az szerinte nem is létezik, és így eleve eszetlen. Más drasztikus példaként vagy érvként aki nem találkozott még a nácizmussal, netán Hitlerrel, annak nem is kéne ettől tartania. Valójában ez egy kifordított gondolkodás, amolyan Horn-féle liberális eszetlenkedés.  
 
Ezzel nem mást  filozofál, mint egy kormányellenes hangulatkeltést a migráció kapcsán úgy, hogy azokat minimalizálja, (300 átutazó) és a déli határunkon tapasztalható jelenséget kitolja oda, ahol ez nem létezik, vagyis ki a migrációt útvonalból északra egy hegyi kis faluba. Oda, ahol akár azt a kérdést is feltehette volna, hogy bácsikám látta már maga a Fertő tavat?  Nem? Na látja, akkor minek is gondolkodik rajta? 
 
Horn G. az egyik legaljasabb uszító és gyűlöletkeltője a liberális oldalnak - az ATV pedig a sugárzója

Szóval Horn aljas hazugságának az ATV kellő melegágyat biztosít és hagyja mindezt megválaszolatlanul az éterben 2020 decemberében, akkor, amikor a déli határszélen százával próbálnak betörni és a nyugati szomszédunktól kezdve már a lakosságot vegzálják azok, akik Horn és az ATV sugárzásában nem is léteznek. 

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése