2021. január 21., csütörtök

Adalékok a SZFE körüli polcirkuszhoz - maguk sem állami, hanem egy alternatív új oktatásba menekülnének

 Senki ne mondja, hogy a Színház és Félművészeti Egyetemen történt diáklázadás, nem egy politikai háttérből vezérelt támadás volt azzal a kormánnyal szemben amelyiket képtelen másként utolérni, vagy kikezdeni az ellenzék. A diákokat azok a mögöttes, szocializmusból itt maradt, reinkarnálódott kommunisták készítették fel és oktatták ki arra a diákmegmozdulásra, mely az egyetem elfoglalásáig és barikádozásáig ment.

https://kuruc.info/galeriaN/egyeb/szfe_h92908.jpg

Az utcai színjáték egy olyan napi performance-szá lett, amit végül már a lakosság sem igen tolerált. 

Főleg azok után, hogy kiderült, nyári táborokban készítették fel és képezték ki a diákokat az egyetemfoglalásra, ami mögött az Amnesty International segítőként jött szóba. Állítólag ők is szerepet vállaltak a szervezésben.  Erről először Vidnyánszky Attila, Kossuth- és Jászai Mari-díjas rendező, a Nemzeti Színház főigazgatója számolt be a Magyar Nemzeti Táncegyüttes és a debreceni Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. közös sajtótájékoztatóján a debreceni Kölcsey Központban 2020. június 22-én.

Aztán a Mandiner és a Magyar Nemzet, valamint az Origó is részleteket közölt a leleplezésről. Mint írták: "Dokumentum igazolja: előkészített baloldali akció az SZFE egyetemfoglalása." A dokumentumot az Origó hozta nyilvánosságra, amelyből kiderül: Soros György által támogatott baloldali aktivisták képezték ki a hallgatókat az egyetemfoglalásra. 

https://kuruc.info/galeriaN/egyeb/szfe_h92901.jpg

Klein Gyuri az SZFE-n is tanít, nem csak a CEU-n? - Hát persze, ott is! - Forrás: https://kuruc.info/r/7/218635/

Az is kiderült, hogy  Gulyás Márton (anarchista) baloldali politikai aktivista és Misetics Bálint, a polgári engedetlenségről szóló könyv szerzője, sorosista aktivista, Karácsony G. fizetett tanácsadója is részt vett a képzésen, ahol előadást is tartott. De a volt börtönpszichológus Fiáth Titanilla  és (sokáig zárt közösségben lenni – lásd: blokád) is, a később talán leghangosabban tiltakozó filmrendező, Hajdu Szabolcs is a diákság felkészítését segítette. A  foglalást az Örkény Színház is támogatta. Aztán ebben benne volt a "Mit jelent SZFE-snek lenni most? Dramatikus vitafórum a helyzetünkről". A teljes felkészítő programjáról a Híradó adott még információt.  A liberális médiaoldal ezt nem fedte fel.

„Hogyan kell elfoglalni egy egyetemet, hogyan kell blokádot csinálni, erről szervezett négynapos tábort a Színművészeti a saját campusán a hallgatóknak – egy hónappal a blokád előtt”  

A Színművészeti Egyetem kommunikációs vezetője, hivatalos színművészetis e-mail címéről szervezte a négynapos szabadegyetemet.

Ezen a képzésen a Hallgatói Szakszervezet (HASZ) vezető tagjával (a Tilos rádiós) Hellenbarth Virággal (Villás Bertolddal és Endrey Mátyással) készülve beszélgettek Misetics Bálinttal a polgári engedetlenség kereteiről.

A két éve alakult a Hallgatói Szakszervezet is csak egy balliberális propagandát nyomó háttértárság, rádiókapcsolatokkal

A Jobbik által korábban kedvelt, ma már inkább elutasított Kuruc.info szerint az "Egyetem kommunikációs vezetője a „kvázirektor” tudomásával és egyetértésével egy szabadegyetemnek álcázott – a (Bill Clintonra és Barack Obamára is nagy hatást gyakorló) Saul Alinsky és Gene Sharp radikális-kommunista „erőszakmentes” akcióterveire és programpontjaira épülő – kiképzésen buzeráns anarchistaaktivisták (Gulyás Márton) és polgári engedetlenségi „trénerek” (Misetics Bálint) segítségével készítse fel az arra fogékony, ostoba és unatkozó, a jólétével, - szerencséjével és - sorsával kezdeni mit sem tudó, az ingyenes állami oktatás,az ösztöndíjak, vendégprogramok, pályázatok és más hallgatói kedvezmények „igája” alatt nyögő, diákjait a saját egyetemük elbarikádozásra és elfoglalására".

A háttérben meghúzódó Amnesty International nem először itt avatkozik az oktatásba és az állam ügyeibe. Volt, hogy "a NAT keletkezéséről és az állampolgári ismeretek tárgyról adott ki állásfoglalást az Amnesty International Magyarország. Az alaptanterv visszavonását javasolják". Egyre inkább a jobboldali konzervatív kormány ellenzékeként jelentkezik be és csinál úgy, mint valami külön hatalom, vagyis állam az államban.  Eltévelyedetten túlzó és elméretezett hangulatkeltése semmit nem érne, ha a liberális oldal a mögöttes kapitalista tőkeérdekeltségekkel nem erősítenék fel és nem túloznák el ezt a fals hangot. 

https://img1.hvg.hu/image.aspx?id=a6889b8d-75f6-42fb-9b97-27ddf3f2159a&view=da658e97-86c0-40f3-acd3-b0a850f32c30
A háttérben meghúzódó Amnesty International nem először avatkozik bele az oktatásba

Ismert: Gyurcsány Ferenc augusztus elsején vagyonelkobzással fenyegette meg Vidnyánszky Attilát – aznap, hogy nyilvánosságra került, ő a kuratórium elnöke. Négy nappal később a Színművészeti már tábort szervez, ahol egy zágrábi egyetemfoglalás tanulságait elemzik.

Több mint egy hónappal azelőtt, hogy az Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) hallgatói elbarikádozták volna campusukat, hogy így tiltakozzanak a kuratórium megválasztott elnöke, Vidnyánszky Attila és társai ellen, az Origo értesülései szerint az egyetem kommunikációs vezetője négynapos nyári szabadegyetemet szervezett a számukra.

Valóban az derült ki, hogy az egész SZFE mozgalom mögött a rendszerváltás előtti párttitkárok, a hatalmon levő szocialista klónok állnak, akik amolyan felszín alatti mozgalom keretében tartották politikai szemináriumi foglalkoztatóként az oktatási intézményt. 

Erre pont ma derült került szem-közelbe, hogy az itteni színészképzésben 415 hallgató vett rész nappali oktatásban és 57 levelező tag. Minderre több mint száz oktató tanár jutott. Vagyis minden 4. hallgatóra egy.  Negyvenöt osztályvezető tanár, ami ugyebár azt adná, hogy 10 fős osztályok lennének. Márpedig ez nem igaz. Akkor minek neveznek 45 főt osztályvezetőnek és miért is tartottak el ennyit?

Ezzel nem csak az egy főre jutó legtöbb, de a legjobban tanárral ellátott felsőoktatási intézménye volt az államnak a SZFE, hanem az egyik legjobb kifizetőhelye a régmúlt kádereinek. Mindez úgy működött, mint egy szocialista pártállami kifizetőhelye az elvtársaknak.  

Mégis ezek a rég leváltott rendszer emberei akarják megmondani a frankót. A balliberális sajtó, mást sem tesz, mint ezek sírálmait tolmácsolja. 

 Kurucz Péter, a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) sajtófőnöke, az a kommunikációs vezető, aki a nyári egyetemfoglaló képzésre hívta körlevélben a hallgatókat, most azzal hergeli a tanulókat, hogy a  hallgatók első féléves kreditjeit nem nulláznák, és a Neptun egyetemi tanulmányi rendszerbe visszavezetik azokat. "Hallgatóink nem zárják nulla kredittel a félévet". 

Vagyis az anarhista megmozdulás, az egyetemfoglalás és a tiltakozás idejét is úgy akarja elszámoltatni, mintha a diákok rendesen iskolába jártak volna és teljesítették volna tanulmányi kötelezettségeiket. 

A másik Németh Gábor író, forgatókönyvíró, a Színművészeti Egyetem (SZFE) volt oktatója az ATv-től kiebrudalt Fiala János rádióműsorában panaszkodta el magát, "hogy az SZFE jelenlegi – általuk illegitimnek tartott – vezetése február 1-től február 22-ig olyan órákat pótoltatna velük, amelyeket éppen az ő tiltásuk miatt nem tarthattak meg".

Németh Gábor oktató volt az SZFE-n - akár alternatív egyetemet is létrehozhatna

Az SZFE ellenállói kedd reggel hoztak nyilvánosságra egy levelet, amelyben az egyetem 107 oktatója közleményben követeli, hogy az intézmény vezetői ismerjék el a félévet a diákok és a tanárok számára egyaránt, az egyik aláíró Németh Gábor volt.

Állítólag  aggódik, ugyanakkor nem tudja, hogyan is érvényesíthetnék jogaikat, de megjegyezte, "akár alternatív színművészeti egyetemet is csinálhatunk".

Innentől nem értem, hogy akkor ezek a balfékek mit siránkoznak most? Minek bojkottálták az oktatást, minek készítették fel a nyári kurzus alatt a diákokat az egyetemfoglalásra, és minek lázonganak még mindig ahelyett, hogy már rég egy alternatív egyetemet  alapítottak-, vagy hoztak volna létre maguknak, ahogy  azt más is megteheti és megtett már?. 

Forgács Péter pedig az ATv-n azt is elárulta, hogy egy budapesti kerülettel már egyeztetnek arról, hol lehet a független alkotóműhely munkáját folytatni.

Forgács Péter szintén kiemelt pozíciót töltött be jó pénzért - most sértődötten keresi az új helyét

Forgács a Színház- és Filmművészeti Egyetem színészmesterség tanára, egyetemi docense volt, aki a sztrájkbizottság tagja, a Start Plusz vendégeként sírta tele a baloldali nézők zsebkendőit, hogy ő már nem oktat. Otthagyta az iskolát. Úgy fogalmazott, hogy az egyetemen egyszerre két valóság fut párhuzamosan. Az egyik az, amit ő és tanártársai, valamint a diákok élnek napról napra, azaz a vizsgaidőszak. A másikat pedig az egyetem új vezetése képviseli, akik szerint szünet van.

Szerinte is "felmerült, hogy párhuzamos oktatásba, képzésbe kezdenének, független alkotóműhely formájában. Az alkotóműhely kapcsán Forgács szerint nehéz még konkrétumokról beszélni, mert sok mindenről még csak beszélnek, döntés nem született".

Tehát a saját bevallásuk szerint, maguk sem állami (kormányzati) oktatási formát képzelnek el, hanem egy olyan alternatív formát, ami vagy alapítványi vagy valamilyen egyesületi formában létezne és élne tovább.  

https://mindenszo.hu/wp-content/uploads/2021/01/szfe-hok-elnok-758x505.jpg
Lemond tisztségéről a Színház- és Filmművészeti Egyetem Hallgatói Önkormányzatának hülye gyereke elnöke, Csernai Mihály

Akkor az a mostani megújítás, amit a fenntartó korszerűsítés vagy átszervezés alatt kíván megvalósítani, miért nem volt jó és elfogadható a számukra?   Miért, ha most ugyanazt akarják tenni, amit a kormány? Ezek a hisztisek sem akarnak mást, mint ami most zajlik. 

Igaz akkor még ezzel nem jöttel elő, mert ők inkább a kormánybuktatásra összpontosítottak, nem pedig arra a jövőbeni oktatásra, amit maguk sem formáznának meg másként.  maguk gyurmázta formájában. 

*

1 megjegyzés:

  1. Most legalább megvilágítják a "mögötti" háttérnek az aljas játszmáját,folyamatát. Nem mellékesen legalább tudjuk mennyi "oktatónak" hazudott/bújtatott káder van s valódi céljuk provokáció, anarchia keltés, mindezt szép summával jutalmazva és félrevezetve a fiatalokat
    . Persze külföldről finanszírozott segítséggel.

    VálaszTörlés