2016. június 6., hétfő

Nagyon leírták magukat a szocik - még az olyan fellegvárakban, mint az egykori Sztálinváros is csak a Fidesz a jó

A hétvégi időközi képviselőválasztáson bezsákoltak Dunaújvárost a narancs vitézek. Pont akkor, amikor már kezdték volna elhitetni és elhinni, hogy van itt még más esélyes rajtuk kívül a politikai palettán.

http://www.hirextra.hu/data/leadpic/209838-530.jpg

A Fidesz népszerűségét nem sikerül megtörni semmivel. Még önmaguk elbaltázottságával sem. Hiába cserélték le a jó utcai közvilágítást a láthatatlan fényerejű ledesre a városban, a vasérces polgár nem adja magát. A tábori szavazó nem botlik el a vak komondorban és nem tévelyedik el a gyilkos iramban. Az ilyen-olyan kabátlopási ügyek meg végképp nem borítják fel a választási trendet. Tudja és képes hozzájuk jelölni az ikszet. A fideszes tábor konokul ragaszkodik a maga pártjához, mindentől függetlenül. 
 A választóik hátán akár fát is lehetne vágni, csak ne zavarja a focistákat. 


Az Origo által készített mandátumbecslés szerint ha most tartanák a választásokat, ismét abszolút többsége lenne a Fidesz-KDNP-nek. Az ellenzék mindössze nyolc egyéni kerületben győzne. 

A becsléshez négy intézet (a Nézőpont Intézet, a ZRI Závecz, a Publicus Intézet és az Iránytű Intézet) számait használták fel.
A végeredmény az lett, hogy a Fidesz–KDNP összevont támogatottsága 42,75 százalék volt, a Jobbik 23 százalékot hasított ki magának, míg legerősebb baloldaliként az MSZP 15,5 százalékon áll. A Demokratikus Koalíció 6,75, az LMP 5, az Együtt 2,25, míg a Párbeszéd Magyarországért fél százalékot ért volna el. 

Ma is abszolút többséget szerezne a Fidesz

Az Origo felmérése szerint a Fidesz–KDNP 121, a közös baloldal 38, a Jobbik 33, míg az LMP hét mandátumot szerezne az új parlamentben. A baloldal összesen hét egyéni körzetet nyerne meg: egy szegedi választókerületet, a III. kerületi, a IV. kerületi, a X. kerületi, a XIII. kerületi, a XIV. kerületi és egy XXI–XXII. kerületi választókerületet. A Jobbik a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kettes számú körzetet vinné.
*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése