2016. június 25., szombat

Ócsa eltitkolt nevezetességei - amit az erre hivatottak sem képesek a munkájuk során albumba rakni ( - szenny)

Rendszeresen jelennek meg a polgárőrség közösségi oldalán "Polgárőrök munka közben" címszóval különböző értelmezhetetlen fényképek mások autóiról, baleseteiről, mindenféle értelmezés nélkül, ami sok ember számára olyan feltöltést (feltöltődést) jelent, amit bizony lájkolni kell.

A polgári lakosság előtt nem bemutatott látványt nyújt az a műszikla, amit a vasúti rakodó mellől felszedett betonból építettek a városban

A valóság azonban ennél sokkalta prózaibb és kézenfekvőbb, csak azt valahogy nem akarják meglátni egyesek.

Ócsán ugyanis pofára mennek a dolgok.   Így folyik a munka, és a kommunikáció. Valójában ez látszik a képeken, amiket közzétesznek, mert a haverok turpisságai, kihágásai, visszaélései soha nem fognak képet ölteni általuk a lakosság előtt.

Az éjszaka sötétjében kivilágítatlanul magára hagyott félpótkocsi nem csak szabálytalanságot, hanem roppant balesetveszélyest is jelent - mégis elnézik ( - összefonódás, vagy korrupció)

Ezért ismét a blogra hárul a feladat, hogy olyat mutasson be Ócsáról és környezetéről, ami sehol másutt nem láthatnak, mert ezt propagálják az illetékesek.

A közterület-felügyelők és a polgárőrök munkáját a jegyző már körbeírta és meghatározta. Az általuk közzétettek és az elnézett, vagy eltitkoltak eléggé jól megmutatják azt a nézetbeli különbséget, mely az igazságosság mezsgyéjét elválasztja a személyeskedő, elfogult, vagy éppen korrupt meghasonlásoktól.

Piaci körkép - hónapok óta a város frekventált helyén piszkoskodó törmelékkupac úgy tűnik senkit nem zavar - ez sem lelhető fel a munka albumban ( - megszokott kisvárosi környezet)

Ócsa vonatkozásában a természetvédelmi őrszolgálatnak, a közterület-felügyeletnek, a polgárőrségnek, a rendőrségnek, továbbá az ügyészségnek, a bíróságnak, jegyzőnek lehet nagy szerepe abban (kötelességük teljesítése, feladat- és hatáskörük eredményes ellátása során), hogy az illegális hulladéklerakás elkövetőjét felderítse, a jogellenes cselekmény elkövetése során tetten érje vagy a fenti rendelkezések figyelembe vétele mellett szigorú szankcióval sújtsa. Mindez alkalmas lehet arra, hogy mind az elkövetőt, mind egyéb más személyt elrettentsen a jogellenes magatartás ismételt, vagy jövőbeni folytatásától.
dr. Molnár Csaba jegyző
*

2 megjegyzés:

  1. Ismételten felhívnánk a kommentelők figyelmét, hogy a blogon kizárólag közéleti tárgykörrel, problémafelvetéssel foglalkozik, és nem kíván helyt adni személyindíttatású felkéréseknek, vagy üzenettovábbításoknak. Mint már szó volt róla, ez nem egy chat, vagy üzenőfüzet, de nem is lelki szemetes, ahova egyesek a sérelmeiket hajíthatják. Akinek személyes gondjai vannak mással, és nem tudja önmaga életvitelszerűen vagy normálisan kezelni, annak ajánljuk, hogy forduljon kezelőorvosához, vagy ügyvédhez. Ma már nagyon jó lehetőségek kínálkoznak ezeken a területeken a hasonló problémák kezelésére. Ez nem a blog hatásköre. Az ilyen jellegű, vagy a szakszolgálatokat érintő kérdésfelvetésekben a blog nem illetékes. Kérünk mindenkit, hogy a munkáját érintő- vagy magánéleti problémáikra ne itt akarjanak választ keresni. Kérjük ezek elfogadását és betartását, hogy ne keljen az ilyen kommenteket törölni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Miért nem külditek el azt a gyökér munkásőrt a pecsába?

      Törlés