2016. június 19., vasárnap

Alsópakony és Üllő között történt balesett - ismét Dabasról jött a segítség ( - lassan két éve már a toborzásnak)

Rendszeresen előfordulnak balesetek a térségünkben, s van, hogy több is, csak már szólni sincs időnk mindről.

Legutóbb, amikor Felsőbabádnál történt (június 3-án) közúti baleset, akkor Ócsa előtt, a Syngenta után futott túl egy autó a kanyarban és kötött ki az útszéli bokrosban, mielőtt beért volna a városba. Az így lekaszabolt cserjék az autóval együtt megtörtek. Szerencsére a károkozáson túl komolyabb nem történt.
Ezt a helyszínt a polgárőrség emberei vették munkába az ott készített pár fotó erejéig.

https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpa1/t31.0-8/13340277_1028410760584252_8038349939116698076_o.jpg
Ez a kép már világosban készült a helyszínről - innen csak ennyi látszik ( - háttérben a Syngenta)

Most szombaton azonban Alsópakony és Üllő között tért le egy autó az útról és borult fel, de Ócsán nem állt még össze a majd két éve toborzott önkéntes tűzoltócsapat Boros Tibi vezérletével. A csuda tudja mi ennek az oka, mert az egyesületi elnök erről nem beszél. Olybá tűnik, mintha semmi nem történt volna. Ez pedig így nem igaz, mert volt bolondítás, toborzás rendesen, csak hát az önkéntes tűzoltóegylet nem állt össze mozgósítható állománnyá. Na erről hallgat az illetékes.

Ez az eset ismét rávilágít az ócsai tűzoltóegység szükségességére és hiányára, hiszen a város fekvése és frekventáltsága a téréségben olyan fontos kiinduló pont (gócpont) mely bizony szükségessé teszi egy olyan alegység létesítését, mely képes elsőként fellépni és beavatkozni, míg a távolabb állomásozó mentőegységek kiérnek. Ezt minden egyes környékbeli baleset és azok előfordulási gyakorisága visszaigazolja ezt.  

http://www.langlovagok.hu/kepek/2016/dabas/160618_ulloskoda/eredeti/160618_ulloskoda_03.jpg
A 4603-as úton a személygépkocsi fejtetőn landolt - Ócsán máig nincs segítségnyújtó egység ( - távolban a segítség)

Baleset meg akad, ha szeretnénk, ha nem. Jön az kéretlenül. Így történt ez 18.-án,amikor

egy ember megsérült az Alsópakony-Üllő között félúton a balesetben.

Egy személyautó borult fel az útszakasz 18-as kilométerszelvényénél. A balesetben egy személy könnyű sérülést szenvedett, hozzá mentőt hívtak.
A bekövetkezett baleset során a dabasi hivatásos tűzoltók biztosították  a területet, a rendőrségi helyszínelés után pedig szolgáltatták a műszaki mentést.

http://www.langlovagok.hu/kepek/2016/dabas/160618_ulloskoda/eredeti/160618_ulloskoda_01.jpg
A Skoda Feliciában hárman ültek, közülük egy embert könnyebb sérülésekkel szállítottak a mentők kórházba - a felborult autót a dabasi tűzoltók állították kerekeire.


Ócsán szükség lenne egy (non-stop) 24 órás készenléti  (tűzoltó) mentőegységre. 
(És nem feltétlenül a helyi polgárőrségbe integrálva, mert annak (előreláthatólag, s) várhatóan nem lesz sok eredménye.)

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése