2016. június 25., szombat

Évfordulós a Bukodi-MLSZ iskolai grundpályája - azóta is áll a bál annak jogsértő létesítése folytán ( - foci van)

Több mint egy évvel ezelőttire nyúlik vissza az önkormányzat jogsértése amit az iskolai focizások leple alatt birtokháborításként követtek el a felek.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhV9K80jx9uXCAJO8Ag8x5sH-f3QAfTswBUbmCcPie1tWIvvqUmJqi9JDUtagU6Hr3invJKt7kLBlGW07uFMB3W6nv2vr3XxzbobDKdb0WcNXOWSl2UBfILefpQHOClFls_uCnoUe2tVdg/s1600/tornacsarnik.jpg
A bírósági tiltást követően is volt tanidőn túli esemény - a hatalmas udvaron nem jutott másutt hely a pályának

http://lh5.googleusercontent.com/-1xG2yQvskGo/UjGKpE8_MgI/AAAAAAAABTA/YeGpESofERc/s1600/spak1.jpgAkkoriban Spák József, a helyi általános iskola egyik tornatanára volt a polgármester személyes megbízottja, akivel szerződést is kötött a Halászy Károly Általános Iskola tornatermének hasznosítására.  

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjQG4qkX1_2erlooj8JjcCdxX7eyO_hE0gYEaEq2APuBD5KacQhzb6p4YzfXm1oAtLyiRC8mvktouou6CrR5kjRzlPovfhE34oFTyiXi5vV8QxEX7cQVZve8bYCrPdrSePGM6m3RDTMWU0/s1600/nvr973_5.jpgEz a megbízási szerződés azóta többször megjárta a bíróságok tárgyalóit, ahogy Józsi bácsi is. Bár a birtokháborítási perből kimaradt az ismert tornatanár, mert a Fővárosi Törvényszék érdemben nem várt el tőle olyan tanúvallomást, mely előrébb vitte volna az ügyet, és a jogsértő birtokháborítás ténye nélküle is megállapítást nyert.   
Az esetről az akkortájt még nagyobb szabadsággal rendelkező szerkesztés alatt álló Ócsai Kisbíró is beszámolt, kiemelve az ott élők lakosok panaszát az éjszakai randalírozásokkal kapcsolatosan.   Az újságban olvasható, hogy az ott focizó baráti társaság, a meccsek hangulatát az eredmények függvényében, vagy attól függetlenül ünnepelte meg. Különösen így volt ez olyan neves névnapokhoz kapcsolódó alkalmak során, mint a Károly-nap, vagy a születésnap. Több tanúvalómásból ismert, hogy nem csak Bukodi Károly, hanem a tekés tökös is érintett volt ezen alkalmak során.  K. Károly és S. József egymástól függetlenül nyilatkozta, hogy szokás szerint baráti társaság formájában jártak össze ott focizni és örömteli kikapcsolódásokat tartani. 

http://mandiner.hu/attachment/0068/67933_fovarosi_torvenyszek.pngMindennek záros következménye lett az ismert birtokháborítási ügy, mely abban a perben végződött, melynek során korlátozták az iskolában tanidőn túl tartható szórakozásokat. Így esett áldozatául a szülők-nevelők bálja is a helyi sörfocisták mérkőzéseket követő kitörő dühöngéseinek.   

Mindezt nem csak az ott élő és az iskolával szomszédos lakosok, hanem a Törvényszék bírája sem tolerálta. 

Ezen előzmények után az ereje teljében uralkodó és az ügyben hobbi-focistaként is érintett helyi polgármester, Bukodi Károly szükségét érezte bevetni magát és a testület elé állni egy olyan új szabadtéri pálya létesítésének az ötletével, amit ugyanebbe a korábban birtokháborítással sújtott környezetbe kíván elhelyezni.  A testület előtt akkoriban azt hazudta nyilatkozta, hogy ez kizárólag az iskolai nevelési-, oktatási célokat szolgálja majd.  Erre a kinyilvánításra kapott akkor a testülettől elvi hozzájárulást.  

Ezt követően kezdett a polgármester megbeszéléseket és tárgyalásokat az érintett felekkel, úgy mint az iskolavezetés, az MLSZ és a szülői munkaközösség.  Csak az ott élőket hagyta ki az egészből az öncélú fociban érdekelt polgári vezető. 

Ezzel az ismérvvel és háttérrel fogtak bele az építkezésbe 2015 nyarán, egy olyan helyet jelölve ki a pályának, mely közismerten az ott élők tűrési zónáján belül volt. Csak a hülye nem gondolhatta komolyan, hogy a közvetlenül a lakóövezeti szomszéd kerítése elé felépítendő pálya nem fogja zavarni az ott élőket, hogy ezzel nem fogja sérteni a telek és lakástulajdonosok jogait.

Bukodi MLSZ pályát rakatott az almafa alá - a szomszéd kertje mindig zöldebb, mint a műfüves őrület

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjGCJ2dDBGfgzxWrDzuvTrIzPXhn2mf5_RJY0rjySa8jJaxcVtESmzK-Wdick6EiT8t3Mcl_J6jDspqqPVMF7DJtNrZ6r64zV1c_b0VL045wgiQjMKr_BWvBBYdGGUNvMAe6TGdy2jVuv8/s1600/Bukodi+K%25C3%25A1roly.JPGBukodi Károly jól ismerte a helyzetet és a várható következményeket, hiszen nem kis pénzt kellett kifizetnie már az önkormányzatnak a Spák-féle (felügyelet) szerződés alatt megvalósult birtokháborítások kapcsán.  Az okozott járulékos veszteségekéről, mint a meghatározott korlátozások és a bálok elvesztése, nem is beszélve. 

Károly tehát jól ismerte a helyzetet, és tudta, hogy ezzel nem kis gondot fog okozni az élő, korábbi panaszos felek számára. Feltehetőleg ezt egyfajta fricskaként szánta az orruk alá a korábbi, törvény előtti sérelemért.  

Csakhogy egy önkormányzati vezető tisztségviselő nem járhatna el így, és nem viselkedhetne dacból úgy, mint egy buta kisgyerek, akinek elvették a játékát. Bukodi Károly Ócsa polgármestere pedig vélhetőleg így járt el, akkor, amikor szánt szándékkal a kerítés tövébe helyeztette azt a pályát, ahol a későbbiekben maga is focizni akart. 

Ennél közelebb a kerítéshez már sehogy sem lehetett volna elhelyezni a focipályát - rosszindulatú szándék vezérelhette az elhelyezést

Már az építkezés megkezdése azonnali felháborodást keltett a helyiekben. A rohamban végzett munkálatok hétvégén és éjszakába nyúlóan is nagy zajjal folytak úgy, hogy erre az időre vonatkozó jogos indoka, vagy környezetvédelmi engedélye nem volt a kivitelezőnek.  Nem véletlen, hogy több panaszos bejelentést kaptak az építkezés alatt a hatóságok. A rendőrség szintén többször volt kénytelen kiszállni és intézkedést foganatosítani, majd a polgármesternek is külön engedélyt kellett kiadnia a folytatáshoz. Az ócsai jegyzőhöz érkező beadványt pedig érintettségre hivatkozással átpasszolták, aminek során az a Gyál járt el, ahol a szintén focimániás Pánczél Károly volt korábban az ismert alpolgármester. Így az időhúzáson túl mi is volt elvárható ezektől a felektől? 

Az ügy természetesen a bíróságon folytatódik.  

http://oxasport.hu/hanna2.jpgSpák József időközben lemondott a tornaterem hasznosításáról. Kft-jét felszámolta, és már egy személyiségi jogi peren is túl van a tornacsarnokot illetve az ott folyt tevékenységet illetően.  Az esethez peres félként csatlakozó Boros Tibor, aki mindvégig nem tudott, vagy pedig elnéző volt az ott folyó korábbi rendbontásos esetekről, szintén a vesztes fél oldalán maradt, a viselt tüskével az oldalában

A személyek hozzáállása és a pálya kialakítása azóta is vita és az utóbbi  a folyamatbanlevő per tárgya.

Bukodi Károly ajándéka most ez a per, amit saját műalkotásaként az önkormányzat visz az ott élőkkel szemben. A peres eljárásban az önkormányzat által visszatérőn foglalkoztatott dr. Rim Zsuzsanna jár el közpénzen.

Így a per anyagi ráfordításait (nem a focisták, hanem) a költségvetés által a lakosság viseli. A kifizetéseket az önkormányzati büdzséből ugyanúgy a lakosságra terhelik, mint a korábbi esetekben, (A polgármesteri megbízott Spák József alatt történt birtokháborítási per költségeit sem az önkormányzattal szerződött, s a felhatalmazás alapján fizetett fél, hanem az önkormányzat fizette.)

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEicq1YR78jF1AZv-CNGFaE7bJWSSoK-G5iyW0PXPCHbVceOoMrUQLI9qYTY-C-5C-AyQVzRoLo5OIMKDdP6_gwd1CMIB8C_nqgy6NJoNVfYInRK4_aAs9z8_SoG1HIP6tiV-mqnFZExuzs/s1600/grund+1.jpg
Már az építkezés alatt jogot sértettek a bevilágítással és az éjszakába nyúló zajongással - akárcsak a birtokháborítási perben foglaltak során

Ez az évfordulós történet, amiről már annyit szóltunk. Nem véletlenül említve, hogy "Visszaüthet Bukodi focivágya" . A lakosságnak már eddig is túl sokba van mindez. Kár ezért a város fejlődését, jobb létét, a közlekedés biztonságát feláldozni csak azért mert a "baráti" focizásokkal járó rendbontásokat a normális emberek nehezen viselik.

(Úgy látszik az MLSZ sem tanul a bírságolt esetekből, ehhez még be kellett vállalnia Bukodit és Ócsát?)

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése