2016. június 1., szerda

Balesettel végződött május - Ócsa és Üllő között borult egy autó két fővel - városunkban továbbra sincs segítség

Most sem volt lehetőség az ócsai önkéntes tűzoltók ébresztésére és riasztásra, mert Ócsán lassan két év távlatában sem sikerült megalakulnia az egységnek.

Boros Tibor a jelek szerint a helyi rendezvények jobban foglalkoztatják, mint az önkéntes csapat létrehozatala.  Pedig a feladatot maga vállalta a toborzás meghirdetésével és az erre jelentkezők fogadásával. Azonban az ezt követően eltelt idő alatt egyetlen egyszer sem tett említést arról, hogy miért nem sikerült a helyi tűzoltónak jelentkezők csapatba szervezése és az ócsai önkéntes tűzoltóegylet létrehozása.  Az éves beszámolójában erről nem szólt, tájékoztatást nem adott.

Ócsának pedig nagy szüksége lenne egy bevethető, segítőkész egységre.  Túl sok a baleset a térségben ahhoz, hogy ez a kezdeményezés csak úgy elhanyagolható legyen.

Most is az élet igazolta vissza ezt, mert az éjjel ismét elkelt volna a segítség. Sajnos ez nem állt rendelkezésre helyben, és ismét másokra szorultak a bajbajutottak.  

http://hirpress.hu/cikkimg/201606/33247.jpg

Május 31-én késő este súlyos baleset történt városunk határában. Üllő és Ócsa közötti összekötő úton árokba hajtott, fának ütközött és felborult egy autó, amiben ketten utaztak. Az egyikük kizuhant a járműből, a másik személy a felborult alá szorult.

Ócsáról nem tudtak segítséget nyújtó egységet biztosítani a balesethez, mert nincs erre hivatott alegység a városban. Így ez esetben is a távolról érkező segítőkre kellett hagyatkozni.
 
Az üllői önkéntes és a monori hivatásos tűzoltók a mentők kiérkezéséig kötél segítségével biztosították a járművet, majd a mentőszolgálat irányítása mellett a személygépkocsi alatt fekvő embert kiemelték - nyilatkozta lapunknak Csámpai Attila, a PMKI szóvivője.

A két megsérült embert a mentők súlyos sérülésekkel kórházba szállították. A jármű árokból való kiemeléséről és elszállításáról a rendőrség gondoskodott.
(foto: PMKI Monor HTP)
*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése