2016. június 24., péntek

A NÉBIH kivetette a sót az ellátásból, az ÁNTSZ azonban sópótlásra szólítja fel az embereket ( - odafigyelés)

A NÉBIH kötelezte a közétkezésben résztvevőket a sómentes étrend kialakítására és fenntartására, olyannyira, hogy nem csak megköveteli ezt, hanem szankcionáltan ellenőrzi is.

Hosszú ellenérvek mentén lehetne a só mellett és ellene is érvelni, de ha baj van és jön a mentő, szinte rutinszerűen köti be a sóoldatos infúziót az ellátásra szorulónak. 

http://retrofm.hu/images/cikkek/3/2/8/127328_g.jpgA NÉBIH azonban a sóbevitel csökkentésre kötelezi a szociális- és gyermekellátást biztosító közétkeztetőket az un. menzareform bevezetésével.   

A vendéglátósok úgy tartják, a NÉBIH, olyan, - közvetlenül a minisztérium alá tartozó elitkommandó, - mint a rendőrség állományától különváló TEK. Az utóbbi a belügyi és nemzetbiztonsági ügyekben, míg az előbbi az élelmiszerbiztonság dolgaiban járhat el.  

A NÉBIH is képes mindenen átjárni és mindenki mástól függetlenül eljárni, és lecsapni. Ezért tartják elit kommandóként számon.  Amit ők meghatároznak, az olyan mint a szentírás, még akkor is, ha Isten nincs, aki megvalósítsa. 

Most valahogy így járt az ország a sóval.  Mert nem csak kivonták azt, hanem még azt is előírták, hogy a használható mennyiség csakis jódos lehet. Így még a jódtúltengésben levőkre is előírták, egészen addig, míg ezt szóvá nem tették, és végül a diétás étkezés címszó alatt ezt oldották. 

https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQeWYwXuxvZcjoarOwfYw0Mpze1DniH0wazT5vLWJD3BBZqfyIZfwA sóhiányos étkezés kapcsán azonban már szólaltak fel orvosok, ahogy azért is érte kritika a NÉBIH menzareformját, mert úgy kötelez szolgáltatókat, hogy közben szabadon hagyja az étkeztetésben részvevők jogát.  Vagyis csak arra érvényes az "egészséges" közétkeztetés, aki befizet a menzára. Az étkezést azonban már nem tették kötelezővé, mert akkor azt az államnak kéne fizetnie. Így pedig minden maradhat a régiben. Vagyis aki fizet, azt megreformálják, aki nem az pedig ehet jóízűen amit akar.  Ők legfeljebb maradnak ellenpéldának, vagy elrettentésnek mint a statisztikai adatokban a hivatkozásul elhízott gyerek. Őt lám még a só sem érdekli. 

http://patikapedia.hu/media/image/ANTSZ.jpgNem így azonban az ÁNTSZ, aki most arra figyelmeztet, hogy bizony oda kell figyelni a sópótlásra!

A melegben az izzadás miatt sót veszítünk, ezért érdemes olyan ásványvizet fogyasztani, amelynek magasabb a nátriumtartalma.


Szabó Enikő helyettes országos tisztifőorvos csütörtökön az M1 aktuális csatornán arra a kérdésre, hogy jobb-e meleg italokat fogyasztani a hőségben azt mondta, lehet meleget inni, de ennek nincs akkora jelentősége, "nem létfontosságú".

A strandolók figyelmét arra hívta fel, hogy felhevült testtel hideg vízbe ugrani veszélyes, inkább fokozatosan kell bemenni a vízbe és így hűteni le a testet.

Elmondta továbbá, hogy a melegben lenge, világos színű ruhát érdemes viselni, és védeni kell a fejet a sugárzástól.

Csütörtöktől vasárnap éjfélig hőségriasztást adott ki az országos tisztifőorvos, mert az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a következő napokban egyre melegebb léghullámok érkeznek a Magyarország fölé. Az ország túlnyomó részén 25-26 Celsius-fok felett lesz, péntektől vasárnapig sokfelé a 27 Celsius-fokot is meghaladja a napi középhőmérséklet.

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése