2015. október 3., szombat

Kurvaság az van - csak tökös rendőrből van kevés ( - leplezetlen élet a megyei utak mentén)

Pest megyében annak ellenére is virágzik az út melletti prostitúció, hogy egy-egy alkalommal kemény bírságot kell fizetnie az örömlánynak, akit  "munka"  tevékenység közben rajtakapnak a zsaruk. 

http://194.33.69.87/image/article/main/.660x1200/62876.jpgAzok a maguknak normális partnert nem lelő férfiaknak, akik ezt könnyű, de piszkos örömöt keresi, az már pár ezer forintért is szerezhet magának a négyes, vagy a ötös főutak, netán a Budapestre vezető szakaszon az M0 és a várostábla közötti részen egy bokorban, vagy éppen az autó hátsó ülésén. A legtöbben a tehertósofőröket lehet látni alkudozni, de nem ritka a jobb autóval rendelkező pénzes férfikuncsaft sem.   

Az útszéli kurvasággal "természetesen" oda nem illő szemét és stricik járnak.  Mindez nem csak erkölcsileg, hanem külcsínben, látványban, megítélésben és a bűnügyi statisztikákban sem mutat jól.  A rendőrség pedig vagy fellép ellenük, vagy elmézi mindezt.


Blogunk többször foglalkozott már az üzletszerű kéjelgésnek nevezett útszéli ácsorgással, ami a környékre oly jellemző volt. Akkoriban bizony egész Ócsa közvetlen városhatáráig kiterjedő kurvaság volt jellemző a településre vezető utakra.  Rendőri következetességgel ez mára visszaszorult pár kilométernyi távolságra.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjNYaSvg75H_C3sEYCE7J_BqwhZO_7SKQoa1EBlQW41BdJJHn6MRYIf0DBMavM6r4znndnupBzIK38LZNjizf4SZ9umZ2TF9X8zlM-Tq5Ko71aD008Bwc_ZdcZazpUrGdQWZtSn7qZ6b_w/s640/2012.09.19.+%C3%93cs%C3%A1ra.JPG

Szomszédos megyék híreiből értesülve azonban látható mód történik a fellépés az útszéli prostitúcióval szemben. Az elmúlt hetekben több rendőrségi hír is arról szólt, hogy örömlányokat fogtak el a rendőrök, akik általában valamelyik főút mellett sétálgatva kínálták bájaikat az autósoknak. Legutóbb egy 29 éves fiatal nőt kaptak rajta a 34-es út mellett Karcagnál. A pillangót az egyenruhások előállították a karcagi kapitányságon, majd szabálysértési őrizetbe vették.

http://www.haon.hu/2011/06/oromlany_485_300.jpgZoltán szerint, ha csak a megyét nézzük, akkor igen sokszínű a paletta: vannak kevés pénzért dolgozó lányok, akik néhány ezer forintért már örömet szereznek a kuncsaftoknak, mások drágábban mérik bájaikat.

– Aki sokat ül autóba, sokat lát, így félpucér lányokat is – mondja mosolyogva a téma kapcsán a kamionsofőrként dolgozó szolnoki férfi, K Zoltán. – A legtöbbjük még igen fiatal, de vannak régi bútordarabok is, akiket már én is ott látok az út mellett már vagy 7-8 éve. Én, aki már öreg motoros sofőrnek számítok, megismertem az utak menti világot és azok szereplőit is – tette hozzá.


– Az út mentén tényleg 4-5 ezer forinttól indulnak a tarifák, míg a moteles játékoknál zsebbenyúlósabb egy-egy menet. Ott egy együttlétért tízezer forintokat is ki kell csengetni – folytatta Zoltán. –  Nem éri meg trükközni, mert a "menedzserek" (értsd stricik) mindig a környéken vannak, figyelik ügyfeleiket. Volt rá példa, hogy az egyik pihenőhelyen a megittasodott sofőr nem akarta kifizetni a kialkudott pénzt, csak kevesebbet. Nem sok időbe telt, és megjelent egy sötét színű autó. Fizetett, de ez nagyon ritka, talán ez volt az egyetlen, hogy ilyet láttam. A bárok, út menti büfék jó találkahelyek, itt könnyű ismerkedni. Volt olyan idősebb örömlány, aki néhány ital után már kész volt egy kis huncutságra, mások pedig ilyenkor kihasználják a figyelmetlenségét a részeg kuncsaftnak és eltűnik ez-az, legtöbbször pénz – mesélte tapasztalatait.

Zoltán történetei egybecsengenek a rendőrség tapasztalataival, hiszen a rendőrség is nagy hangsúlyt fektet a tiltott prostitúció visszaszorítására.

– A rendőrök jellemzően lakott területen kívül, főutak mellett érik tetten a jogsértőket, akik anyagi ellenszolgáltatásért szexuális szolgáltatást nyújtanak az arra közlekedőknek – mondta el Pásztorné Kovács Ágnes, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense. – A rendőrség kiemelt figyelmet fordít ezen jogsértéshez kapcsolódó bűncselekmények, kerítés, prostitúció elősegítése, kitartottság, és az ehhez kapcsolódó elkövetői körök felderítésére. Vannak olyan nők, akikkel szemben már többször intézkedtek a rendőrök – tette hozzá Pásztorné.

Egy alkalommal, amikor szerkesztőségünk munkatársa elkísérte egy razziára a rendőröket, érdekes kép tárult elé a prostitúció világából. Voltak, akik első, vagy második alkalommal mentek ki az út mellé, mások már tapasztaltnak számítottak, ők vették védőszárnyaik alá kezdő társaikat. A tapasztalat szerint sok volt a fiatal, olyannyira, hogy fiatalkorú kislányt is előállítottak a rendőrök, ami sajnálatos módon nem ritka, ahogy az sem, hogy várandósan várja vendégeit az út mellett lévő hölgy, mindezért néha pluszpénzt számítva fel. Akit fülön csípnek a rendőrök, azok szabálysértési őrizetbe kerülnek, későbbi sorsukról a bíróság dönt majd. Legtöbb esetben pénzbüntetéssel sújtják őket, de az elzárás sem ritka, főként a visszaeső prostituáltaknál. 

http://erdely.ma/ujkepek/2014/02/nagy/1391581676_3656.jpg

Ócsa közvetlen környékéről láthatóan sikerült visszaszorítani az útszélén álldogáló férfiakra vadászó nőket. Ez a helyi rendőrőrs munkájának egyik látható eredménye.  Azonban az Alsónémedi és Budapest közötti útszakasz a senki földjének számít, hiszen a helyi rendőrök jogköre az adott körforgalmon túlra nem terjed ki. A pestiek pedig már nem illetékesek itt, de a megyeiek sem jönnek ilyen kieső szélre. 

Pedig itt is megérné levadászni azokat a láthatóan ismert személyeket, akik mindig és rendszeresen ott állnak, sötétedés után pedig lámpákkal villognak az út mentén.  A pénzszerzés ezen módját iparszerűen űzőket egymás társaságát erősítő kullancsként tobzódnak a parkolásra alkalmas kiszögelésekben a stricik.  

http://privatkopo.peninda.com/Pictures/szexmunkak_pros.jpgDe az sem ritka, hogy az ötös főút M0 felett átívelő felüljáróján állnak le készenlétbe. Természetesen ez is szabálysértés, de úgy látszik, nincs aki intézkedne. Pedig ez még nagyobb veszélyt jelent az esti sötétben, mint a körforgalom kihajtásánál lámpával az autókra világító "alkalmazott".  A kurválkodó sofőrök leállásai, útszéli alkudozásai is gondot okoznak a közlekedőknek. Az ilyen leállások nem csak a KRESZ előírásaival szembehelyezkedők, hanem a többi közlekedőre is közvetlen veszélyt jelentenek, s teremtenek. Azért balesetveszélyesek ezek a helyzetek, mert általában beláthatatlan helyen,  vagy közvetlenül a körforgalom kihajtójánál, illetve záróvonalak mentén, szabálytalan mód történnek, más esetben pedig fennakadást, torlódást okoznak. Arról nem is beszélve, hogy a lakot területen kívüli főúton való leállás a jelentős biztonsági kockázata okán külön is szabályozva van. 

Mindezek a szabálytalanságok, vagyis a kurválkodás velejárói pedig negatívan hat a többségében szabályosan élőkre és a környéken közlekedőkre. 

Ezért sem ártana, ha Pestig sikerülne megtisztítani a útszélét. Gondolom számos férjezett asszonyság, vagy kisgyermekes család sem bánná, ha felszámolnák ezt a látványnak sem megfelelő, vagy eltűrni köteles jelenséget. 

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése