2015. október 4., vasárnap

Interjú Gyurcsány Ferenccel - Egység ( - Jobbszél)

Gyurcsány Ferenc interjút adott a Jobb­szél­nek.

http://www.frisss.hu/img/1421_4612_gyf.jpg
A kony­há­jában lát­ta ven­dé­gül stá­bo­mat, mert a nap­pa­lit ti­zen­hét af­gán mig­ráns fog­lal­ta el.

– Korábban lakott az Avason helybélieknél, ké­sőbb a me­ne­kül­tek kö­zé ke­ve­red­ve pró­bált be­jut­ni Magyarországra, je­len­leg is bevándorlókat fogad. Mi ennek az oka?

– A lelkemet átható szeretet. Gyűlölöm a gyűlöletet, ezért is folytatok éhségsztrájkot, amit csak a bérmálkozások al­kal­má­val függesztek fel – kezd­te, és beleharapott a szalámis zsöm­lé­jé­be. – Meg aztán, de ezt ne írja meg, ha maga is az a­nyó­sá­val élne együtt, megragadna minden alkalmat hasonló ak­ci­ók­ra. Én mindig következetes voltam, sem anyámat nem tá­mo­gat­tam a va­gyo­nom­ból — a­lig bírta kiköhögni a gáz­szám­lá­ját, de nálunk nincs ki­vé­te­le­zés —, ö­re­gecs­ke­dő nejeimet is le­cse­rél­tem. Piroska mamát nehezen viselem, de amióta együtt lakom az afgán családdal, azóta az anyósomat is kicsit másképp látom. Azért ne higgye, hogy nem ra­gasz­ko­dom kö­vet­ke­ze­te­sen az el­ve­im­hez.

– Ez fel sem merült bennem. Hiszen im­po­ná­ló ha­tá­ro­zott­ság­gal e­mel­te fel a sza­vát párt­já­val e­gyütt, a­mi­kor fel­me­rült, hogy a ka­to­na­ság fegy­vert hasz­nál­jon a ha­tárt ost­rom­ló mig­rán­sok­kal szem­ben. Ön so­ha nem fog­na fegy­vert i­de­gen be­to­la­ko­dók­ra.

– Nem, én csak a fideszes tüntetőkre lövetek.

– Nagy támogatója a migrációnak, külföldiek le­te­le­pe­dé­sé­nek. A­kár az ál­lam­pol­gár­sá­got is szí­ve­sen osz­to­gat­ná.

– Természetesen, mi támogatjuk a be­ván­dor­lást, ki­zá­ró­lag a ha­tá­ron tú­li ma­gya­rok­kal szem­ben van­nak el­len­ér­zé­se­ink, de ezt, úgy vé­lem, fe­les­le­ges bi­zony­gat­nom.

– Ön nagy ellensége az előítéleteknek, hogy va­la­kit szár­ma­zá­sa, val­lá­sa mi­att cím­kéz­ze­nek. A sza­ú­di fo­cis­tá­kat en­nek szel­le­mé­ben mi­nő­sí­tet­te ter­ro­ris­tá­nak, pusz­tán a­zért, mert a­ra­bok?

– Ezek csak kekeckedések. Én minden te­vé­keny­sé­ge­met a nem­ze­ti egy­ség­nek ren­del­tem a­lá, e sze­rint é­lek és dol­go­zom.

http://www.flagmagazin.hu/userfiles/text/Gyurcs%C3%A1ny_elk%C3%BArta.jpg 
Ezúttal egyet kellett vele értenem. Kevesen tet­tek annyit a nem­ze­ti egy­sé­gért, mint ő: a meg­í­té­lé­sé­ben szin­te tö­ké­le­tes egy­ség jött lét­re.


*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése