2015. október 29., csütörtök

Jövőre 71,7 milliárd forint jut gyermekétkeztetésre - az idén is el kell látni a rászorulókat ( - itt nincs szünet)

Idén összesen 141 630 rászoruló gyermek részesülhetett ingyenes étkezésben a nyári szünidő folyamán  Most azonban már itt az ősz, és mintha ismét ugyanazt a cipőt taposnánk.

http://www.gardonyi-duj.sulinet.hu/sites/default/files/menza.jpg

Mint ahogy arról már beszámoltunk, az őszi szünet napjain, az iskolát nyitva kell tartani és gondoskodni kell a tanulók testi épségének megóvásáról, foglalkoztatásáról és étkezésének megszervezéséről.

 Ez nem azt jelenti, hogy az iskola azt közlik, vagy leírja, hogy a szünet ideje alatt a tanuló ellátásáról és felügyeletéről a szülő köteles gondoskodni. Ez ugyanis nem ellátás, és nem felel meg a törvényi követelményeknek. Mert valójában az iskolának és a pedagógusoknak kell gondoskodni a beiratkozott tanulókról. Ezt megtehetik napközi, vagy csoportos foglalkoztatás keretében akár összevontan is. Az ellátásra pedig befizetési lehetőséget kell biztosítani. 

Ellenkező esetben panasszal lehet élni, mivel az oktatási intézmény nem látja el maradéktalanul a kötelező feladatait. 
  
http://m.cdn.blog.hu/ok/okos-tojas/image/menu.jpg

Az oktatásért felelős államtitkár már a nyáron is kitért arra is: a rászoruló gyermekek szünidei gyermekétkeztetését kötelező önkormányzati feladatként szükséges definiálni, mely feladat ellátásához a költségvetési fedezetet meg kell teremteni.
Éppen ezért a jövő évi költségvetésben az idei 58 milliárdról 71,7 milliárd forintra nő a gyermekétkeztetés támogatására szolgáló keret – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) parlamenti államtitkára.
*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése