2015. október 27., kedd

Cegléd hivatalos választ vár a romlott hús ügyében - Ócsán semmit sem várnak el ( - minden marad a régiben)

Mint ismert, a helyi önkormányzat előző ciklusból megmaradt vezetése már évekkel ezelőtt is áruba akarta bocsátani a helyi főzőkonyhákat, feltételezhetően az üzemeltetési költségek és a "haszontalanság" okán. 

Akkor ez nem jött össze, mivel az "ellenzéki" képviselők ezt az elképzelést megakasztották. A választásokat követően azonban az új pártos testület zokszó és ellenvetés nélkül a régről bent maradt tagokkal egyetértésben hozzájárult az önkormányzati konyhák és tálalók kiszervezéséhez, a bérbeadásához. 

http://tsgastro.hu/wp-content/themes/tsgastro/sajtokozlemeny.jpgA dolgozókat kivették volna és átadták volna a nyertes TS Gastronak, letudva ezzel a foglalkoztatási gondot róluk.  A gyerekek ellátását pedig rábízták volna  a nyertes vállalkozó csapatára.  Arra a szolgáltatóra, amit a blogunk már évekkel korábban megnevezett. 

Akkor bezzeg tiltakoztak ez ellen. Most, hogy kiderült igazunk van és nem volt felesleges az aggodalom, most bezzeg senki nem írt és szónokolt. A város hallgatásba merült, az önkormányzat meg önmagába mélyedt. 

Aztán a mai ülésen végre újra osztották a kártyát és azok, akik mellette voltak az átadásnak, azok most elfogadták a visszalépést.  Bánatpénzt, lelépést, vagy hitelvesztési kártérítést gondolom senki nem kért Ócsán. Igazából még csak magyarázatot sem vártak el a helyi tagok. Elfogadták az előterjesztést, a hivatkozást, mint nyájas birkák a kolompos irányítást.

Csupán Cegléd város kér hivatalos magyarázatot az elmúlt hetek eseményei okán. Az ottani önkormányzat arra kérte a vállalkozót, számoljon be az intézkedéseiről.  
Hivatalos határozatot kért a napokban a ceglédi önkormányzat a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivataltól annak nyomán, hogy a hatóság ellenőrei a közelmúltban a város közétkeztetésért felelős cég főzőkonyháján felcímkézetlen húsokat találtak – tudtuk meg az önkormányzat sajtóosztályától.

Tájékoztatásuk szerint akkor tudják majd értékelni a helyzetet, ha megkapják a hivatalos határozatot. Arra kérték továbbá a közétkeztetési feladatokkal megbízott vállalkozót, számoljon be arról, milyen intézkedéseket tettek, illetve milyen lépéseket terveznek tenni annak érdekében, hogy hasonló eset ne történhessen meg.

A Nébih tegnapi tájékoztatása szerint a hatósághoz nem érkezett meg a ceglédiek hivatalos határozatot kérelmező megkeresése. A közétkeztetővel szemben indult vizsgálat időközben lezárult, a céget több százezer forintos bírsággal büntették.


Korábban lapunk adott hírt arról, hogy több ezer gyermeket veszélyeztethetett a TS Gasztro nevű közétkeztető cég: a vállalat egyik telephelyén még szeptemberben végzett ellenőrzéskor higiéniai hiányosságokat is feltárt a hatóság, amely lefoglalta és megsemmisítette a negyedtonna ismeretlen eredetű terméket. A TS Gasztro korábbi tájékoztatásában elismerte, hogy egyik konyháján nem az előírásoknak megfelelően jelölt élelmezési nyersanyagot, alapanyagot találtak, a 250 kilogrammnyi élelmiszert a jogszabályi rendelkezésnek megfelelően meg kellett semmisíteniük.

A Nébih az ellenőrzés idején a kétes minőségű élelmiszerek mellett az épület helyiségeinek állapotában is talált kivetnivalót. Nem felelt meg az előírásoknak a konyha sem, ahol a falak csempehiányosak, az ajtók, a tárolószekrények sérültek és koszosak voltak. A raktárhelyiségben a padozaton tárolták az élelmiszereket, a húselőkészítőben pedig a szennyvíz elvezetője csepegett a mosogatóba. A szóban forgó cég főzőkonyhájáról kerülhetett volna az ismeretlen eredetű hús az óvodák, általános és középiskolák menzájára.

A Híradó.hu korábbi beszámolója szerint sem a Nébih zöldszámára, sem máshová nem érkezett olyan bejelentés, hogy a bezárt konyha ételeitől bármiféle megbetegedést észleltek volna.
*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése