2015. október 11., vasárnap

Kommunikációváltás Ócsán - hivatali munka ( - önkormányzati arculatváltás)

Holnap jár le kiírás szerint a városi kommunikációs posztra meghirdetett állásajánlat. 

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhtxAvTqAWGkwp0IEgLaTqUh_KYYv-u0u7YxuGwQ-PtABziNoOOfBk1RmBjtvuq9kstgyziArI5XbJOnLsxk9URSPHVSCBNnrONhiQYZgUVHEis4F7lB7Z2TrXwfwaLDYgf-FinRDkoByg/s1600/Bukodi+%2526+Moln%25C3%25A1r.pngMint az szűkebb körökben ismert, Ócsa Város Önkormányzatának kommunikációjáért felelős munkatársaként Kertészné Molnár Anna látta el ezt a nemes feladatot, ami korábban nem volt. Ezt a posztot a Bukodi-Horváth alkotta városvezetés hozta létre az Ócsai Kisbíró szerkesztésre hivatkozással, pár éve.  Ekkor kapta meg az állást és hozzá a szerkesztői feladatkört a csinos, fiatal munkatárs. Az évek során, lehetett vele találkozni önkormányzati üléseken, majd láthatóan visszavonult a közéleti láthatóságból. Vele kapcsolatosan az egyszerű polgárnak az lehetett az érzése, mintha valamelyest kínos lenne a számára a nyilvánosság. Kevés közszereplést, nyilvános fellépést vállalt. Többnyire megmaradt a polgármester árnyékában, a falakon belül. A rendezvényeken a kommentátori, kommunikációs feladatokat többnyire a Szabadidőközpont ügyvezetője, Klárika kapta és vállalta. A városi rendezvények alkalmával ő volt látható a polgármester mellett, mint egyfajta szóvivő. 

Kertészné Molnár Anna a nyílt napokon, az önkormányzati rendezvényeken, a városi ünnepségeken nem volt látható. Legutóbb is csak a polgármester oldalán, találtunk rá, amikor idős állampolgárt köszöntöttek együtt.  Ez is csupán a Facebookon volt elérhető.  Sem az Ócsai Kisbiró, sem a város oldalain nem került publikációra.  Annácska valahogy nem akarta az arcát adni ehhez a közöshöz, vagyis a kommunikációhoz. 

https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xta1/t31.0-8/11402239_372878066242379_4275571702673934267_o.jpg
Kertészné a Szabadidőközpontban éppen Bukodi oldalán - tolmácsol

A blog elsősorban ebben látja a visszavonulását, és nem a városvezetővel fennálló kapcsolatok romlásában. A két munkatárs közötti munkafolyamtok nem szakadtak meg. Továbbra megmarad a közvetlen kapcsolat Molnár Anna és Bukodi Károly közt.  Annyi a változás, hogy Kertészné Molnár Anna az újság szerkesztését havi számla ellenében fogja ellátni, - miközben marad a hivatali háttérben, - és főállásban, úgy mint adatvédelmi felelős

Ez egyfajta befordulás és visszavonulás a láthatóságból. A közszolgálati fizetése adott, tevékenysége nagyrészt megmaradt, de a kommunikációt leadta. Az újságot pedig külön összegért rakja össze, szerkeszti a városnak. Ez valójában plusz forrást jelent a számára. A ilyesfajta kiszervezés amolyan burkolt jutalomnak, ha úgy tetszik fizetésemelésnek fogható fel. Mindez azt igazolja, hogy Anna jól látja el feladatát, és a polgármesteri vezetés elégedett a munkájával, s bizalommal van irányába.

Bizalom nélkül nem engedte volna meg az újság hivatalon kívüli szerkesztésért a fizetséget, és nem bízta volna rá az adatvédelmet. Ez ugyebár elég bizalmas posztot jelent. Végül is a kezében van, hiszen az adatok birtokosa az, aki sok mindent tud. Ő sok minden és köztük számos pénzmozgás ismerője.  Tisztában lehet a hivatal és az önkormányzati társaságok ügyvédi megbízatásaival, a díjak összegével, az önkormányzatot érintő perek állásával. 

Egyszóval a pozícióváltás nem jelent visszalépést. Inkább tekintsük ezt amolyan önkormányzati feladatbővítésnek. A felépített kommunikációra új munkatárs fog belépni a városi közösség életébe.

Ennek a munkakörnek a jelentkezési határideje jár le hétfőn.  Nem sokára azt is megtudjuk, ki veszi át a jövőben ezt a fontos feladatot Ócsán.  

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése