2016. szeptember 3., szombat

Újfent balesettel kezdődött a hétvége az M5 autópályán - most Budapest felé zárták a forgalmat ( - változás kell)

Újfent a forgalom hozta balesetei helyzet adódott, amit a járművezetők valahogy nem tudtak kivédeni. Ismét baleset történt az M5 autópályán  Kecskemét térségében. 
A riasztást most az ottani egységek kapták. Péntek éjfél múlt és szombatra hajlott az idő, amikor 00:10-kor befutott egy riasztás a pályán történtek kapcsán.

http://www.infokiskunfelegyhaza.hu/external/image_cache/0/f/9/0f90da5a86188cf29cab579cdac805d1.jpg

Bár még péntek éjjel volt, mikor kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy gépkocsi az M5-ös autópálya Szeged felé vezető oldalán, a 96-os kilométernél, azonban mára fordult át az idő, mikor a riasztás érkezett. 

A tűzhöz ma 00:10-kor Kecskemétről riasztották a hivatásos tűzoltókat, akik egy vízsugárral oltották el a lángokat, majd megkezdték a jármű visszahűtését és átvizsgálását. A tűzoltási utómunkálatok idejére a sztráda Szeged felé vezető oldalának érintett szakaszát félpályán lezárták. 

Elsődleges információink szerint az eset során senki nem sérült meg - jelentette a VÉSZ éjfél után, szombatra virradóra.

Aztán még szinte ki sem aludták reggelre a bajt, amikor újabb riasztás futott be.


Az M5-ös autópálya 70-es kilométerénél, a Budapest felé vezető oldalon ütközött össze egy személyautó és egy kamion szombat reggel. Az utasok beszorultak a roncsokba.

Kecskemétről érkeztek ki a hivatásos tűzoltók a balesethez, ők áramtalanították a járműveket, majd feszítővágó berendezés segítségével megkezdték az autóba szorult sérültek kiszabadítását.

Elsődleges információk szerint az esetben két ember megsérült, ellátásukhoz mentő is érkezett a helyszínre. A mentés idejére a sztráda főváros felé vezető oldalának érintett szakaszát teljes szélességében lezárták.

A rendőrök a korábbi lezárást 8 óra 48 perckor feloldották, így Budapest irányába a belső sávon ismét járható a sztráda.

Már péntek délután is volt egy baleset ami érintette a pálya ócsai szakaszát. Ekkor Felsőpakony és a Némediszőlők magasságában érték utol egymást az autók. 

Két gépkocsi ütközött péntek késő délután az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 23-as kilométernél. 

Mivel Ócsán máig nincs és nem áll készen tűzoltóegység(ek), valamint ha a dabasiak is kiesnek a nagy távolság okán, akkor, és így az itteni balesethez a főváros hivatásos tűzoltóit riasztják. Nem volt ez másként jelen esetben. A pestiek jöttek, ahogy tudtak. Kiérkeztük után a protokoll szerint áramtalanították a járműveket és megkezdték a műszaki mentési munkálatokat.  Egy esetlegesen Ócsán állomásozó és bevethető egység a hivatásosok beavatkozásáig megkezdhetnék már korábban a mentést. A most elérhető hivatásosok távolságbeli elhelyezkedése, bizony gondot, időbeli kiesést, hátrányt jelent a balesetben szenvedőknek. Az itt bekövetkezett balesetek során a távoli kiérkezéséig sokkalta több idő teleik el, mint másutt. Ócsáról azonban rövid időn belül megindulhatna a mentés, ha lenne az ilyen esetekben kit riasztani. A helyi önkéntes alakulat a jelentkezők legjobb szándéka és akarata ellenére sem jött létre. Ennek azonban ma sincs meg a háttérben álló felelőse. A toborzás során megnevezett ismert személy ezt nem vállalja.

Elsődleges információink szerint a mostani baleset során egy ember megsérült, hozzá mentő is érkezett.

Jó lenne, ha Ócsán is lenne egy elérhető és bevethető egység. Jó lenne, ha Ócsa városvezetése, aztán a megbízott Boros Tibor és az összetoborzott emberek megértenék, hogy a jelen vezetői felállásban nem képes létrejönni az egység.  A helyi önkéntesek megalakulását csak egy a kezdeményezést felvállaló, azt támogató független és aktív szerveződés képes elősegíteni.  A jelenlegi városvezetés a mostani polgárőr-vezetéssel karöltve erre képtelen.  Ezért nincs meg a mögöttes támogatás, és a szükséges akarat. A megfelelő szervezeti egység létrehozásával a szükséges civil összefogás, és vállalkozói támogatás is összeáll. Ehhez azonban változásra, és változtatásra van szükség. 

http://www.vezess.hu/app/uploads/2016/08/screen-shot-2016-08-25-at-13-32-40.jpg

A hét tele volt eseménnyel. Minden napra jutott egy esemény. A tűzoltók és a mentők ezen a héten többször is szirénázva voltak kénytelenek kivonulni az M5-re.
 Jó lenne, ha a hétvége során nem történne újabb esemény. 
(Ócsán nincs ez ügyben segítség)

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése