2016. szeptember 14., szerda

Ki kellene zárni az olaszokat az Eu-ból Jean Asselborn logikája szerint a migránsok végett - mégis felénk rúg

A luxemburgi külügyminiszter azt követeli, hogy Magyarországot zárják ki az Európai Unióból - hangzott el a Klubrádió külföldi lapszemléjében. Jean Asselborn a Die Weltnek nyilatkozott, keményen kritikus szavai végigfutottak a hazai sajtótermékek online oldalain is.

http://kep.cdn.index.hu/1/0/1268/12688/126881/12688150_503618_00b13551235f5d1ffce3339d2e631794_wm.jpg

Luxemburg diplomáciai vezetője a német lapnak adott interjúban leszögezte:  nem lehet elfogadni, hogy egy tagállam ilyen masszívan megszegje az EU alapértékeit. Ha valaki, mint a magyar kormány, kerítést épít a háborús menekültek ellen, továbbá megsérti a sajtószabadságot és az igazságszolgáltatás függetlenségét, azt átmenetileg, de szükség esetén akár végleg ki kell zárni a szövetségből.

 Jean Asselborn azonban vagy nem tájékozódott megfelelően a migránsok helyzetéről, és fogalma sincs, hogy hazánk az egyike azon országoknak, akik a lehető legjobban  védik és őrzik az illegális bevándorlók jogait, vagy pedig egy rosszindulatú hülye, aki csak rúg egyet a szerencsétlenekbe, ahogy László Petra esetében is illusztrálják. Ez a kettő azonosítása már annyira ellentmondásos, mint maga Jean Asselborn sajátos ejakulációja.

Fogalmunk nincs, hogy talált meg minket ez a szerencsétlen fószer, de hogy tájékozatlan, vagy elfogult az a kettő az egyben, hogy biztos. 

Ugyanis amíg hazánkban mondhatni rend és  nyugalom van a bevándorlók körül, addig Olaszországban döbbenetes állapotokat tapasztalni.  Erről egy olasz újságíró a dél-olaszországi  Foggia mellett működő menekülttáborban, eltöltött ideje alapján számolt be.

A L'espresso című hetilap egyik újságírója, Fabrizio Gatti menekültnek adta ki magát, így mutatta be a tábort Hét nap a pokolban című cikkében. Ez egy „állami gettó”, ahol „állatokként kezelik az embereket”, írta.
A 636 férőhelyes táborban több mint ezer ember zsúfolódott össze. Többségük afrikai férfi, de nők és kiskorúak is vannak köztük. Nincs elég fekvőhely, az emberek a földön alszanak, nincs elég élelem és orvosi ellátás. Ha tűz ütne ki, nincs vészkijárat, amin kimenekítenék őket.

Az olasz fegyveres erők katonái és a rendőrség őrzi a tábort, ahova azonban a hatóságok be se teszik a lábukat. A tábort a nigériai bevándorlók uralják, akik nőket és gyerekeket prostitúcióra és rabszolgamunkára kényszerítenek a tábor körüli dél-olasz birtokokon, ahova a tábort övező rácsos kerítést kilyukasztva jutnak ki. 

 http://kep.cdn.index.hu/1/0/1269/12690/126903/12690372_ad2d2d0a6e53a2ae9deddf2896eb8411_wm.jpg

A Puglia tartományban levő menekülttábor, amelynek lakói legalább félévet töltenek itt menekültkérelmük elbírálására várva, a harmadik legnagyobb Olaszországban. A cikkíró értesülései szerint a több mint ezer menekültkérőért a tábort működtető két olasz szövetkezet naponta fejenként 22 eurót kap az olasz költségvetésből, milliós bevételre téve szert.

A cikk szerzője, Fabrizio Gatti nem először ír tényfeltáró beszámolót az olaszországi migrációs helyzetről. Korábban iraki migránsnak tettetve magát megjárta az észak-afrikai embercsempész szervezetek útvonalait, bejutott a Lampedusa szigetén működő bevándorló-táborba és szintén migránsnak álcázva magát a pugliai ültetvényeken kizsákmányolt munkások életkörülményeiről is beszámolt.

http://nepszava.hu/picture/92985/small/371/00371394.jpeg
Jean Asselborn - Fotó: Joe Raedle/Getty Images
Vagyis  Jean Asselborn úrnak volna hol kotorásznia, Magyarország vegzálása és lejáratása helyett, mivel nálunk nem azt tapasztalni, hogy a migránsokat bármire is kényszerítenék. Se munkára, sem a prostitúcióra kényszerítés nem ismert itt őket illetően. 
A migránsokat érintően inkább nekünk kell tartani attól, hogy nehogy erőszak alanyaivá tegyenek. illetve az ő áldozatai  váljunk.

Amúgy ha semmit nem tennének nekünk keresztbe, akkor is kiszolgáltatottjai vagyunk ennek a helyzetnek.  És ezt ugyebár, megint nem mi termeltük ki. Ráadásul amíg az olaszok a saját újságírójuk beszámolója szerint maszekolnak és hasznot húznak a migránsok ellátásából, addig hazánk csak veszteséget könyvelhet el velük szemben.

Szóval, amikor Jean Asselborn ellenünk uszít, akkor igenis fel vagyok háborodva, ugyanis nem miattunk és nem hozzánk jönnének azok az emberek, akiket ez a szélhámos a belénk való rúgással védeni próbál.  És ha már ez, és ezzel összefüggésben László Petra szóba került, akkor lássuk be, hogy nálunk egy migránsnak akkor is elsőbbsége van a rendőrrel és a foganatosított intézkedéssel szemben, ha ezt erőszakosan, a megállításra kivezényelt hatósági személlyel szemben követi el. Ugyanis ezt tapasztaljuk sorjában, amikor a kivezényelt rendőrök sorfalán törnek át, vagy éppen hozzájuk dobálják a szomjoltásukra adott vizes pet-palackokat. 

Ma hazánkban mégis hamarabb ítélnek  el egy ilyen jogsértőt visszatartani próbáló sajtóst, mintsem megakadályozzák a migráns törvénysértő behatolását.  

Szóval igazán itt lenne az ideje felébredni és végre megvilágosulni Európa túl oldalán. 

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése