2013. július 17., szerda

Megviselte Őket a meleg - szünetelnek (- tájékoztatásul)

Többen jöttek panaszkodtak.

Állítólag nem volt kellően előkészítve és tájékoztatva a lakosság az önkormányzati munka leállásáról. Ezt tűnik igazolni az a pár panaszos aki a hivatal épülete előtt morgolódik, mert nem tudja hivatalos dolgait rendezni a zárás végett.

- Még helyettesítő hivatal sincs kijelölve, most hova menjek? - zsörtölődik az egyik fél. 

Erre említem, hogy fent van a városi honlapon, amire majd a nyakamba ugrik, hogy ne bosszantsam ezzel. 
- Ott semmit nem lehet normálisan elérni, amire az embernek szüksége van. "Nagy szar az egész" - mondja csak a magáért kissé hajlott háttal a korosodó néni. 

Az igaz, hogy amióta nyertek a pályázaton, azóta csak áttekinthetetlenebb lett az önkormányzati oldal. Pedig a polgármester nagyon oda van érte és állítólag sokan tájékozódnak arról, vetem oda, amire a néni majd megbotoz, mert azt hiszi, hogy provokálom. Pedig csak védeni szándékozom a tisztségviselőt és a közportált. 

- Tudja kik nézik azt, senkik - jön a csattanós válasz, de már nem mertem tovább ágálni a hivatal érdekében, mert még bajt okozok a vérmes asszonyságnak a vérnyomását illetően.  


- Itt meg kell halni, hogy foglalkozzanak az emberrel - közli lesújtó hangon és tovabiceg a tikkasztó hőségben.

Mivel valóban erre utaló szöveg van kitéve a házi tacepaón, ezért már nem tudtam mit hozzáfűzni a szabatos-szájú, de végül is érthetően bölcselkedő néninek.

Hazaérvén direkt rákliktelkem a város hivatalos felületére, hogy megnézzem a tájékoztatást, és lám, igaza volt ebben is, mert nem jó az oldal struktúrája. Ahhoz, hogy a fontos üzenet elérhetővé váljon, le kell görgetni a mindent kitöltő lead-et és a vezető címekből kell kitalálni, hogy mit rejt a mögöttes tartalom. Aztán azt lenyitva jelenik meg és válik láthatóvá az, aminek mindjárt jól észlelhetőnek, egységiben a főoldalon kellene lennie. 
Nem hiába az idős ember nem bolond, csak azzá teszik.

*

2 megjegyzés:

  1. Micsoda pofátlanság, hogy az RTL és a TV2 két brazil szappanopera között nem mondta be.

    VálaszTörlés
  2. Hülye, nem ott kell közzé tenni, hanem az érintett helyen, közérthetően és látható módon. Szerinted hányan értesültek erről, amíg nem látták a bezárt kapuk a feliratot? Még jó, hogy az okmányiroda ezt nem teheti meg.

    VálaszTörlés