2013. július 30., kedd

Hiteltelen politika - Ócsa alsópakony kapcsán a devizahitelesekről és a gondokról ( - társadalmi jelenség)

Az MSZP továbbra is hiteltelennek tartja a kormány adósmentési politikáját. Az Ócsára vezető kerékpárutat félbehagyták, az nem vezet el a vasútállomásra, a buszjárathoz ígért forduló (körforgalom) nem valósult meg, a gázt nem vezették be, az üzlet nélküli kies lakónegyed üresen álló házait pedig havonta ötmillió forintért őrzik - adják hírül a netes portálok.


Mint a blogban közreadtuk, Szanyi Tibor is meglátogatta az Ócsa határába telepített szociális lakónegyedet, amikor az ellenzéki párt részéről egy demonstráció keretében hívták fel az itt folyó politikai jelenségre a figyelmet. Még peticióva l is készültek, amit Pánczél Károly Gyáli alpolgármester vett át, majd később tovapasszolta a visszafogott Szűcs Lajosnak. (Váltásban lesznek a választókerületet illetően.)

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg405xCZzSpP73f6-uvmSQv6UpwTxLCejlfTDLBhyphenhyphennV59TtAxR6b4I1q0j0sJfV11BDlhXMvKJRaxo1pZkVj-tIaCB4WZuJUsKM3R6EQBcHSQq6H8Jsii-I8axlkBFmRp0NPUysz37sYOY/s640/DSCF9291.JPG
A korábban Pánczél Károlynak átadott  piros dossziéba helyezett petíció már Szűcs Lajos kezében ( - minek tapsolni)

Akkor mégis a helyi Fidesz vonult ellenzékbe akkor, amikor ezzel szemben egy viszonozó tüntetést kezdeményezett, amit az itt élő többség már távoli közönnyel kezelt. Ezt nevezték ellentüntetésnek, ami ellent ment a szocialista demonstrációnak. Horváth Tamás és Buza Ernő rendezők állták az eső áztatta terepet, amire több fideszes politikai szereplő is készült. A nagy csörte az Ócsát képviselő fideszes tömeg sértegető bekiabálásaival lezajlott.


A videofelvételt a tüntetésen részvevő  délegyházi fidesz-tagozat tagjai készítették és állították össze.

Na, Szanyi akkor, Ócsa-Alsópakony láttán késő már délután a tévéstúdióban megmondta, hogy hova tették, illetve hordták a pénzt. Ahogy a feliratból is kiolvasható állítólag "a lopás került" sokba.  A szocialista politikus elmondta: abból a pénzből, amennyiből felhúzták a 80 házból álló ócsai lakóparkot, 7000 panellakást lehetett volna vásárolni. Ott se óvoda, se semmi nincs azon a helyen, fával kell majd fűteniük az embereknek, de egy fáskamrát sem építettek oda - magyarázta az ATV esti adásában.

És igaza lehet. Nyilatkozatát, szavait a kormány, vagy Ócsa részéről azóta sem cáfolta senki. Lehetséges, hogy ez így van rendjén? Vagy ez esetben Ócsa és annak önkormányzatának jó híre nem sérül? Tisztességes ez? Vagy Szanyi Tiborral szemben Bukodi Károly már nem képviseli a várost? Miért ez a némaság? Nem kéne erre reagálni?  Szanyi Tibor szavaiban van akkor ott az igazság?



https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjU72PNwAqhhxs1m4Vz964iSTiiDCSnQhMsWvfv6O6T0pQjp8J-HZTKJGsd8IGe1gUh-al2VNrU0KZFfqFuPLkL1yHaduZMJ3monflLdkiwVQUWGi8jEZowNx1QesQQbmdGOHycBT4X8mw/s400/DSCF9293.JPG
Horváth Tamás - rendező (- ellentüntet)
Horváth Tamás vagy Ócsa önkormányzata máig nem árulta még el, hogy melyik helyi cégnek adta oda a szociális telep őrzési jogát, ahogy arról sem nyilatkozott még senki, hogy mennyi is az, amibe ez kerül. Horváth Tamás és a városvezetés úgy ül a közérdekű adaton, mint valami titokgazda.  Azt sem tudni, mi alapján választották ki azt az őrző-védő vállalkozást, aki a megbízást kapta. Arról sem közöltek semmit, hogy a 24 órás őrzésbe miért nem vonják be az alsópakonyi lakosokat, hogy ezáltal legalább részesülhessenek a munkában és ne segélyből kelljen élniük. Arról sem beszél senki, hogy a beígért munkahelyteremtéssel miként állnak a városban. Nagy a némaság a történéseket övezően.

Korábban az MSZP-s Korózs Lajos már kifejtette a véleményét a szociális telep kapcsán.

Korózs, húsvét előtt bejelentette: megbukott az ócsai lakóparkberuházás, amikor kiderült, hogy alig húsz család költözhet be "a mindentől elzárt, megközelíthetetlen, szegregált környezetben" létesülő "szocgettóba".


Az ismert ellentüntetők ezt a gettózást vélték sértőnek, ezért adták meg azt a választ, amit a tiltakozásukkal kifejeztek.

Most meg, az ellenzéki párt elnökségi tagja a hétfői sajtótájékoztatóján arról beszélt: - bérlakásprogramra, valamint a magáncsőd intézményének bevezetésére lenne szükség.

A politikus a Nemzeti Eszközkezelőt és az ócsai szociális lakásprogramot csődnek nevezte. Bírálta, hogy az eszközkezelő érdemben nem tud beavatkozni a nehéz helyzetbe került devizahitelesek érdekében, csak utólag kezeli a problémájukat.

Ugyancsak kifogásolta, hogy az ócsai lakóparkba eddig csupán 24 család költözött be, akik közül mindössze három ember helyezkedett el. A buszjárat vagy üzlet nélküli lakópark üresen álló házait havonta ötmillió forintért őrzik - tette hozzá.


Úgy vélte: a magáncsőd intézményének bevezetésével még a végrehajtás előtt lehetne segíteni a nehéz helyzetbe jutott adóson, a bérlakásprogramra pedig "Ócsából vagy a stadionokból" lehetne forrást találni.

Korózs Lajos arra kérdte a kormányt: senkit ne akarjon úgy megmenteni, ahogy a magán-nyugdíjpénztárakkal tette, vagy ahogy a takarékszövetkezetekkel tervezi.

Ócsán még mindig nagy a gond és nem csak kimondottan Alsópakony, vagy a devizacsapda kapcsán.
*

6 megjegyzés:

  1. Nem tudom mennyiért őrzik, de hogy ötmillió alatt maradnak, az biztos. Arra nagyon figyelnek, hogy ezt az értékhatárt ne lépjék túl, mert akkor közbeszerzés-köteles és automatikusan nyilvánosságra kéne hozni minden kapcsolódó adatot.
    A Kisbíró is és sok más tevékenység felújítás is itt áll meg. Tudják ezek a dolgukat.

    VálaszTörlés
  2. A kurmány tükörképe:
    egy Patyomkin.falu

    VálaszTörlés
  3. Ezek az ellentüntetők mit védenek?

    Van egyáltalán valami bőr a képükön, egy rablóbandát védeni?

    Ennek az ócsai pénzmosodának a felelőseit mikor látjuk bilincsben?

    VálaszTörlés
  4. Első lépésben nem kéne elmenni szavazni. Hogy ez mire jó jöhet a kérdés. Az, hogy a nép ezzel kimutatja, hogy az egész pártokráciára (üzleti érdekek) nincs szükségük. És ez az ami egy békésebb változás lavináját indíthatja el. És akkor nem kell félnetek attól, hogy jajj most kivel menjek ki forradalmat csinálni, és kivel lógassam fel oszlopokra az egész hazaáruló bandát... Erről persze regélhetnék, de tessék venni a fáradságot, és utána olvasni, mert én elég részletes és érthető írásokat olvastam erről. jovonk.info pl...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. János Ifj Matus Komám ne mondjál már sületlenséget még az baszna be ha nem mennénk el szavazni akkor "román magyarokkal" meg szavasztatnák magukat igy is necces lessz a választás.

      Törlés
  5. Tamáskának akkor is meglesz a szavazata, ha a Jobbik nem delegál küldöttet.

    VálaszTörlés