2013. július 23., kedd

Hírháttér - vélemény ( - olvasói értelmezés)



A közúthálózatot fejlesztenék, a vízgazdálkodást javítanák és a turizmus szerepét erősítenék a Pest megyei települések az Európai Unió következő költségvetési ciklusában megszerezhető forrásokból – tájékoztatta a Pest Megyei Közgyűlés elnöke az MTI-t pénteken. (- http://propeller.hu/itthon/2744942-ezermilliard-forint-erkezhet-pest-megyebe honlapról.)

Szűcs Lajos (Fidesz) elmondta, július közepéig küldhették be a települések az unió következő, 2014 és 2020 közötti pénzügyi ciklusára vonatkozó pályázati terveiket, javaslataikat a megyei önkormányzatnak.
Központban a gazdaság

Hozzátette: a beküldött elképzelések alapján az látszik, hogy a gazdaságfejlesztés komoly prioritás, és kiemelt helyen szerepel a közlekedésfejlesztés, az energiahatékonyság és a fenntartható fejlődés. A beérkezett elképzelések között 197 foglalkozik a közúthálózat fejlesztésével, 88 a vízgazdálkodás javítását célozza, 70 pedig a turizmus szerepének erősítését – tudatta a közgyűlési elnök.
 Forrás: MTI

Értelmezés:

Ez a hír a néhai Jereváni Rádió legjobb pillanatait idézi (ld: Moszkvában Mercedeseket osztogatnak. A hír igaz, csak nem Moszkvában, hanem Leningrádban, nem Mercedest, hanem Volgákat, és nem osztogatnak hanem fosztogatnak. :)

Végül is Ócsa híres képviselője megmondta, hogy nem jövőre, hanem 6 év alatt (2014-2020 között, vagyis évi átlagban kevesebb mint 167 milliárd. Ez azt jelenti, hogy évente kb. 16 km autópálya építésére jut pénz (1 km autópálya építése kb. 10 milliárd Ft).
Nem azt mondta, hogy érkezik, hanem csak azt hogy érkezhet.
És csak azt mondta, hogy az Unió ezen pénzügyi időszakában, nem azt hogy az Uniótól. Mert az Unió nemigen fogja támogatni az Uniós átlagot elérő Pest megyét, az szinte biztosra vehető. 

Nagyon halványak a fiúk. 6 év alatt is csak ennyi pénzt tudnak elszórni a az adófizetők zsebéből, mert ne legyen kétség: ezt a pénzt nekünk kellene majd előteremteni. Én 1 év alatt 2 000 milliárdot el tudnék osztani Pest megyében értelmes célokra  (1. Börtön építése hazug politikusok számára - 10 milliárd Ft) - csak nincs aki kifizesse. 

Ilyen kívánságlista készítése, közzététele a néhai MSZMP kongresszusok előtt volt szokás - aztán nem lett belőlük semmi...

Jabba Haimon-tól 
*

1 megjegyzés: