2013. július 29., hétfő

Tájékoztatás a Parlagfű Bejelentő Rendszer működéséről - írtassuk a gazt ( - hajrá városüzemeltetés)

A parlagfüves területek felderítése és azok számának csökkentése érdekében a Vidékfejlesztési Minisztérium megbízásából 2012-ben kifejlesztésre került egy ún. Parlagfű Bejelentő Rendszer (PBR). A rendszer célja a hatósági eljárásban közreműködő szervezetek és a lakosság információáramlásának gyorsabbá és pontosabbá tétele. A rendszer különlegessége, hogy a megtett bejelentések közvetlenül az ellenőrzésre jogosult illetékes hatóságokhoz jussanak el. Ezzel biztosíthatóvá válik a hatósági intézkedések gyorsabb és zökkenő-mentesebb lebonyolítása.
A Parlagfű Bejelentő Rendszert bárki használhatja, a helyi lakosság, a helyi társadalmi szervezetek és a vállalkozások egyaránt.

https://pbr.nebih.gov.hu/pbr/Graphic/NEBIH_logo_RGB1.jpgA rendszer a https://pbr.nebih.gov.hu/pbr/content/user/login.aspx címen közvetlenül elérhető.

A PBR 2013. július 1-től már fogadja az éles bejelentéseket és abban az esetben, ha az érintett  terület belterületre esik, a bejelentést automatikusan továbbítja az illetékes önkormányzat elérhetőségére.

*

1 megjegyzés:

  1. Na akkor lehet intézkedni, hogy jöjjenek ide is irtani, mert a Zsuzsika kapta meg azt az összeget, amiből egy egy közmunkás havi nettója kijönne. Az pedig egy hónap alatt az összes árkot lekaszálná. Buksi és pajtás csapata ezt az összeget inkább oda adta a nacsasasszonynak így az árkokra, a parlagfűre és a szemétszedésre már nem futja. Elvégre a dolgozókat fizetni kell. És Ők sem maradhatnak fizetség nélkül.

    VálaszTörlés