2013. július 12., péntek

Katasztrófavédelmi közbeavatkozások ( - gáz és tűz)

Mondhatni, rá jár a rúd mostanság Ócsára. Sok kisebb-nagyobb baleset történt a héten a település területén.

A hét elején a Falu Tamás utca vasútállomáshoz eső részén a pékség előtt szerencsétlenül elhelyezkedő gázcsonk sérült meg amikor egy autós véletlenül nekihajtott.  Az utcát lezárták, a Tűzoltóság is kiszállt, a buszok kerülő útvonalon közlekedtek, míg a szakemberek a hibát el nem hárították.  A továbbra is kiálló csonkot egy javított kerettel látták el, és neon sárga festékkel látták el, ami még mindig nem nyújt elegendő védelmet a hasomló esetek elkerülésére.

Aztán ma délelőtt tűz ütött ki a Ócsa és Alsópakony között. Az Alfahír beszámolója szerint  délelőtt tíz óra környékén fekete füst kezdett terjengeni a várostól 2 km-re lévő Székesi erdő felett. A füst 11 órára csillapodni kezdett, majd alig egy órával később óriásira duzzadt. 
 
Beszámoló szerint Ócsa irányából az Üllőt összekötő út félé,  mely keresztezi az M5-ös autópályát, terjedt a tűz, ami innen már talán nem is egy kilométerre található. A tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre.  A környéken messziről láthatóan is óriási volt a fűst.  Ez a városból és az autópályáról is jól látható volt.

fotó: Alfahír

Körülbelül 2 hektáron gyulladt meg egy kivágott fenyőerdő vágási hulladéka. Ezzel együtt az aljnövényzet is ég. A helyszínre a XX-XXI. kerületből is vonultak. A tűzoltókat 10.25-kor riasztották, a helyszínre először a Dabasról érkező kocsi ért ki. A Pest megyei és a fővárosi tűzoltók 3 járművel, 5 fecskendővel érkeztek. A Hír24 értesülése szerint a tűzoltók riasztását a legmagasabb, ötös fokozatra emelték. Ott vannak a Pest megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat munkatársai is. Mostanra közel harminc tűzoltó és 5 jármű van a helyszínen, ezek közül három fecskendős, és kettő vízszállító. A katasztrófavédelem szerint maguk a fák még nem, csak az aljnövényzet és a kivágott fenyves hulladékai égnek, azok viszont kéthektárnyi területen. Az oltást erős szél nehezítette. Óriási volt a füst: a nehezen megközelíthető területen légzőkészülékben, kéziszerszámokkal harcoltak a lángok ellen a tűzoltók. Estig senki sem sérült meg, a lángok lakott területet és a szociális gondozót nem veszélyeztették.

 Este 7 óra után még több szerkocsi és tűzoltó volt a nehezen megközelíthető helyszínen, az utómunkálatok végett.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése