2013. július 19., péntek

A pénz és szemét nem mozdul magától ( - egy béremelés hozadéka avagy semmi nem változik)

Nem rendezte Ócsa szennyesét és nem vitte előrébb a közterületen végzendő feladatokat, sőt a munkák elvégzésében lettünk előrébb azáltal, hogy július elsejétől jelentős mértékben felemelték a váróüzemeltetési vezető béralapját.

Mint ismertté vált, s ahogy blogunk is beszámolt róla, a Buzáné Icsó Zsuzsanna, korábbi polgármester, azt követően pedig és jelenleg is az önkormányzati városüzemeltetési társaság ügyvezetője havi járandóságát 320 ezerről 384 ezer forintra emelete Bukodi Károly nyomán a képviselő-testület azon része, akik nagyjából egy közösséget alkotva hozzák meg az általunk hibásnak vélt, pénzpocsékoló döntéseket.

Ehhez a társadalmi-politikai célzatú közösséghez tartozik Kardos Zoltán, Buza Ernő, (Fidesz) képviselők, valamint Gallai Zoltán szimpatizáns, de ide sorolható még Bukodi Jánosné, és most ehhez a tagozódáshoz igazodott Török László képviselő is, amikor további anyagi javadalmazást szavazott meg az amúgy is aránytalanul, de mondhatni jól megfizetett vezetőnek.

Kardos Zoltán képviselő, a GB elnöke,  beszámol arról, hogy a Gazdasági Bizottság tárgyalta ezt az előterjesztést az ülési a napirendben szerepléshez és azt elfogadásra javasolja a testület felé.  

A szavazás előtt Inczeffy Szabolcs szóváteszi és hangsúlyozza, hogy minden elismerése az ügyvezető asszony munkája iránt, de szerinte a bérelemelés nem fogja megoldani a gondokat. A Kft. anyagi gondjait. Nem tudja, hogy a bérelemelés az többletmunkára (Alsópakony) vonatkozik, illetve belefér-e a többletmunka a munkaidejébe? Véleménye szerint alkalmazzon az önkormányzat egy alvezetőt és őt fizesse, osszák meg a munkát, így gördülékenyebb lehetne a munka. A maga részéről a határozati javaslatot nem tudja támogatni.

http://m.cdn.blog.hu/ak/akciospotencial/image/SirMook/tud_belulrol2/penz.jpgSzerintünk meg a béremelés sem nyújtja ki az áldozatkész vezető munkaidejét, és az erre fordított idő sem lesz arányban azzal a teherrel, miként ez a költségvetésben jelentkezik és a többiek megélhetést befolyásolja. 

Horváth Tamás alpolgármester előadja, hogy nem vesznek fel  vezető helyettest, mert ha  vennének fel, az  új munkahelyet jelentene és elvinné a pénzt, mert jóval többe kerülne, mint amiről most szó van. Jelenleg a város legnagyobb foglalkoztatója a Városüzemeltetési Kft. és ennek megfelelő bért szeretnének megállapítani az ügyvezetőnek. 

Dönti Károly képviselő erre megkérdezi, hogy a hivatal apparátusa és az ide tartozó közalkalmazottak és köztisztviselők bére hány százalékkal emelkedett az elmúlt években? - utalva arra, hogy ott sem volt ilyen béremelés. (Annak kirívó nagyságáról meg nem is beszélve.)

Dr. Szabó György jegyző előadja, hogy kb. öt éve nem volt a kormányzati intézkedés általi béremelés. 
Tehát másnak nincs pénz. Nekik is a megváltozott körülményekhez kell igazodni és dolgozni.

Bukodi Károly polgármester pedig hozzáteszi, hogy minden évben dönthet a jegyző úr béreltérítésről. 
Mintha Ő lenne a hibás, mert maga megtette a saját intézkedését ezzel az előterjesztéssel.  Majd szavazást kér.

A szavazáson a sorolt 5 képviselőn túl az alpolgármester és a polgármester is a béremelés mellett voksolt, (7 igen,) ellene senki nem szavazott, csupán Dönti Károly és Inczeffy Szabolcs tartózkodott. 

Ócsa Város Önkormányzat Képviselő-testülete, mint 100 % os tulajdonos, az Ócsa Városüzemeltető Nonprofit Kft. Ügyvezetőjének Dr. Buzáné Icsó Zsuzsannának 2013. július1.-től bruttó  384.000, Ft-ban állapítja meg. 

Ehhez most ismét gratulál Ócsa város blogja

Ennek ellenére a feladatorientáció nem változott, a munkaintenzitás nem javult és a városgondozás sem fejlődött.  A szétrakás is a helyén van. Nem szállítja el senki. Ez nem célprémium, hanem járandóság. Nekünk.

A város Pestről bevezető kapujában az üdvözlőtábla helyett egy hónapról-hónapra növekvő szemétkupac  köszönti az ide érkezőket.
Erre még ugyanis nem telt a testületnek, vagy az ezért immár felemelt bérért ténykedő (amúgy az űléseket többnyire átsustoló) vezetőnek.  

A város több pontját az árokpartokat benőtte a gaz, másutt fekete zsákokban szemétkupacok hevernek, de a Székesi utca röviden árkolt részén is jól látszik az oda nem figyelés, a gondozatlanság. 

Jól vélik egyesek, ezért kár volt tovább hizlalni a haszontalan (nonprofit) káefté fejének bukszáját, úgy sem lesz szorgosabb a munkavégzés. A felvételek alapján valóban az látszik, hogy elhanyagolt a városi környezet.  Az még garanciális időben feltört díszburkolat sérülése ugyanúgy várat a javításra, mint a szemét a szemét az Árpád utca sarkán. 

Csak azt nem értem, hogy miért vannak a felügyelőbizottsági tagok, (Lukács György, Gallai Zoltán, Kardos Zoltán) és miért a havi 90 ezer forint, ha még azt sem érik el, hogy a bérfejlesztéssel megtámogatott cégvezető rendesen ellása azt a feladatát, amiért kiemelkedően megfizetik, vagyis intézkedjen a szemetet és az árokpartot rendbe szedetni. nem pedig láthatólag elhanyagolni. 

Nem véletlen, hogy többen szóvá tették, hogy minek fizetünk annyit (adóban és juttatásban), ha amúgy ezekkel a dolgokkal nem foglakozik senki.

Mivel magam erre nem tudom a választ, talán azok a képviselők, akik ebbe a közösség pénzét hozzájáruló szavazataikkal elhelyezték, most megteszik azt a szívességet cserébe, hogy megválaszolják ezt a felvetést.

 *

6 megjegyzés:

  1. Inkább forditották volna a városra azt a pénzt, mint arra az asszonyágra.

    VálaszTörlés
  2. Az ilyen férgek kerülnek nekünk sokba!!!!!!

    VálaszTörlés

  3. Úgy látszik a város előljáróit nem zavarja az a szemétkupac ami a képeken látható.
    Ennyit a hozzáállásról.
    Bezzeg, ha a sérelmeikről van szó, rögtön tudnak intézkedni az intelligencia vitézek.

    VálaszTörlés
  4. Ezek elég régi képek.Ennyit tudtok csak?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Te nem itt élsz? Nem látod, nem zavar? Csak jössz a hülyeségeddel, ahelyett, hogy szólnál a hivatalban az illetékesnek, hogy már rég ott van ez a kupac, legyenek szívesek intézkedni az elszállításról, mert csak növekszik, és a legyek lepik. Kulturálatlan a városba érkezőket ne ez várja.

      Törlés