2024. március 3., vasárnap

Ócsa polgármesterének virágos bevásárlása - van pofa rendesen ( - egy mosolygós magamutogató vasárnap)

 Nem telik el hét, hogy Ócsa idén júniusig polgármestere nem menne el valahova fényképezkedni. 

Úgy tesz, mint valami hétköznapi ember, és áll le a pékkel, a boltossal, majd Nikollal és mindenki mással egy közös fotós megosztásért. Úgy használja fel ezeket az embereket, mint valami porcelán figurát az önkifejező narcizmussal társult exhibicionizmusához, mint pedo a magamutogatásához. És mindig akadnak olyanok, akik ehhez adják magukat. Még akkor is, ha mások előtt megvetik az alacsony műveltségű embert.

Az  exhibicionizmus magamutogatási vágyat, szereplési vágyat jelent. Gyakran társul extroverzóval, tehát kifelé éléssel, illetve narcizmussal. Bár a köznyelv gyakran használja negatív értelemben, a kifejezésnek ilyen vonatkozása nincs. Már csak azért sincs, mert színészek, művészek valamilyen szinten mind exhibicionisták, ez része hivatásuknak. Ugyan e személyiségjegy sok pszichiátriai kórképnél is jelen van, viszont ez esetben már nem exhibicionizmusnak nevezik. Például egy bipoláris zavar felhangolt szakaszában lehet valaki magamutogató, de ugyanígy előfordulhat ilyesmi skizofréniánál, személyiségzavarnál is.

Bukodi polgármester feladva a tegnapi léhaságot, most azzal a Balázs Zsolttal állt össze, aki amúgy rendesen szidta mikor már nem volt képviselő.  Aztán mégis adta magát ehhez az általa megvetett fickóhoz arcostul, kényszeredetten mosolyt csalva a mellette álló szőrös pofához.

Az ember pedig csak örül, mert végre ott találja a törpét, ahova a legjobban illik. Mégpedig a virágok közt állva. 

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése