2024. március 30., szombat

Kitekintés - összehasonlítás (- igény a változásra, a váltásra)

 Szeretnénk felhívni az Ócsaiak figyelmét a szomszédos Alsónémedi község közösségi oldalára.

Alsónémedi közösségi oldala, nem egy személytől függő, annak kiszolgáltatott, öncélú propaganda, hanem a lakosság céljait veszi előtérbe, annak érdekeit szolgálja és valódi a tájékoztatást nyújt

Tesszük ezt nem csupán azért, hogy rálátással bírjuk az ottani életre a szomszédban történtekre, hanem azért is, hogy az ócsaiak lássák, miként kell funkcionálnia egy önkormányzati kezelésben levő közösségi oldalnak.

Mindez jól illusztrálja azt a különbséget, ami itt Ócsán Bukodi polgármestersége alatt zajlik, illetve megjelenítésre kerül az általa kezelt közösségi oldalain.  

Bukodi kisvárosi hangulatát ábrázoló pózolásai, odabújós, magamutogató képi megjelenítései mind a narcisztikus személyisége és politikai célzatú propagandájának az ábrázolása - ez nem lakossági érdek, ez nem hírértékű tájékoztató megjelenítés (- magamutogatás)

Mindennapjainkban az exhibicionizmus hétköznapi jeleként megfigyelhetjük az egyre gyakoribb szereplési vágyat, amely a magamutogatásnak egyik válfaja. Természetesen ez nem perverzió, annak ellenére, hogy elég gyakran a nézőknek kevesebb örömöt nyújt, mint némely szereplőnek.

Vannak olyan szakmák, hivatások, amelyhez exhibicionizmus, önmegmutatási vágy szükséges, de ezt csak akkor tekinthetjük művészetnek, művelőjét pedig művésznek, ha önmegmutatási vágya mellé tehetség és kiemelkedő képesség, valamint a közönségnek való tetszeni vágyás is társul, vagyis a másik szempontjának figyelembe vételének képességével és empátiájával is párosul. -Webbeteg

Látható, hogy amíg az Ócsa - Kisvárosi hangulat tele van a fideszes polgármester propagandájával, addig Alsónémedi Nagyközség Önkormányzata nevű közösségi oldal pusztán lakossági tájékoztatásra szakosodott és szolgáltatást nyújt.  Itt nem a polgármester mozgásáról, a magamutogatásról szólnak a bejegyzések, hanem a település lakóit érintő és érdeklő dolgokról.

Ócsán ezzel szemben minden magáról a polgármesterről szól. Érdembeli polgármesteri munka helyet a (Rákosi-féle) személyi kultusz, a meghatározó elem a megjelenítésekben, a közlendőkben (kommunikációban). 

A mai információs társadalom alappillére a kommunikáció: éppúgy elképzelhetetlen nélküle a mai civilizációnk, mint ivóvíz, elektromosság vagy akár internet nélkül.
A kommunikáció valamilyen eszköz, és egy közös jelrendszer segítségével történő információcsere. Bár a szinonímaszótárakban a “beszélgetés, szövegelés, diskurzus, véleménycsere”, stb. szavak is rokon értelmű szavakként szerepelnek, a kommunikáció valójában ennél sokkal több. Érzéseket, akár megérzéseket is közvetíthetünk a másik fél irányába anélkül, hogy megszólalnánk.
 
Visszatérő elem a gyerekes környezetben való megjelenés, a közös ábrázolás, vagy az érintés

Állandóan a polgármester a főszereplő, ő van előtérbe helyezve, hol más pénzéből (városi közpénzből) összeállított csomagot ad át személyesen első-kézből, majd jön a fénykép az eseményről, amit aztán közzétesznek.  Ezeken Bukodi a csomag és a "megajándékozott" átvevő, illetve a kiskorú gyerek és a polgármester, vagy a szülő, gyerek polgármester avagy a személyek és a csomag mutatkozik.

Kádár János az 1956-os forradalom leverése után a Rákosi Mátyás köré kiépített erőltetett személyi kultuszt, illetve az általa alkalmazott módszereket és erőszakot tette felelőssé az „ellenforradalom” kirobbanásáért.  - wikipédia
 
 A lényeg, hogy a polgármester mindenek előtt. Ő a jótevő, az ajándékozó és a központi szereplő, a fő figura. A másik fél csak alárendelt, egy felhasznált (kihasznált) személy. Ezt helyezi nézőpontba és megjelenítés fókuszába a fizetett propaganda alakulata. A polgármester "köz"szereplését, a látszat-, vagy hamis nyilvánosságot.
 
Polgármesteri intermezzo - nyilvános (köztéri) propaganda

 Ehhez szükségeltetett Bukodi ellentmondást nem tűrő személyisége, agresszivitása, hatalomvágya és az ebből fakadó félelme, valamint narcisztikus önhittsége, mögöttes politikai támogatottsága. 

Alsónémedi közösségi oldala rávilágít arra a két település vezetői különbözőségére, és arra a fejlődésbeli kontrasztra, ami Ócsa (városa) esetében süllyedést az elmaradottságot, Alsónémedi (község) tekintetében a felemelkedést, a fejlődést ábrázolja. 

Alsónémedi önkormányzatának közösségi oldala a tájékoztatást, a biztonságot, vagyis a lakosságot szolgálja

Látható, hogy Alsónémedin fontos az ott élő, nem csak választáskor számít, míg Ócsán a polgármester a fontos és az itt élő nem számít.   Csakis Ő maga.

Bukodi mindennek számos jelét adta már. Nem csak az általa kezelt közösségi oldalakon való megjelenítésekkel, hanem a közéleti dolgaival. A gazdák semmibevételével, amikor a népakarat ellenében a földekre vezetve áterőltette a távvezetéket. 

Ugyancsak ez a semmibevevő nemtörődömség jellemzi a járdaépítések terén, az áramkimaradások esetében, a szennyvíztelep, Alsópakony gazdasági majorjának közművesítése, Felsőbabád bekötése, közlekedési biztonsága és minden egyéb lakosságot érintő közös dolgaink esetében.

Mindez a negatívum természetesen nem jöhetett volna létre az elvakult Bukodi-fanok és a lelki szegények tábora nélkül. Lássuk be, Karcsi idejemúlt, alkalmatlan figurája lett a városnak. Népszerűsége Szűcs Lajos segge alatti. Személye, önmeghatározása kétségeket ébreszt, munkássága pedig rettenetes. 

Valakinek tényleg fel kéne rá hívnia a figyelmét

  A minap már a saját táborához tartozó játékostársánál is felmerült a lemondatása.  Igazán itt az ideje a váltásnak. 

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése