2024. március 10., vasárnap

Hátizsákban az erdő - pályázat óvodapedagógusoknak, egységes óvoda-bölcsődei intézményeknek (- felkészítés)

 Bár Ócsán  nem referálják, létezik egy pályázat óvodáknak, ahol a 3-6 évesek természettel való ismeretét, szeretetét egy hátizsáknyi élményként adja át. 

Kirándulásokhoz, foglalkozásokhoz használható módszertani segédlet: eszközök és foglalkozás tervek óvodák számára.

A Hátizsákban az erdő gyűjtemény ablakot nyit a természet csodáira, az óvodások élmény útján ismerkedhetnek meg a környezetükkel.

Közismert, hogy az Ócsai Nefelejcs Napközi Otthonos Központi Óvoda és Manóvár Bölcsőde vezetője nem igazán a gyerekek, inkább a városvezető politikai érdekei mentén jár el és képviseli, ill jeleníti meg munkássága által a vezetésére bízott intézmény arculatát. 

Ennek során ha a polgármestere nem ajánl valamit, nem terjeszti elé, akkor azt maga által nem valószínű, hogy kezdeményezni fogja. Így nem állt ki az óvoda udvarának megcsonkításával szemben sem.   

A mostani pályázati lehetőség kapcsán sem jött elő azzal, hogy ezt megcélozva pályázzanak.  (Jutka ilyenkor hol van?)

A „Hátizsákban az erdő” módszertani gyűjteménnyel szeretnénk rámutatni a legfiatalabb generáció számára is a természet csodáira, az élmény útján történő ismeretátadás fontosságára. Célunk, hogy a pályázat útján elnyerhető eszközök és leírások segítségével az óvodapedagógusok saját maguk is képesek legyenek élményteli foglalkozásokat tartani, ha nem áll módjukban ellátogatni csoportjaikkal erdészeti erdei iskolákba.

A pályázati űrlap: https://forms.gle/EhR2j2kMwXcVa8hc7

Mert egy kis természeti ismeret soha nem árt.  A környezetünk az erdő és annak világa más kis korban is fontos, élménybeli alapul szolgálhat felnőttkori énünk kialakulása felé.  

Ezért sem mindegy, hogy mivel és miként ismerkedünk meg az óvodai évek alatt.

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése