2024. március 29., péntek

Egy sötét, szarszagú ócska helyről álmodom - ha ez nem tetszik, el lehet menni ( - maradi barlanglakók Ócsán)

 Hányszor kell belefutni abba a sötét korba és annak képviselőibe, akik a maradiságot, az avultságot és a sötétséget érzik magukénak.

Krisztus után  kétezer huszonnégy évvel, amikor délkelet Ázsia dzsungeleiből felhőkarcolók emelkednek a magasba, amikor India űrhajókat küld a világűrbe és New Yorkban, Tokióban a fényreklámoktól olyan világosság van, hogy a közvilágítás eltörpül mellette.

https://64.media.tumblr.com/029e4991a63f191608e4bf38d124d1a0/a988be5328f4ebd5-db/s1280x1920/bed7510370b615d21f60ead4df38d1fe7f23d709.jpg
Jet City, Shinjuku - messze tőlünk

 

Itt Ócsán még mindig az elektromossággal küzd az emberiség, mert az értelmesebbje a maga életében kikerülhetetlennek és fontosnak tartja villamosáram létét, a hálózati szolgáltatás folyamatosságát. Teszi mindezt akkor, amikor a világ az elektromotorokra igyekszik átállni és már a repülés terén is az elektromos meghajtással próbálkoznak.  Mindehhez persze a mögöttes infrastruktúrára is szüksége van a társadalomnak.

 

Talán az egyetlen kivétel Ócsa, ahol az őslakosság maradi fele a sötétségben él. Nem a napfénytől, a természetes világosságtól zárkóznak el, hanem a fejlődéstől. Olyanok ők, mint valamiféle amishok, akik képtelenek elfogadni a modernkor vívmányait és képtelenek felzárkózni.a többséghez.

https://hir6.hu/kepek/2016/08/11/69615_132_big_normal.jpg
Amishok valahol a világ másik felén
 Ők azért harcolnak, hogy elfogadhatóvá tegyék azt a polgármesteri viszonyulást, ami által az áramszolgáltató hálózatfejlesztés helyett 10 ezer ember körülményeinek, életének befolyásolójaként a fizetett szolgáltatást azért nem képes biztosítani, mert ugyanazon a szinten van és gondolkodik, mint az a barom, akinek az is jó, ha van áram, és az is, ha nincs és képes ma is avart égetve a tűz ellett füstölődni, mert a központi fűtés keringtető szivattyújának áramellátására ugyanúgy nincs szüksége, mint az angol vécére, a WC papírra, mert számára a lapulevél is megteszi. Mégsem hinném, hogy a pocsolyából iszik, mert a vezetékes ivóvizet már megszokta, de az árammal még nem barátkozott meg. Mert még egyetlen ilyen hülyét nem találtam, aki képes lenne állat módjára a földről szürcsölve inni, mert a hálózati víz immáron számára is lételem. Csak azt felejti el, hogy a vezetékes ivóvíz sem jön csak úgy magától. Ahhoz is áramra van szükség, mint a gáznak a hálózati nyomást fenntartó szivattyúházra Mindez egy hálózatot képez a szolgáltatási láncban, úgy mint az elektromosság és a távvezeték. Azt gondolom nem fogja fel az emberünk, hogy a vezetékes vízszolgáltatáshoz is áramra van szükség. A hálózat táplálása nem állati erővel, hanem villannyal kerül a toronyba és nyomás alá. Ha nincs áram, elmegy a nyomás, és víz sem lesz.  Szóval ezért nem érti a normális gondolkodó, hogy miért a beszólás (ezektől,) egyesektől. Vagyis értjük, mert a sötétségben nem lát, nem hat át agyán a világosság. Ebbe a sötét barlangba nem szűrődik be a fény.

Ki más szólhat azért, hogy a másik panaszkodik, vagy éppenséggel hiányolja a villanyt a háztartásból? 

És lássuk be, nagyon sok ócska, sötét alakja van ennek a városnak, akik alatta vannak a polgármester fejlettségének és ma is képesek ránk erőltetni azt, ami elfogadhatatlan.

Nem csak arra gondolók, hogy egyesek az áramszünetre sört bontanak. Nem. Van ennél lejjebb is. 

Ők azok, akik képesek megszólna azt, aki reklamál a fizetett szolgáltatásért. Azért a mindennapiért, amiért egy egész mögöttes iparág, egy kidolgozott technológiai áll rendelkezésünkre és ebből hasznot termel, mi pedig fizetünk érte.  

 És még mindig van nem egy-egy olyan ember, aki képes úgy leszólni a másikat, hogy maga is haszonélvezője az áramnak.  Teszi mindez butaságból, vagy rosszindulatból, netán politikai hovatartozása nyomán, mert nehogy már ezzel piszkálják a 15 éve városvezetőként havi millió fölött zsebelő polgármestert.
 
 
Ezek nem is érdemelnek mást, csak egy zsarnokot, egy rajtuk élősködő férget, a pusztulatot, mert a jólétre érdemtelenek. Ez csak annak jár, akinek a seggéből nem képesek kibújni és kitekinteni a világra.

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése