2020. március 9., hétfő

Ócsa elszegényedése - mire van és mire nincs pénz Buksi alatt ( - a kommun.adó millióit elnyeli a költségvetés)

Mondják, hogy Ócsán nincs pénz az önkormányzatban a lakossági and közösségi fejlesztésekre. 

Sokan csak úgy fogalmaznak, hogy itt semmire nincs pénz. 

 És valójában. 

 Itt csak a rombolásra jut mindig fedezet, de a fejlesztések rendre elmaradnak. 

A kis gimi épületét azért bontották el, hogy ott megoldják a nagy gimi parkolási gondjait. Egy ideig így is volt, majd ezt is elvették, mert nem találtak jobb helyet a sportparknak, holott másutt számos rendezetlen terület volt és van az önkormányzatnak. 

Az egyik ilyenre a vasúti parkoló törmelékét ásatta be a két városvezető, majd amikor lebuktak, milliókért szállíttatták el részben. A többi méteres mélységekben láthatatlanul ott maradt. 

Ennek a környezetszennyezésnek a nyomai a városvezetésig érnek - nem csak a mögöttes haszonlesés, a lenyúlás és a korrupciógyanúja merült fel az ügyben, hanem milliós károkozás is története is elfedésre került (- lakossági elvonásból fizetik mindezt a tehertételt)

A köztársaság téri (millenniumi) játszótér bontására is volt pénz, de a helyreállításra még mindig várni kényszerül a gyerekes szülő. Hogy ezen idő alatt esetleg kinövi a csemete, az nem számít, mert a polgármester öt évre biztosítva van. 

Bontásban, rombolásban, eltüntetésben jók és gyorsak a városvezetők - csak a városfejlesztéssel nem haladnak

De így van ez mindennel. 

Aki bölcsődébe vinné a gyerekét, vagy aki óvodába viszi, mind csak a gondokról szól. Panaszkodnak sorra a szülők, mindhiába. Pedig ők nem Fidesz, vagy polgármester-ellenesek, hanem egyszereűen csak értetlenek. Értetlenek, hogy annyi évi bizalom, befektetés, pénz és pályázati lehetőségek után Ócsa várossá válást- és Bukodi Károly hatalomba kerülését követő 10 év múltán is még mindig alapvető problémákkal küzd. 

Vélhetőleg senki sem dől már be neki ezek után

A vasúti átjárótól kezdve a járdázatlanságig vagy éppen a biztonságosan kijelölt gyalogátkelőhelyek létesítésének hiányán át egészen az iskola előtt áthaladó kamionokig, vagy a lámpás forgalomszabályozás hiányáig éri kritika a városvezetést. 
 
Mi ebben a jó hír és mit köszön meg az ember - az átverést, a léhaságot, vagy az alkalmatlan városvezető álságos hazugságát ( -ki tudja)

 Itt Ócsán nem tudnak mit kezdeni az illegális hulladéklehelyezőkkel a közterület-felügyelet és a lovas polgárőrök parádézása ellenére sem. Ebben a városban a tehetetlenség uralkodik. 

Azt hiszik sokan hogy itt nincs pénz, ezért nem futja semmire úgy, mint másutt. Ez nem így van. Igenis Ócsán is megvan mindenre a pénz. Sőt még kommunális adót is fizetünk, nem is keveset! 

Dehogy nincs pénz. Csak nem arra költik, amire kéne. A balliberális ellenzékiek szerint egyszerűen ellopják. 

Közel 30 millióért megvették és több mint 10 millióért elbontatták - dupla nyereség az átláthatatlan üvegzsebbe


Közben az év vége előtt a képviselők, a polgármester és a úgy az egész képviselő-testület milliókat vett fel és osztott szét maguk közt. Erről Kardos Zoltán, Buza Ernő Gallai Zoltán, Puskás Imre, Horváth Tamás és társai tudnának mit mesélni. 

Volt több 10 millió az oxyfa ültetvényre és őrzésére is. A TSZ-Iroda megvásárlására (27 millió) és lebontására (10 millió) is. 

 Milliókért vágatta ki az Üllői út (temető előtti) fáit az agyas önkormányzatunk. És nem sorolom tovább. 


Van itt pénz arra, amire akarják, csak az nem a városlakót szolgálja.

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése