2020. március 20., péntek

A lakhelyelhagyási tilalomig a jelen állapot szerint marad a közösségi közlekedés - politikai hírverés

Bár a kormányellenes (ellenzéki) sajtó a rossz-szájízű kijárási tilalmat használja és vizionálja, erről valójában szó nincs. Mégis ezzel kapcsolatosan tettek közzé hírt a "közlekedésért aggódva."

http://hirhatar.hu/hh_logo/hh_logo.jpgA főpolgármesteri kabinetet kérdeztük, hogy mi lesz a budapesti tömegközlekedéssel, mi várható a már most is nagyon alacsony kihasználtság láttán? A kabinet helyett a BKK küldött választ.

Ebben arról értesítik portálunkat, hogy a budapesti tömegközlekedés helyzete valóban napról-napra változik. Folyamatosan figyelik a járatok kihasználtságának drasztikus csökkenését. A BKK szakembergárdája azt tapasztalja, hogy általánosságban tíz százalékra esett vissza a járatok utasszáma.

http://www.hirhatar.hu/images/newspic/bb256ba3790136be6407917eb691e024.jpgArról is beszámoltak, hogy jellemzően négyen–hatan vannak egy-egy járművön, de nem ritka, hogy még ennél is kevesebben utaznak. Egyes gerincvonalakon – ilyenek a Thököly úti, rákoskeresztúri buszjáratok vagy az 1-es villamos Zugló vasútállomás körüli vonalszakasza – esetenként, jellemzően reggel 7 óra előtt előfordul több utas is, de a járatok telítettsége akkor sem haladja meg a 30 százalékot.

A BKK a levélét azzal zárja, hogy az előttünk álló időszakban a kapacitások ütemezett csökkentésére készülnek. Azonban amíg központilag nem rendelnek el kijárási tilalmat, addig szükségszerűnek és kötelezőnek tartják a közösségi közlekedés fenntartását.

Kertész Z István - Hírhatár
*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése