2020. március 21., szombat

Városvezetési hibák - a polgármester ismét maga igazolta alkalmatlanságát ( - pénzéhség mindenek felett)

Az ócsai ember értetlenkedve olvassa a város polgármesterének közösségi oldalon tett bejegyzését, amiben saját maga vallja be mennyire nem képes kézben tartani, irányítani a rábízott kisvárost.

 A polgármester nem mást tett, mint lejegyezte és kitűzte a Facebook oldalára, hogy hozzá "is eljutott a hír, mely szerint a piac" nyitva lesz


 Ezzel nem mást tett közzé  a városi atyafi, mint az alkalmatlansági bizonyítványát, hiszen nem mást közölt, mint azt, hogy semmit nem tett, nem intézkedett a jelen koronavírusos helyzetben a piac rendszabályozására, vagy éppen annak érdekében, hogy ebben a veszélyeztetett helyzetben és időben valamiféle cselekvést tanúsítson.  Sem óvintézkedést sem korlátozást, netán önmérsékletre törekvést nem kezdeményezett a piac vezetésével ez ügyben semmiféle egyeztetésről, tárgyalásról nem számolt be. Sőt ahogy írja, nem is gondolt rá, hogy az ócsai piac ki fog, vagy sem nyitni a mostani szombaton.

Ezt úgy jegyezte le, hogy "hozzám is eljutott a hír".  Bukodi polgármester úgy viselkedett és járt el, mint egy hontalan, aki azzal sincs tisztában, hogy szombatonként piaci nap van Ócsán. A polgármesternek pedig ezt tudnia és ezzel számolnia kellett volna, nem pedig elmenni az események mellet, majd péntek délben otthon felébredve rádöbben a holnapi piacnyitásra. 


A polgármester közösségi oldalára kitűzött közleménye márpedig erről szól.  

Valójában ez nem más, mint egy kudarcos vezető alkalmatlansági beismerése arról, hogy mennyire nem ura a helyzetnek és hogy valójában mennyire felkészületlen és képtelen a város vezetőjeként annak irányítására. 

Bukodi Károly csak sodródik az eseményekkel, miközben a saját béklyójába gabalyodva képtelen a szabad cselekvésre.  

Mindez nem mást jelent, mint az évekkel korábbi rossz döntések felismerést. A régi városi piac felszámolását, illetve annak kiárusítását, és az így létrehozott évtizedes probléma mai rendezetlenségét hozta elő.  Azt, hogy a városvezetés ezt is kiengedte a kezéből, elhanyagolta egy pillanatnyi pénzszerzés, vagy haveri mutyi által. Így az önkormányzat és a város évek óta sínylődik a "maszek" piaci környezet okán.  

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjRNK5M9x51CBAn2-atdlhDi0WdOyFuL8ZCJraGMCVXQ6QMjIwDQsv9FaZ15VjmPEMKOYLdKNhY4RSIbO4_Ab9_mzawp9wNWEjigvRfEDrY8_-6DHpnSurRSejQWt3v-fyr1uqtryF6IVc/s1600/SSA40419.JPG

Nem csak a szombatonként kialakuló rendezetlen helyzet, a rossz városkép, és a lepukkant környezet, hanem az a nívótlanság is benne van ebben, amit a regnáló városvezetés képvisel valamint konzervál.

Erre most a polgármester megértést keresve szinte belesír asz éterbe, hogy: - "Természetesen nem értek vele egyet""viszont tudniuk kell, hogy nem az Önkormányzat az üzemeltető"

Nagyon jól tudjuk Károly!   Ahogy azt, is miként adták el a régi területet, majd hagyták el azt is, majd szabtak ki belőle újfent üzleti részesedés gyanánt. Így élvezték annak lepukkantságát éveken át, hagyva a takarítatlan járdát, a piszkos környezetet, a sittlerakást és mi-egyebet a búcsúból kinyert zsebpénzek jövedelmezőségével együtt, úgy ahogy volt.  A kéz-kezet-mos alapon.

Erre most itt ez a járvány, amit nyerészkedésként szimpátiaszerzésre kíván felhasználni a politika és ennek során a városi előjáró ráébred, hogy itt valami nem normális. 

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiAYPAwhfOywrbup3qlGEdb4-spdrK0-pBJJXCGRHUUVTVKpK3Dpy_NYLcbZzAmfbTX4XGeOWj2iwkVx4eMYKyucXOyCpGp8u4hN-Nth5vhRYRh8edcLWW5r2xyzyUwS3hFZQlWON2j0j4/s1600/SSA40438.JPG

Bár a kormány éveken át biztosította a pályázati lehetőségeket a rendezett és normális pici viszonyok létrehozására, vagy kialakítására, de Ócsa fura ura nem élt ezzel.  Önkormányzatunkban és a város vezetés élén senki nem látta szükségességét egy szép, korszerű és normális piac létrehozásra. Erre nm kértek, nem igényeltek támogatást.  Városrendezési elképzeléseikben sem szerepelt egy jobb és rendezettebb piac kialakításának.  Bukodinak ez is ugyanolyan jó, mint a szintén elhanyagolt közösségi közlekedés, vagy a vasúti átjáró rendezetlenség.  Bukodi polgármester számára a biztonságot, a polgármesteri fizetés és az egyéb juttatások jelentik, nem pedig a piaci környezet, vagy a vasúti áthaladás balesetveszélyes mivolta. 

Ócsa polgármesterének előrébb való volt és nyilván jövedelmezőbb a TSZ-Iroda romos épületének csillagászati áron történő megvétele, majd 10 milliós elbontása, mint ennek az összességében 30 milliót túlszárnyaló kalandozásnak a kihagyása.  Ezzel a pénzzel egy 75-80, vagy 90 % támogatottságú projekt esetén akár 270-300 milliós beruházás is megvalósítható lett volna a városban, ha nem a maguk hasznára, hanem a város fejlődését biztosító pályázatba fektették volna.  Vagyis Ócsa a mára kinőtt Egészségháza mellett egy új korszerű rendelővel, vagy akár kiszélesített utakkal, elkülönített biztonságos kerékpárutakkal, netán egységes járdahálózattal,  avagy szép új piaccal rendelkezhetne.  Ehelyett most csak a polgármesteri sirám marad az elcseszett-elveszett dolgok kapcsán. 

A piacot üzemeltetőt ismerve szarik az egészre és minden fillért kihasznál a saját zsebének befoltozása érdekébe. Saját maga nem fog önkorlátozást bevezetni ugyanúgy, ahogy a piac fejlesztésébe se fogott bele.  Ebben legalább egyeznek a polgármesterrel.

A polgármester sem különb, sőt ugyanolyan hanyag, mint a most kifogásolt piaci vezetés, mivel már rég korlátozhatta volna a Damjanichon szombatonként eluralkodó áldatlan állapotokat, ami ugyebár nem járna következmények nélkül.   Akár egy megállási tilalom, vagy a közterület-felügyelettel kikényszerített szabálybetartatás is jelentős előrelépés lehetne, ugyanakkor a piaci vezetést is jobb belátásra, vagy cselekvésre kényszerítené.  Azonban ez az évek óta fennálló langyos-víz adja azt a több mint 10 éve eluralkodott rendezetlenséget, amivel a polgármester most a vírus okán a Facebookon kifakadt.  

Igazából nem is kéne többnek vélni, mint a jelen helyzet politikai meglovaglásának. Ugyanakkor rávilágít a városon eluralkodó rendezetlenségen és az itteni állapotokon. 

Ócsa összességében ilyen.  Mondhatnánk azt is, amilyen a városvezetése. Elvégre illő a mondás, miszerint fejétől bűzlik a hal.  

Ma a piaci árusok többsége maszkban volt. Alapvető élelmiszert azonban kevesen árultak. A csirkés és a húsos előtt a sor egy más mögött kellő távolságot tartva hosszan elnyúlva állt.  Zöldséges alig volt.  Handle-s árus annál több. 

Ez utóbbiaknak azonban nem sok értelme volt, és ezeknek most valóban semmi keresnivalójuk nem volt a piacon.  Az emberek ma nem kisgépekért, párnáért, hanem élelmiszerét mentek ki.

A piacvezetőségnek ezeket az árusokat ma (és ebben a helyzetben) valóban nem szabadott volna beengedni  és kirakodni.  Ezt nem a normális felfogás, hanem az anyagi érdekeltség (a helypénz beszedése) vezérelte.  

Az ellátást szolgáló árusok korlátozására tett polgármesteri bejegyzés ellenben túlzó és aránytalan, ha figyelembe vesszük, hogy a Tesco a Spar, vagy más zárt értékesítésű helyen mennyivel többen vannak összezárva.  

Aztán az is jól érzékelhető, hogy a bevásárlóhelyek előtt álló érmés tolókocsikat sem látni lefertőtlenítve, vagy zártan kezelve.  Azt is mindenki összefogdossa, gyerek talpával tapossa, esőverte, madár ürülék, vagy szél hordta szeméttel terhelt, miközben az ételnek valót rakjuk bele.   

Mégsem olvastam egyetlen ember azzal kapcsolatos felhívását, hogy erre is figyeljen már oda valaki.
Mert ha nem tévedek, ez is megérne egy ÁNTSZ and NÉBIH adta bejegyzést, ennek hiányában talán egy misét.

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése