2020. március 12., csütörtök

Karácsony a vészhelyzethirdető - Geri most éppen odasuhint a kultúrának ( - pánikroham engedélyezve)

Karácsony Gergely városvezetői képességeit Zuglóban bizonygatta a Pillangó park zöldfelületeinek átszabásával, és a kerület parkolási bizniszével, aminek során vagy 124 218 (2019.-s adat) embernek csapott oda.

Ma azonban Karácsony a választók jóvoltából olyan pozícióba került, ahol ennek lakossági többszörösével képes elbánni. Kari Geri az a polgármester, aki főpolgármesterként szinte azonnal Klímavészhelyzetet jelentett be Budapest területére.  

Igaz ezzel semmit nem javított a környezeten és az ártalmakat sem csökkentette, de ez a jobboldaliakon kívül senkit nem érdekel, mert a liberálisok imádják az ilyen blődségeket, még akkor is ha ebből semmi hasznuk nem származik.   Karácsony baloldali-ellenzéki népszerűségi indexét a hülyesége sem múlja felül.

http://mindenszo.hu/wp-content/uploads/2019/10/kar%C3%A1csony-boh%C3%B3c-e1570894551293.jpg A minap "járványvédelmi" intézkedéseket hozott, aminek alapján a buszok az összes ajtaját igénybe lehet venni az utazás megkezdéséhez.  Ugyanakkor ezt a teljes ajtós felhasználást elfelejtette bejelenteni a más közforgalmi tömegközlekedési eszköz vonatkozásában, hiszen a metró, a villamos és a HÉV esetében is bejelenthette volna, hogy a koronavírus-járvány európai jelenléte és a hazai megjelenése kapcsán ezen járművek összes ajtaját egyszerre igénybe lehetne venni az utazások alkalmával. Mert ha a metrón, a villamoson és a HÉV-en is minden ajtót igénybe lehetne venni, akkor biztosan és jobban, azaz előbb megfékezhetnénk a járvány terjedését.  

Karácsony azonban nem ilyen nagylelkű. Ő csak a maga kis világában él, ott ahol a jó Isten sem tudja kifürkészni a gondolatmenetét.

Történt ugyanis, hogy a Karácsony főpolgármester bejelentette, hogy a főváros finanszírozta színházakban nem engedélyezi a műsorszolgáltatást a vírus okán.  

Mindezt a liberálisok seggét tisztogató Euronews felhasználásával és segedelmével tette közhírré. 


Ezzel az intézkedéssel jól odasuhint a kultúrának.  Vagyis kicseszik a művészvilággal, a színházakkal és a fővárosiakkal, pusztán azért, hogy lássák, Ő cselekszik.  

https://static.euronews.com/articles/stories/04/56/32/02/773x435_cmsv2_5496aadc-3abe-51db-b090-e8e6833adb09-4563202.jpg
A főváros bal-libsi vezetése bejelenti a sajtónak: "A koronavírus miatt bezárja kulturális intézményeit Budapest"

Igen ám, de mi értelme ennek, ha a pár száz fős színházakat, az alig látogatott könyvtárakat bezáratja, de a több ezer ember befogadására és tömeges együtt levését biztosító bevásárlóközpontokat nem szabja vesztegzár alá. 

Az Auchan-ban több ezer ember is egy légtérben, és egymás nyomában tolja izzadtan a bevásárló kocsit és abban a felhalmozott élelmiszert, amit senki nem fertőtlenít ebben az időszakban, csak ki- be tolja az utcáról és pakol bele észnéikül cipőstül gyereket, a másik megfontoltan hipót, vagy éppen kenyeret.  Aztán a pénztárnál egymás seggébe tolva állják végig a sort, ami ügyebár nem olyan fertő, mint a színház és annak közönsége.

Aztán ott vannak a nagy bevásárlóközpontok, az Aréna Plázától az Árkádon át a Westernig, ahol már nem igen mehetsz moziba, mert az is fertőz, de amúgy bárhova bemehetsz korlátlanul és egymást ízlelgethetitek, mert az nem vészes a főpolgármester gondolatmenete szerint.  

A plázák és bevásárlóközpontok "tömegrendezvényeit" nem korlátozzák a vírus okán - az nem fertőz, úgy mint a hülyeség

Különben mi másért is hagyná ezeket nyitva, és záratja be azokat a kulturális helyeket, ahol nem az izzadságba fürödve gürcöli az ember a koszos bevásárlókocsival a csupasz kenyeret haza, a várható karantén idejére.   

Gerin persze ez nem múlik, mert ahogy lehetősége nyílik,  azonnal riadót fúj és újabb vészhelyzetet kikiáltva zárolja még a bankszámlánkat is, ha a szüksége úgy hozza.   

Az viszont biztos, hogy ha a várost karantén alá helyezi, akkor az emberek nem fognak dolgozni, mert nem tudnak, így nem fognak pénzt keresni, nem lesz betevő és nem lesz anyagi utánpótlás.  A főváros és a pánikoló főpolgármester pedig nem fogja kifizetni a keresetkiesést, nem fogja kompenzálni az otthonülést és nem fogja elengedni a fővárosi adóterheket sem.  

Karácsony Gergő továbbra is egy rossz, alkalmatlan vezető, hitvány politikus, és egy politikailag gyenge, kiszolgáltatott pojáca, amolyan báb a főváros élén.  
Ennek kezdjük érezni most a súlyát. 

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése