2020. március 15., vasárnap

Március 15.-e Ócsán - a polgármester lenullázta az ünnepet ( - az OPKE elnöke pedig még kokárdát sem tűzött)

Üres tér.  Szombaton csak a Tesco és a Spar parkolója volt telített. Az emberek a boltok polcai közt és pénztár előtt álltak sorba. A gyógyszertár előtt kint álltak, ahogy a Postánál is. Nem hiába a koronavírus valahol már felütötte a fejét.  Éppen csak a március 15.-e megemlékező ünnepség alól zárták ki a jó népet.  Ez lett a kokárdás ünnepből Ócsán.


 Ócsán a  polgármester nem vállalta a vasárnapi ünnepi rendezvényt. Sebtiben és gyorsan letudta mindenfajta kiértesítés és lakossági részvétel nélkül már pénteken suttyomban letudta a koszorúzást és ezzel dolga végezetten rendezettnek tekintette az ünnepet. 

Közismert, hogy a polgármesterünk egyik legnehezebb feladata a városlakók előtti megjelenéssel járó megszólalás. Nem egy olyan kifinomult ember, aki képes jól forgatni a szavakat. Itt valahogy nem terem úgy az ízes beszéd, mint más vidéken. Nem tudni, hogy ez a helyi pedagógia, az iskolai hiányossága végett, vagy csak a tanulás hiányából fakad.

Emlékezetes lehet számunkra még a már megszűnt Ócsai Jobbik szervezte és tartotta ünnepi megemlékezések. Azok mindegyike tartalmasabb, színvonalasabb és méltóbb volt alkalomhoz illően az elmúlt évek hivatalos rendezvényeinél.  Hiába fizet a felkészítő tanároknak több tízezer forintot a testület a diákok műsorra felkészítésére és betanítására, egy sem ér fel az akkori magából fakadó Magyar Péter nevéhez köthető eseményekhez. 

Akkoriban mindegy volt, hogy ki az ünnepség főszónoka, hogy éppen Ács László, Magyar Péter, vagy Zábrácki László a felszólaló előadó. Mindegyik jobb és külön beszédet tartott az elmúlt évek polgármesteri hablatyolásától.  Mostanság ez már nem járja.

A rendezvények színvonala alább ment, ellaposodott.  A közönség is inkább csak az ünneplésbe bevont és szereplőként felhasznált diákok szüleiből tevődött össze. Így a polgármester is úgy lehet ezzel, hogy csak legyünk túl rajta.

A polgármester és a jegyző két nappal korábban, a vasárnapi ünnepet megelőző pénteken munkaidőben "csendben elvégezte a dolgát"  - a választói akaratot megjelenítő önkormányzati képviselők sem voltak jelen  ( - mindez hirdetmény nélkül, "mutyiban" zajlott)  

Így történhetett az idén is a szép, jó idő és az eseménytelen városi élet ellenére. 

Ócsa polgármestere nem tartotta fontosnak a március 15.-e esemény ünnepi (vasárnapi) megtartását. Arra sem méltatta a napot, hogy aznap koszorút helyezzen el bájgúnár csapatával az emlékhely talapzatánál.  

Bukodi Károly egyszerűen letudta a dolgot már pénteken. Érthetetlen és indokolatlan ez a megnyilvánulás.  Nem megmagyarázható semmivel.  És erre pont ő szolgáltatta a bizonyítékot.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhCXJqheC9OiAem-HAujaHDoN9CUL6JkMWTaZGK-qk3lNiW_9xMFI8WXqUtyG3Zggmw40O326sAyn66rVoMox3q1Q_Y9q69vAU_xUqc0tZ0ApTbPafWx2BP3Kj0h5q3ECd480SCH-nYJis/s1600/DSCF7428.JPG
Nem mintha más ünnepi alkalmakkor megtelne a tér közönséggel - mitől tart
Nem azért, mert az ünnepi gyülekezést meg amúgy is meg lehet akadályozni, ha tömegével szeretnének ezen részt venni az emberek. De nem erről van szó. Ócsán évek óta alig látogatják Bukodi ünnepi felszólalásait az itt élők.  Tehát tömegrendezvényről, járványügyi félelemről, vészhelyzetről nem beszélhetünk, hiszen ennél többen gyűlnek össze  zárt térben akármelyik bevásárlás alkalmával.  Ráadásul a koszorúzás szabadtérben az emlékműnél zajlik, ahol legalább 2 méterre állhat a jelenlevő a koszorút elhelyezőtől.  Ez tehát nem indokolja az előrehozott és leplezett koszú kihelyezést.  

Egyedül a polgármester eszementsége és cicerói képessége indokolhatja mindezt. 

Lássuk be a polgármesternek és a mögöttes támogatói körnek nem számít a nemzet, a múlt és a elődök tisztelete, a hagyományőrzés és az ünnep.  Ezek a politikailag feltornázott urafik már nem állnak ki a szélbe az esőbe és nem harcolnak a népért, nem szólalnak fel a nemzetért. Ők csak a pénzért tesznek és cselekszenek a mindennapokban és ennek rendelik alá a pírősbetűs ünnepeinket is. Ez jön le a mai történések, illetve nem történések kapcsán akkor, amikor senki nem tart megemlékezést, senki nem koszorúz. 

Katika készséges és hűséges, elvégre "ha hívja a kötelesség", Ő megteszi a magáét - aki fizet, az mondja meg mit, mikor és hol (- Pappné több pénzbeli juttatást kap az önkormányzattól különböző jogcímen, mint a közhasznú tevékenységet folytató önkéntes tűzoltóság)

Mindezt a polgármester már letudta két nappal korábban, munkaidőben a maga köré gyűjtött fizetett komornyikjaival.

Ők azok, akik közül a polgármester érdeke folytán az önkormányzatunk által dotált Pappné Hajdu Katalin még arra sem méltatta a megjelenést, hogy alkalomhoz illően kokárdát tűzzön mellkasa magasságában ruházatára.  A polgármester legalább kitűzte magára ezt és felvette hozzá a barna ünnepi cipellőjét.  
https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/89294084_2654821327978279_5452857244544663552_o.jpg?_nc_cat=101&_nc_sid=8024bb&_nc_ohc=olNMDwLS_rAAX9mGfqH&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=6d5f10f67032fed53773a84b7aee6c95&oe=5E936BA1
Igaz nem ünnepnap koszorúztak, de nem is ahhoz az alkalomhoz illően öltözködött az elnök asszony - látható, még kokárdát sem tűzött a péntek 13.-i eseményhez
 
Összességében  ennyi, és nem több amit nekünk bemutattak ebből a nemzeti ünnepből.  

Bizony, bizony Pappné nem tűzött kokárdát - ennyit jelent számára az egész ( - a közpénzes koszorút azért mégiscsak a lakosság állja)

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése