2020. március 29., vasárnap

Ismét megalapozatlan és mondhatni hamis, rosszindulatú tartalmat oszt a polgárőrség embere - rémhírkeltés

Magát az Országos Polgárőr Szövetség  Baleset és bűnmegelőzési munkatárásnak pozicionáló ócsai polgárőr ismét alá nem támasztott, vagyis megalapozatlan, tehát hamis tartalmú megosztást tett közzé a közösségi profilján.  


Boros Tibornak ez nem az első valótlan állítása.  Egyszer már megütötte a bokáját, amikor szintén egy hangulatkeltő, de valótlan Facebookos megosztás után a bíróság elmarasztalta.   

Azóta mintha semmi sem változott volna, újra visszatért önmaga álomvilágába és továbbra is terjeszti a rosszindulatú hamis tartalmakat.  Mostanság a koronavírus és az ahhoz kapcsolódó hírkeltés az aktuális tematika a tárgykör.  Márciusban is több alkalommal tett közzé ezzel kapcsolatosan olyan valótlan és hamis tartalmat, ami csak a társadalmi hangulatkeltést és az érzelmek felkorbácsolását szolgálta.  Ilyen volt az is, amikor szintén meglapozatlanul és a valóságtól elrugaszkodva azt állította, hogy Dél Korea napi 140 ezer vírustesztet mintavételez.  Ezt még azzal is fokozta, hogy mindezt ingyen.

Valójában ennek is ellentmond a hivatalkos közzététel, de azzal nem foglalkozik, ahogy a mostani negatív híresztelés esetében sem.  

Valójában magát az Országos Polgárőr Szövetség  munkatársának kiadó Boros Tibor az OPSZ égisze alatt, vagy csak a szövetség nevét felhasználva jelenítteti meg hamis tartalmakat.  Teszi mindezt a rossz hír keltése, a kormányzati munkával való szembenállás , vagy elégedetlenség vázolása okán úgy, hogy az általa megosztottak köztudottan nem igazak.  


A baj ezzel a hamissággal az, hogy erre ugranak az emberek és sorra kritikus hangvételű hozzászólásokat, más esetben ocsmány köpködést fejeznek ki azokkal szemben, akik ebben a kritikus helyzetben is a legjobb tudásuk szerint a dolgukat végzik. 

Az álhírkeltés és a hamis prófécia a jelen helyzetben majdnem egyes értékű rémhírkeltés.  Tudniillik, ha a polgárőri bejegyzés az emberekben bizalmatlanságot kelt, félelmet indukál akkor bizony nagyon nem válik senki javára a közzététel. 
*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése