2020. március 29., vasárnap

Gátlástalanul hazudoznak ellenzéki politikusaink - erre alapozva terjesztik az álhíreket a közösségi barmok

Az EU eurómilliárdokkal támogatja Magyarországot a koronavírus-járvány elleni küzdelemben, hazudta  online Ujhelyi István, az Európai Parlament szocialista képviselője. 

https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/3226/32267/322675/32267561_ffdc2840a60e2d59ce0ebd636d16e943_wm.png

A politikus kiemelte, hogy már most azonnal jelentős összegek állnak hazánk rendelkezésére, és rövid időn belül további támogatásra is számíthatunk.


Ujhelyi szerint összesen 37 milliárd euró sorsáról döntöttek, ebből 5,6 milliárd euró, azaz 2000 milliárd forintnak megfelelő összeg segítheti (feltételes mód, jövő idő - szerk. megj.) Magyarországot az új koronavírus elleni küzdelemben.
 
Ujhelyi híresztelését követően többen is cáfolták szavai valóságtartalmát.  

Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel, a Kossuth rádióban adott interjújában úgy fogalmazott az EU-val kapcsolatban, hogy „ha már segíteni nem tudnak, mert nem tudnak, akkor legalább ne akadályozzák a magyarokat a védekezésben."  Majd azt is hozzátette, hogy "Kínától és a Türk Tanácstól kaptunk segítséget. Így áll ebben a pillanatban a helyzet. Ettől mi még maradunk az EU tagjai. Ez az otthonunk, de látni kell, hogy most nem innen jön a segítség."

Ujhelyi szerint ez "maga a hazugság", és a miniszterelnök azért kezdte el már most az EU-t hibáztatni, mert világosan látja, hogy nehéz időszak előtt áll.
 
Bár a szocialisták kétes hírű képviselője az Indexen hazugságnak nevezte  Orbán szavait, azonban mégis Ő látszik rosszul kikerülni ebből a tisztességtelen szereplésből.  

A gondola.hu az esetet egyszerűen úgy kommentálta, hogy: "Ujhelyi ma is hatalmasat hazudott".  És hogy ebben mennyire igaza van a jobboldalnak, azt több országot érintő beszámolók igazolják.

https://mandiner.hu/attachment/0364/363983_andrej_babis.jpg

Andrej Babis cseh kormányfő közösségi oldalán reagált a cseh médiában is futótűzként végigsöpört hírre, ami szerint az Európai Unió eurómilliárdokkal segítené a tagállamokat a COVID-19 elleni védekezés keretében.

Aztán az orientalista.hu számolt be arról, hogy "Az EU helyett Kína szállított segélyszállítmányt Spanyolországnak".   

 Kína 15 tonna egészségügyi felszerelést szállított Spanyolországba, hogy támogassák a spanyol nép küzdelmét a koronavírus ellen.
A szállítmányban maszkokat, kézfertőtlenítőt és védő ruhákat küldtek a spanyol kórházak számára.

https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/90881706_2820349208083880_1574601282058977280_o.jpg?_nc_cat=105&_nc_sid=8024bb&_nc_ohc=rQr4usAkNHwAX99fgiZ&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=5700978dad65b33d6bba01ea53b38b80&oe=5EA6B781
De  Matteo Salvini, volt olasz belügyminiszter is nagyon kiakadt az Európai Unióra.

Charles Michel, az Európai Tanács elnöke csütörtökön az Európai Unió 27 tagországának vezetői abban állapodtak meg, 15 napot biztosítanak az euróövezet pénzügyminisztereinek, hogy közös uniós szintű választ találjanak a koronavírus-járvány okozta gazdasági krízis megelőzésére.

A bejelentés nagyon kiverte a biztosítékot Matteo Salvini, volt olasz belügyminiszternél, aki nem rejtette véka alá véleményét.

„Elképesztő. Európának további 15 napra van szüksége, hogy eldöntse, kinek és hogyan segítsen. Egy vészhelyzet idején. Közben ma emberek halnak meg tüdőgyulladásban, holnap pedig lehet a szegénység miatt” – fogalmazott a bevándorlásellenes Liga párt vezetője.

Rákérdeztek arra is, hogy van-e értelme Olaszországnak az EU-ban maradnia, hiszen a németek és más északi országok elutasították Itália kéréseit, Salvini egyértelmű választ adott.

"Ez a kígyók és sakálok gyülekezete. Előbb legyőzzük a vírust, majd visszagondolunk Európára. Ha szükséges, akkor búcsút mondunk gondolkozás nélkül" – szögezte le Matteo Salvini.

Ujhelyi már máskor sem mondott igazat.  Tavaly is szánalmas utó-magyarázkodásba kényszerült miután leleplezte magát azzal, hogy lebontaná a déli határt védő kerítést. 

https://cdn.nwmgroups.hu/s/img/i/1503/20150303ujhelyi-istvan-foto-altalanos-kozeleti.jpg?w=644&h=435

Ujhelyi, látva a hatalmas felháborodást, hogy a szocialisták ismét bakot lőttek ezzel a kijelentésével, szánalmas magyarázkodásba kezdett. Azt állította, hogy ő nem a határvédő kerítés lebontásáról, hanem a vasfüggöny lebontásáról beszélt. Ujhelyi azonban ismét hazudott, mivel az MSZP hivatalos programjában is benne van a kerítésmentes Európa. „Az MSZP nem bontja le a déli határkerítést, de sohasem tesz le arról a céljáról, hogy olyan hazában, olyan Európai Unióban éljünk, ahol nincs szükség kerítésekre” – olvasható a párt EP-választási programjában.


Ujhelyi nyomán a Facebookon máris többen átvették a hazugságot és tényként adták elő az Eu-s támogatást úgy mint a határvédő kerítés esetén, és máris nekimentek az Orbán-kormánynak illetve a miniszterelnöknek a politikai ellentábor Facebookos közössége.

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése