2020. április 16., csütörtök

Schwartz és McGregor milliós adományainak helye - a liberális Budapest ennél többről sem képes számotvetni

Schwartz György és Conor McGregor 1 millió euró adománnyal igyekezett megsegíteni a koronavírus elleni küzdelmet.  

https://m4sport.hu/wp-content/uploads/sites/10/2017/08/McGregor.jpgÉs micsoda különbség leledzik a két segítségben.  
 
Conor McGregor talán az egyik legjobb és legismertebb ketrecharcos, március végén jelentette be,  hogy  1 millió eurót ajánl fel a koronavírus elleni harcra. Ezt az adományt az írországi Leinster tartomány kórházai kapták, a napokban pedig megérkezett a felszerelés, amit az összeg fedezett. 
A Daily Mail összegyűjtötte, hogy McGregornak köszönhetően
  • szívmonitorokat,
  • oxigénterápiás készülékeket
  • és 50 ezer maszkot kaptak az egészségügyi intézmények.

Schwartz György, ismertebb nevén George Soros, szintén március végén az általa alapítóként jegyzett Open Society Foundations, korábbi nevén Open Society Institute, vagyis Nyílt Társadalom Alapítványok néven ismert szervezetén keresztül állítólag 1 millió euró támogatást biztosított Budapest liberális vezetésének. Soros György csatolt üzenetként lefordítva, azért döntött így, mert tudja, milyen a magyar fővárosban élni rendkívüli körülmények között. 


Soros azt írta, hogy mindenki veszélyben van a járványban, de sokakat különösen fenyeget, úgy mint az idősotthonokban élőket és a hajléktalanokat, akikből egyre több lehet, mert sokan veszítik el a munkájukat. Szerinte emiatt az önkormányzatok, amelyek amúgy is szűkös keretből gazdálkodnak, most hatalmas szociális problémákkal találják majd szembe magukat. 

https://video.mno.hu/data/videos/final/2020_03/233702/images/5_fit_800x450.jpg?direct=1

Karácsony Gerely közleményben köszönte meg az adományt és azt is elárulta (az Indexen): hogy a főváros ezt a pénzt a fertőzés elleni védekezéshez szükséges eszközökre, továbbá a kerületi járóbeteg- és alapellátásban dolgozó orvosok és ápolók, illetve a szociális intézményeink munkatársainak vírustesztelésére szeretné fordítani.  

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn%3AANd9GcQQdcGNyTa7GfK4Yg6_P889FP6OOdFA0bsl_PqyPBEgWqlelyRG&usqp=CAUKarácsony azt is megígérte (03.30.-n), hogy adomány sorsáról, mint minden fővárosi közbeszerzésről, be fognak számolni a nyilvánosságnak, amint lefolytatták a szükséges tárgyalásokat és megkötötték a megállapodásokat.

Azóta több mint 2 hét, pontosabban több mint fél hónap (15 nap) telte el, de úgy mint  McGregor esetében, semmi látszata nincs Budapest főpolgármesterének olyasfajta cselekedetek tárgyában, mely az 1 millió euró elosztásáról, vagy felhasználásáról szólna. 

https://szamokadatok.hu/images/2020/400_big.jpgIdőközben azonban kiderült, hogy Karácsony vezette főváros egyik időotthonában olyan járványos fertőzés ütötte fel a fejét, amit a főpolgármester a Soros-féle adomány ellenére sem volt képes nem hogy, megfékezni, de még csak kordában tartani, vagy kezelni sem.  1 millió euró azaz kb 350 millió forint) ide, vagy oda, a Pesti úti Idősek Otthona egyetlen fillérnyi segítséget sem kapott ebből a forrásból. Mindez abból a néma hallgatásból és a sajtó beszámolóiból derül ki, amelyek mind Karácsony Gergely főpolgármester felelősségét taglalják.

És valóban. Karácsony az eltelt időszakban, és a járvány kirobbanást követően sem tett olyan lépést, mely arról szólna, hogy miként sikerült érvényt szerezni annak a célnak, aminek alapján az 1 millió eurót felhasználásra szánták.  Budapest ugyanis nem indított fürkészést, vagy portyát eszközbeszerzésekre sem a Schwartz/Soros-féle pénzek (kb 350 millió forint) utalása, sem pedig a kormány biztosította 50 milliárd forint esetében. A kormány adta pénzeket az Egészséges Budapest Program keretéhez hozzájárulva biztosították a fővárosnak eszközbeszerzésekre, köztük képalkotó berendezések számának növeléséhez.  A pénzek sorsáról, annak felhasználásáról azóta sem tudni semmit.  

https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/p960x960/93166692_2857317887720345_3715526441983541248_o.jpg?_nc_cat=110&_nc_sid=8024bb&_nc_ohc=4cB17eJIRpoAX8DErED&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&_nc_tp=6&oh=810261963ebca098a18a4c38c0e6da77&oe=5EBD7977Karácsony  Gergely főpolgármester még nem állt ki a nyilvánosság elé, hogy beszámoljon ezen összegek címzetes felhasználásról.   Budapest esetében nem hallani olyanról, mint Írországban, ahol a Leinster tartomány kórházai kapták meg a sorolt eszközöket.

Budapesten biztosan nem kaptak a fővárosi tulajdonban levő idősotthonok a soros millióiból egyetlen egy hasonló eszközt sem, sem lélegeztető gépet, sem oxigénterápiás készüléket, vagy más hasonlót, mint amiről a Daily Mail beszámolt.  Budapestről nincsenek ilyen hírek.  Itt csupán Karácsony mélaságáról, hozzá nem értéséről és cselekvésképtelenségéről szólnak a híradások.  Az átutalt összegek felhasználásáról szó nincs.  

Budapest kórházai még nem jelezték, hogy Karácsony Gergely főpolgármester által és a kormány adta 50 milliárd, valamint a Soros-féle 1/6-nyi pénzből miféle fejlesztést valósított meg.(?!?) 

Ha őszinték vagyunk, akkor be kell látnunk, a Karács vezette főváros semmit nem tud felmutatni az egészségügy- fejlesztésére kapott összegek felhasználásáról, az ebből történt eszközbeszerzésekről és az átutalt pénzek célzatos elköltéséről.  Vagyis sem a Soros által meghatározott idősgondozás, sem pedig a kerületi szakellátás, vagy járóbeteg ellátás céljából nem is mert a cselekvés.  Pedig a  kormány határozata "a fővárosi egészségügyi alapellátás és járóbeteg-szakellátás fejlesztésének az Egészséges Budapest Program keretében történő megvalósításával kapcsolatos egyes feladatokról" címmel nem csak közzétételre, hanem pénzügyi átutalásra is került. Ezek szerint a kormány úgy határozott, hogy nem csak a korábbi évek gyakorlatának megfelelően folytatja a fővárosi kerületi önkormányzatok, valamint Budapest Főváros Önkormányzatának egészségügyi alapellátási és járóbeteg-szakellátási fejlesztéseinek támogatását, hanem külön keret közt is biztosít ennek pénzt.  Cserében a főváros hozzájárul a kormány azon fejlesztési elképzeléseihez, miszerint egy elhanyagolt roncstelepből parkosított sportcentrumot hozzon létre. 

A baj, azonban mégis csak a fővárosi vezetésben leledzik, hiszen a kormány adta összegeknek és a Soros-hálózat biztosította háttértámogatásnak semmi egészségügyi látszata nincs Karácson Gergely főpolgármester keze-munkássága nyomán. Budapest liberális vezetése nem képes felmutatni és elszámolni azokkal az egészségügyre szánt és nyújtott támogatási pénzekkel, amit erre kaptak.

 https://m.blog.hu/te/televerzum/image/rivalda2.png

Budapest nem ír tartomány, és nem vidéki periféria.  Mégsem képes felmutatni annyit, mint amennyit az a vidék.  Karácsony óta pedig különösen sok vész kárba.

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése