2020. április 9., csütörtök

Így lesznek nyitva a nagyobb áruházak húsvétkor - ünnepi nyitvatartás

Hosszú hétvége előtt állunk, változik az üzletek nyitvatartása a húsvéti ünnepnapok miatt. Pénteken, vasárnap és hétfőn nem tartanak nyitva az üzletek. 

 https://culevit.hu/wp-content/uploads/2019/12/unnepi_nyitvatartas.jpg

Szombaton így lesznek nyitva a nagyáruházak:

  • Az Auchan áruházak szombaton reggel 6:00-kor vagy 7:00-kor nyitnak és este 9:00-kor vagy 10:00-kor zárnak. Az online áruházat is érinti a hosszú hétvége: pénteken, vasárnap és hétfőn nem lesz kiszállítás.
  • Az Aldi már korábban bevezette az egységes nyitvartási rendet, amely szerint valamennyi boltban reggel 7:00-től este 6:00-ig lehet vásárolni.
  • A magyar Lidl a járványhelyzet miatt nem rövidítette le jelentősen a nyitvatartási időket, annyi történt, hogy sok áruházban a korábbi zárást este 9:00 vagy 10:00 óráról egy órával előrébb hozták, így most szombaton a Lidl-üzletek nagy része este 8:00-ig vagy 9:00-ig elérhető lesz.
  • Metro-áruházak alapesetben - így most szombaton is - reggel fél 6-kor vagy 6-kor nyitnak, este fél 10-ig tartanak nyitva. 
  • Bár a Spar a járványhelzet miatt sok boltjában is lerövidítette a nyitvatartási időt, de a most következő hosszú hétvége miatt április 9-én csütörtökön és 11-én szombaton hosszabb nyitva tartással üzemelnek.
  • A Penny Market sem rövidített a járvány heteiben. Így most csütörtökön és szombaton bolttól függően 6:00-kor vagy 7:00-kor nyitnak és este 8:00-kor vagy 9:00-kor zárnak. 
  • Tesco csütörtökön és szombaton az üzleteket reggel 6:00-kor vagy 7:00-kor kinyitja, majd este 7:00 és 10:00 között zárja, üzlettől függően. 
A hosszú hétvégén mindegyik napon - tehát pénteken, szombaton, vasárnap és hétfőn is - nyitva lesznek a benzinkutas Sparok, azaz az OMV- és Lukoil-kutakon elérhetők üzletek, ahol mindennnapi élelmiszereket lehet vásárolni. Ugyanígy nyitva lesznek a Mol-kutakon elérhető Fresh Cornerek is, amelyekben szintén lehet kapni élelmiszereket.

A felsorolt üzletek mellett az éjjjel-nappali boltok egy része is várhatóan nyitva lesz a hétvégén, emellett a fővárosban több bolttal rendelkező Manna- és Roni-hálózat egységeibe is lehet menni az ünnepnapokon, ezek többsége 0-24-ben nyitva lesz - írja a napi.hu.

Továbbra is érvényes természetesen, hogy 9 és 12 óra között csak a 65 év felettiek vásárolhatnak az élelmiszerüzletekben.

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése