2020. április 6., hétfő

Így van ez, amikor egyeseknek semmi sem jó - miként lehet csomót keresni a kákán ( - rossz felállás)

Aki a kákán is csomót keres, az a népi bölcselet szerint akadékoskodik. 

Persze mással, vagy akár mindenkivel megesik az életben, hogy időnként elkezdi keresni a kákán a csomót – ez alól nem vagyunk kivételek mi sem.

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/8/8a/BolboschoenusMaritimus2.jpg/640px-BolboschoenusMaritimus2.jpgA kákán is csomót keres kifejezést az olyan akadékoskodó emberekről szokták mondani, akik mindenben a hibát keresik, akkor is, ha nincs.

https://scontent-frt3-2.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/92099849_4441556592536848_5950612106968563712_n.jpg?_nc_cat=103&_nc_sid=110474&_nc_ohc=zt-l2onOX8MAX_Bn88W&_nc_ht=scontent-frt3-2.xx&oh=480ba28384807d4185d686507f873dcc&oe=5EAE77B6
A budapesti parkolás ingyenessé tétele ebben a járványos időszakban azért kiemelten fontos, mivel a munkába járás mostanság nem egyszerűen létkérdés, hanem össztársadalmi szükséglet.  Olyan szükséglet, mely az élet fenntartásához, az alapvető cikkek biztosításhoz nélkülözhetetlen.

Ezért a korlátozások ellenére is biztosítani kell a (még) munkabajárok be-, vagy eljutását.  Erre a közösségi közlekedés is alkalmas lenne, ha  már a kikövetelt iskolabezárások után nem az lett volna az első gondolata a főpolgármesternek, hogy megritkítsa a járatokat.  Első lépésként a tanítás nélküli napok, menetrendjét léptették életbe, ami eleve járat-ritkítást vont maga után.  Ezzel együtt azonban azt is szabályozták, hogy az utasok egymás közti távolságtartása legalább 1,5 méter legyen.   

Mindezt azonban a 30-40 perces járatsűrűség mellett már nem lehet tartani és biztosítani.  Budapest fővárosi vezetése alatt ezt vonták meg.  Karácsony Gergely főpolgármester sajátos anyagiassága folytán azonban még ezt is tovább húzta és járatkihasználás and költséghatékonyságra hivatkozva a munkanapi menetrendet a hétvégi (vasárnapi) hézagosra változtatta.

Ez az intézkedés azonnal betette a kaput.  

A járatok olyan tömötté váltak, hogy az emberek nem csak egymás nyakába, hanem a másik arcába lihegve vagy éppen a hóna alatt szaglászva csüngtek a fogódzkodókba. 

Mindez járvány idején nagyon komoly problémákat vet fel, akkor, amikor már a rendőrök és a katonaság ellenőrzi az utcai forgalmat és az emberi találkozásokat.  Amikor a posta, a gyógyszertár előtt is egy-két méteres távolságtartással állnak sorba az emberek, akkor a dilettáns főpolgármester olyan intézkedést hagy jóvá, ami ép ésszel fel nem fogható.  

Nem is érti a városlakók többsége, hogy Karácsony mit akart elérni azon kívül, hogy az öt alpolgármesterének és a holdudvarának a juttatásait biztosítsa.  Talán éppen ennek jegyében kívánt spórolni a BKV költségvetésén a járatmegvonásokkal?  

Az mindenesetre tapasztalható, hogy Karácsony nagyon pénzéhes.  Olyannyira, hogy a járványügyi vészhelyzet ellenére a tömegközlekedésbe zsúfolja az embereket.  Ezt igazolja az is, hogy a városi parkolást nem volt hajlandó felszabadítani és átmenetileg ingyenessé tenni, annak ellenére sem, hogy a korlátozások gyanánt a főváros forgalma a megszokott 40 %-a alá esett.  Vagyis alig van aki beutazzon, vagy átautózzon a városon.   A jelen helyzetben az ingyenes parkolás nem taglózná le a várost és nem telnének meg az utcák autóval, csupán biztonságosabbá tenné a bejutást és csökkentené a járványügyi fertőzés terjedését.  Ezt tették Bécs városában és másutt is, de Karácsony és a mögöttes balfék társaság a liberális ellenállókkal ezt képtelen volt megtenni. Ők inkább a munkások ellen cselekedtek amikor a ritka járatra zsúfolva szállították munkába a dolgozókat.  Valószínüleg abból a sajátos tévhitükből fakadóan tették ezt, mely arra alapoz, hogy ha minél rosszabb a helyzet, az annál kedvezőbb neki, hiszen ebben a vírusos időszakban is lehet hangolni az embereket a kormány ellen.


Ez a hataloméhes  utálatkeltés vezérli a gondolataikat és formálja gyűlölködésüket. Ahogy a nyilvánosan magához nyűló obszcén Gréczy Zsolt (Gyurcsány szóvivője) kifejtette, a járvány esélyt ad az ellenzéknek a hatalom megszerzésére.  


Gréczy szerint Ő nem egy kivert kutya: nincs folt a múltamban. Amikor tavaly decemberben lemondtam parlamenti mandátumomról, azt azért tettem, hogy a családom és a Demokratikus Koalíciót védjem a rágalmaktól.

Számukra a vírus nem más, mint egy kormány ellenes hatásvadászat. Ebben a járványos időben mi más is foglalkoztatná őket, mint a kormánybuktatás.   Most érdekes mód nem a buszokért, a lélegeztető gépekért, az emberekért aggódnak hanem politikai levadászással próbálkoznak.

https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/p960x960/91869131_1259339527602977_6350521116104065024_o.jpg?_nc_cat=102&_nc_sid=110474&_nc_ohc=OY7Ob41AMyAAX_tQzXw&_nc_ht=scontent-frt3-1.xx&_nc_tp=6&oh=013471574aa6fbe54ffc92fc478d3b0a&oe=5EB21DBC

Ezeknek a férgeknek semmi nem jó, amit a kormány tesz.  Ők túltesznek a víruson is.

Ha az Orbán-kormány segít, az számukra nem elég.  Ha a légihidat hoznak létre Kína és Magyarország közt, az sem elég. Ha a világ legnagyobb szállítórepülőgépével érkezik a felszerelés, az is kevés.   Ha kórházi ágyszámot növelnek, ha a tervezett béremelésen felül további félmillióval emelik az egészségügyben dolgozók járandóságát, az sem jó.


Ha az önkormányzatokat bevonják  a vészhelyzet anyagi terheinek elosztásába, az sem jó.

Ha ingyenessé teszik a parkolást az sem tetszik.


Bár hazánk még mindig tartja  magát a járványban és az egyik legalacsonyabb fertőzöttséget produkálja, de azzal sem elégedettek ezek a kákabelűek.

A mondást a káka növény jellegadó tulajdonsága motiválhatta. A káka egy sásféle növény, szára vékony, tömött, puha, fonásra alkalmas lehet. Víz körül terem. Magasságának legnagyobb részét a végső cikke alkotja, ami csomótlan és leveletlen, puha, tömött, hajlékony. A legvégső csomótlan cikken kívül, a káka csomója lent, a földhöz közel található, ezért nagyon nincs szem előtt. A kákán is csomót kereső ember kekeckedik, kötözködik, szőröz, kukacoskodik.

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése