2020. április 25., szombat

Ma sem valósult meg a polgármesteri elképzelés - továbbra sem tartják be a helyi rendelkezést ( - kudarc)




Reggel 7 óra 30 percig senki nem korlátozta a polgármester által meghatározott 65. életévüket betöltöttek, vagy az annál idősebbeket a piaclátogatási elképzelésükben.  A nyugdíjas korosztály ma is korábban kelt a polgárőröknél és a múlt héten ismertetett közteresek csapatánál.   

https://external-vie1-1.xx.fbcdn.net/safe_image.php?d=AQCTMoe7MnEmzby5&w=540&h=282&url=https%3A%2F%2Focsa.hu%2Fpic%2Faktual%2Ffb%2Fuj-latogatasi-rend-a-piacon_215251.jpg&cfs=1&upscale=1&fallback=news_d_placeholder_publisher&_nc_hash=AQAqkHr5L7M1KH2M

Hiába erősítette az önkormányzat a közterület-felügyelők számát, ha nem éri el vele azt a célt, amit a hivatal és a város elvár.   Hiába vannak hárman, és lépnek fel kollektíven, ha ezt nem szükséges időben , helyen és alkalom során teszik. Így kidobott pénzé válik a rájuk fordított közösségi költség.  Amíg a városban továbbra sincs kontroll a városi rendelkezések betartása és végrehajtása feltett, addig semmi értelme a rendeletalkotásnak és a túlerő biztosítanak.  
 
 A piacfelügyelő szerint a koronavírus hajnali nyitástól a félnyolcas megszállásig nem terjed, így ott sem ellenőrzésre, sem pedig korlátozásra nincs szükség.  Ezt Ócsa éber lakossága is igyekszik kihasználni.  A korán kelő nyugdíjasaink szombaton se tétlenkedtek és időben megkezdték a vásárlási körmozgásukat.  A piacon is több 65 éven felülit lehetett látni "rollerozni", vagy a sorok közt botorkálva a bevásárlásukat végezni.  Némelyikükre maga az eladó szólt, vagy kérdezett rá, de erre csak legyintettek.  Sőt volt aki közölte, hogy amik ezek a mihaszna "maskarások" kiérnek, addig ő mindent elintéz.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhRwdoSQASFJFKRXyWRLLcQWpEZMVTcxahQ32VdDjdxvAqKMkHS9dKfy7I8imdfaySvdJeMlYCQngHZ6CtRWg8WS_m9RTLgurkfoN805EoC4Dreg17IlH-zhgmEPPuaEIi23CWpPOJz9eE/s320/polg%25C3%25A1r%25C5%2591rs%25C3%25A9g.jpgÉs lássuk be a nagyobb élettapasztalatuk által igazuk van ebben az idősebbeknek.  A mostani hivatali szolgák csak a megmutogatásért és a pénzes pótlékokért jelentkeznek bejárásra. Ehhez pedig nem kell sem a nyugdíjast megelőzve, sem pedig időben kelni.  Számukra az is elég, amit ezzel a látszattevékenységgel produkálnak.  Számukra mindez csak annyit ér, mint az útvonal-nyilvántartás. Az egész a havi elszámolás végett szükségeltetik.  Amúgy meg nem számít semmi.

Egyedül a polgármester szándéka, és erőfeszítése csorbul az általa elfogadott kiszolgálószemélyzet teljesítménye folytán.  Mindez semmi mást nem képez, csak azt a gyengeséget, ami a mögöttes kiszolgáltatottságában lakozik. 

 A helyi hatalom semmi másra nem képes, csak a lakosság megszorongatására. Amúgy meg ugyanolyan szerencsétlen és tehetetlen, mint más halandó, akit még ez a vezetés is súlyt. 

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése