2017. augusztus 2., szerda

Az értelmiség ódája - ismét nagyon fontos hírt tett közzé a polgármester ( - a hűbéresek azonnal reagáltak)

Már sokszor értekeztünk blogunkon a polgármester viszonyulásáról fociról, városunkról és úgy általában a helyi közélet dolgairól, aminek egyik megkerülhetetlen jelleme Bukodi Károly és haveri társasága.

A "námbervan"
Mindez az ócsai közélet része, ami nem csak a választásokra, hanem a közéletünk alakulására is hatással van.

Ráadásul a polgármester az a személy, (mindig) aki a helyi közeg egyik jellegzetes és meghatározó alakja. Ha a polgármester megszólal, hírt, közleményt tesz közzé, vagy hoz nyilvánosságra jelentett meg közösségi oldalán, az nem véletlen, mert annak jelentősége van.  

A közösség az sokat jelent
Az ócsai hírszegény világban a helyi polgármester rendszeresen osztja meg elgondolása szerint fontos társadalmi eseményeket  Facebook oldalán. A követők ezt többnyire rajongó szeretettel és kifejezett örömmel veszik ezt, amihez véleményt fűznek. 

Őket a lényegi dolgok valószínűleg amúgy sem érdeklik. A polgármesterük ilyennel nem is terheli őket. Bukodi talán ezért nem számolt be még a közösség előtt arról a súlyos környezett-szennyezésről, amiben érintettként szerepet vállalt. Ugyancsak nem tett bejegyzés a több milliós vagyonvesztéssel járó pénzköltésekről, ami szintén érdekes és fontos momentuma Ócsa közéletének.  

Bukodi csak a focival és haverok plántálásával foglalkozik. A város ennyire már nem foglalkoztatja. 

Most is csak az volt fontos, hogy mikor kezdődik az edzőmérkőzés, a fanokat meg, hogy lesz-e "büfé". Persze, hogy nem a meccsre éhesen érdeklődnek, hanem a büfé italára vágyódva ácsingóznak a sörre szomjazó drukkerek. Van aki jelzi, hogy pálinka lesz nálam.

Mert hát mégis csak ez a fontos.

Iskolázottan, apaként
Az már kevésbé, hogy ezen drukkerek egyike a tanévzáró idején tett ki egy számára poénos megosztást, mely szerint az általánost csak a tanár hagyja ott ártatlanul, miközben a lánya is ekkor végzett és járta ki az iskolát. 

Mindez természetesen azt az értelmiséget hozza látótérbe, aki Bukodit, és az viszont képvisel. 

Mert míg másutt a polgármester arról számol be, hogy lecserélésre kerülnek a buszvárók, megújulnak a buszmegállók, a közutak, vagy éppenséggel hány kilométer kerékpárutat, járdát építenek a munkásságával, addig Ócsa városvezetőjének csak a lesilányult helyi (sör)foci számít.  

Ez az a fontos közlemény, mely megelőz mindent. Főleg a város előrébb való dolgait.

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése