2017. augusztus 30., szerda

Maglód 728 milliát fordít fejlesztésre - Ócsa hol maradsz ( - Bukodiék óta fallosként mered magába a város)

A városban megkezdődik a bölcsődeépítés, felújítják a régi iskolaépületeket, és folytatódik az útprogram. 


http://www.maglod.hu/images/maglodrol/cimer.pngKorábban Ócsa főépítészeként Horváth Zoltán helyi lakos volt az a pártközeli ember, aki szoros kapcsolatot ápolva a jelen városvezetéssel,  meghatározó stílusú épületekkel kezdte átrajzolni a sarjadzó városka korábbi arculatát. Részese volt az Alsópakony településrészen létrejött torzónak, és talán ismerője annak a fiaskónak, aminek okán elmaradt a tervezett kerékpárút megvalósítása is. 

De Horváth Zoltán nevéhez kötődik a helyi Egészségház, a bölcsőde és a mellette álló óvoda átépítése, valamint az Okmányiroda, és több más épület a városban.

http://orszagepito.net/wp-content/uploads/2016/11/009.jpgZoltán, Ócsa főépítésze volt, míg meg nem romlott a viszony közte és a városvezetés közt. Horváth Zoltán ugyanis a szakmai mivoltát nem volt hajlandó Lay's chips-re cserélni. Ugyanakkor sajnálatos közjáték, hogy ténykedése alatt sikerült a helyi műemléki környezetben álló Lakatos-házat előzetes engedélyeztetés és jóváhagyás, illetve testületi felhatalmazás nélkül elbontatni, amihez igazolást az építészeti  és főépítészi tevékenységével, valamint nevével  összefüggésbe hozva adták, amikor az állítólagos életveszélyes állapot utólagos igazolására kérték fel, majd került a sor.  Ezt követően csak rosszabbodott a helyzet.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgpVN4IEoOMV9XhiqNj4YZL6ob-r6zMH57dazC-HUzES1Cg6MFM2tZDsH3_t9yYwV1oullL98qiGpZavYfXhUA0c2ko-JcR8D__wg10dWJsPv2TekJ1LTBIGWEyn_fvLVZgYAb0jjZUsjA/s1600/DSCF5117.JPG

Ócsán a Bolyai gimnázium Eu-s pénzekből megnyert munkálatai során azonban olyan konfliktus alakult ki, a városvezetés és személye közt, amihez már nem adta nevét és szakmaiságát. 

A kenyértörést követően, - aminek talán Lakatos-ház bontásának igazolás és ez is egy tört részét adta, - a városon kívül kapott munkát. 

2015-től Maglód főépítésze lett, majd rá egy évre a Pro Architectura elismerésben részesült.  

http://renesco.hu/wp-content/uploads/2016/01/WP_20151118_11_14_03_Pro.jpg 

Maglódon a tervei alapján épül majd meg a mostani bölcsőde, amire 400 milliót, és valósul meg az iskolafelújítás, amire pedig 245 milliót nyert a város. Maglód vezetésének mindemellett sikerült 83 milliót is bezsákolnia a helyi úthálózat fejlesztésére is. Minderről  Fajka Szilvia, Maglód Város Önkormányzatának sajtóreferense a Williams Televízió Híradójának beszélt. Aztán a riport során beszámolt a további tervekről is, melyek közül a Wodiáner utcába tervezett új egészségközpontot emelte ki.

Az elmúlt 10 évben duplájára nőtt a burkolattal ellátott utak felülete, és hamarosan teljessé válik a lefedettség, addig is azonban a lakosság megértő türelmét kérte a sajtóreferens  a 3111-es út, azaz a Fő utca esedékessé vált rendbehozatalára. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. monori kirendeltségétől kapott tájékoztatás kapcsán - hozzátette: a Horváth Mihály utcától kezdődő 1,5 km-es szakaszt még idén felújítják.

Mindezek hallatán Ócsa és az itteni városvezetés mélyen magába szállhat, vagy egyenesen elmehet a show-hivatalba, hogy az utóbbi 8 éves pénzfogyasztásuk alatt összességében nem voltak képesek annyit a közutakra fordítani, mint Maglód egy lendülettel most bejelentetten megtesz.

 *

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése