2017. augusztus 21., hétfő

Körülöttünk sorra létesülnek az ipari parkok - munkahelyt, pénzt termelve ( - Ócsa vezetése csak ül a seggén)

Megyeszerte létesülnek az ipari parkok, és az önkormányzatok is egyre inkább a fejlesztés ezen útját választva hoznak létre különböző helyi érdekeltségű- és kötődésű vállalkozásokat ennek érdekében.  

http://www.pestmegye.hu/images/friss_hirek/ProLogis_Park_Gyal.jpg
Ócsa önkormányzata a városvetés alkalmatlansága, vagy nemtörődömsége okán nem pályázott - ezért nem indul fejlődésnek a város ( - megint csak seggre ültünk)

Pest megye települései közül egyre másra pályáznak az előrelátó és a településük jövőjéről gondoskodni szándékozó önkormányzatok.  

Ócsa (Bukodi-Horváth városvezetése alatt) ismét nem jelentkezett az iparosodást elősegítő programra, és ahogy annyiszor az elmúlt évek során most sem adták elő elképzeléseiket, illetve nem nyújtottak be pályamunkát erre. 

https://i.ytimg.com/vi/CkB_JtGdpvs/maxresdefault.jpg
Bukodi Ócsáján ebben látták a jó befektetést - több mint 20 millióért telepítették a cserjéket ( - kétszer is, aztán milliókért körbekerítették és a polgárőröket fizetve őrizték, ki tudja kinek a hsznára) 

Időközben a nagy üzletnek számító Oxyfa üzlettel a város költségvetése több mint 20 millió forintot bukott.  Talán ha nem ilyen kétes és bizonytalan, ráadásul számon nem kérhető ügyleteket űznének az önkormányzatban, akkor Ócsa is vihetné valamire.
 
http://www.ujhartyan.hu/dynamic/nyitooldal//polg_hiv/ipari_park.jpg
Újhartyán, Dunavarsány, Alsónémedi mind parképítésben utazik, miközben iparosodik és fejlődik  - ezzel szemben Ócsán szinte semmi más nem történik, csak a közvagyont élik fel ( - az oxyfa jó példázza a rossz gazdálkodást, az önkormányzati felelőtlenséget, a városvezetői hozzáállást)
  
Mintegy 2,8 milliárd forintot nyertek el 11 ipari park fejlesztésére Pest megyei helyi önkormányzati szervezetek, illetve kisvállalkozások, a nyertesek vállalták 231 új munkahely megteremtését.

Versenyképességük erősítésére, beruházások végrehajtására nyert el 1,1 milliárd forintot 96 Pest megyei mikro-, kis- és középvállalkozás, míg Pest megyei önkormányzati szervezetek 11 ipari park fejlesztésére kaptak 2,8 milliárd forintot - közölte Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára csütörtökön az MTI-vel.
A tájékoztatás szerint a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program (VEKOP) nyertesei beruházásainak teljes értéke meghaladja az 5,9 milliárd forintot
 
A döntés értelmében a következő településeken létesítenek/bővítenek ipari parkokat:
https://i.ytimg.com/vi/FtvNeOURgSU/maxresdefault.jpg
Ócsa vezetése elmaradottsága egyre mélyebbre süllyeszti a várost
Abony Város Önkormányzata 306 millió forint értékben.
Aszód Város Önkormányzata 132 millió forint értékben
Cegléd Város Önkormányzata 500 millió forint értékben
Dány Község Önkormányzata 94 millió forint értékben
Dunavarsány Ipari Park Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság 231 millió forint értékben
Isaszeg Város Önkormányzata 208 millió forint értékben
Acélszerkezet-Technika Korlátolt Felelősségű Társaság (Nagytarcsa) 210 millió forint értékben
Nyársapát Község Önkormányzata 98 millió forint értékben
Perbál Község Önkormányzata 170 millió forint értékben
Sülysáp Város Önkormányzata 307 millió forint értékben
Újhartyán Város Önkormányzata 500 millió forint értékben
*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése