2017. augusztus 3., csütörtök

Felkészítés és továbbképzés - nem csak tűzoltóknak ( - egyfajta hitvallásos szolgálat a hivatalos szolgálat)

A nyári időszakkal járó magasabb hőmérséklet fokozott terhelést jelent valamennyi közlekedésben résztvevő számára, ez a veszélyes árukat szállítóira is igaz. A tartós meleg növeli a különböző nem várt események előfordulásának kockázatát, illetve azok kezelése jellemzően hatósági közreműködést is igényel a katasztrófavédelem részéről. A hatékony hatósági munkavégzés elősegítése érdekében a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2017. augusztus 01-jén szakmai napot tartott a veszélyes áruk szállításának ellenőrzését és a káresemények körülményeinek kivizsgálását végzők részére. 

http://pest.katasztrofavedelem.hu/wm.php?f=21073
 
A felkészítést Pásztor József tű. ezredes a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgató-helyettes nyitotta meg, aki figyelmes és következetes hatósági munkavégzés fontosságára hívta fel a megjelentek figyelmét. A káresetek kivizsgálásának és a pontos adatszolgáltatás végrehajtásának szabályait dr. Csetneki Ildikó tű. százados, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Veszélyes Szállítmányok Főosztály kiemelt főelőadója ismertette. Az ellenőrzés során szerzett tapasztalatokat Kovács Bonifác tű. alezredes, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság iparbiztonsági főfelügyelő osztotta meg a hallgatósággal. Az esettanulmányok ismertetését követően a résztvevők konzultáció során vitathatták meg a felmerült kérdéseket.

http://pest.katasztrofavedelem.hu/wm.php?f=21068

Az iparbiztonsági képzéssel párhuzamosan a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a polgári célú pirotechnikai termék felhasználási tevékenység tűzvédelmi ellenőrzésének szabályai témakörben felkészítés tartott az igazgatóság hatósági munkatársai és a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság kijelölt ügyintézői részére. Tekintettel arra, hogy a polgári célú pirotechnikai termék felhasználása vonatkozásában a rendőrség és a katasztrófavédelem hatáskörébe tartozó jogszabályi előírások több ponton egyeznek, így elkerülhetetlen és egyben hasznos is, hogy a továbbképzés a rendőrség és a katasztrófavédelem állománya részére közösen kerüljön megtartásra. Oláh László tű. százados megbízott Hatósági Osztályvezető és Pásztor József tű. ezredes igazgató-helyettes megnyitóját követően Molnár István külső előadóként ismertette a pirotechnikai termékek telepítésére vonatkozó előírásokat, kitérve a felelős pirotechnikusok szemszögéből a termékek felhasználási lehetőségeire. 

http://pest.katasztrofavedelem.hu/wm.php?f=21070

Az előadását követően Tatorján Ágnes tű százados a felhasználás tűzvédelmi ellenőrzésének katasztrófavédelmi tapasztalatait osztotta meg a hallgatósággal, majd Andráskó Csaba rendőr alezredes a pirotechnikai termékek felhasználásának engedélyezése és ellenőrzése témakörében tartott előadást a résztvevők számára.

Ócsa vonatkozásából: Boros Tibor korábban volt helyi polgárőrvezető, az ócsai önkéntes tűzoltó-egyesület kudarcotvalló toborzója nem volt hivatalos, és nem vett részt az eseményen; - mintha dobta volna a dolgot.
Foto: PMKI
*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése