2017. augusztus 19., szombat

Civil összefogással, választói tömörüléssel leváltható a semmirekellő politikai elit - lehet győzni Ócsán ( - recept)

Míg a településvezetők és a polgármesteri hivatalok hatáskörei folyamatosan csökkentek, addig egyes politikai vezetők olyan befolyásra és hatalomra tettek szert, amit a közember már nem néz jó szemmel.

Sok helyen a településeken élő lakosság köreiből egyre kevésbé tudnak ráhatással bírni a politikai vezetés irányvonalába. Gyakorlatig a választópolgárok már alig képesek beleszólni saját és az ország életét alakító kérdésekbe – valahol ezt adta Lengyel Róbert, Siófok polgármestere. 

A HírTv Newsroom című műsorunkban közreadta, hogy szerdán találkozott Botka Lászlóval, az MSZP miniszterelnök-jelöltjével, akivel egyetért abban, hogy vissza kell állítani az önkormányzatok korábbi jogköreit.

A függetlenként politizáló Lengyel Róbert elmondta: 2014-es polgármesterré választása jó példa a Fidesz legyőzésére, ugyanis sem az MSZP, sem a Jobbik nem indított ellene jelöltet, így le tudta váltani a korábban öt cikluson keresztül hivatalban lévő fideszes polgármestert.

„Azt gondolom, hogy helyi szinteken az az áhított összefogás, amiről oly sokan beszéltek még az elmúlt időszakban, illetve beszélnek most is, bizony helyi szinteken létrejöhet. Létre kell, hogy jöjjön, mert ha nem, akkor nemes egyszerűséggel nem lesz kormányváltás. Én így látom” – fogalmazott Lengyel.



*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése