2017. augusztus 6., vasárnap

A Jobbik menesztené Szűcsöt és Bukodit a sportból - politikailag eltiltanák őket a sportvezetésétől ( - javaslat)

Jobbik újra benyújtaná azt a 2012-es törvényjavaslatot, aminek az volt a célja, hogy vezetői szinten szétválassza a sportot és a politikát. Az akkori kezdeményezés lényege, hogy országgyűlési képviselők, polgármesterek, önkormányzati- és európai parlamenti képviselők ne lehessenek sportvezetők. Ezt Szilágyi György és Vona Gábor közösen nyújtotta be.

Az ellenzéki párt törvénnyel választaná szét a sportot és a politikai vezetést - Ócsán  Szűcs és Bukodi az érintettek

Szilágyi György parlamenti képviselő kifejtette: a sportot és a politikát szét kell választani, mert ez szolgálja a sport érdekét. Bár támogatni kell a sportot, de ehhez nem szükséges az, hogy a szakszövetségek és klubok élén politikusok álljanak - vélekedett.

http://vortexmultimedia.hu/wp-content/uploads/2013/08/logo_jobbik.pngA képviselő kijelentette: a Jobbik szerint a vizes világbajnokság sikeres rendezvény volt, de fontos megnézni, hogy az elköltött pénzt hogyan használták fel.

Úgy vélte, a vb világított rá arra, hogy nem jó, ha nem a szakmára bízzák az irányítást, hanem fideszeseket ültetnek sportági szakszövetségek és klubok élére. Már egy nappal a vb után nem a sikerekről beszéltek, hanem sportolók, szakmabeliek szólították fel lemondásra Bienerth Gusztávot - emlékeztetett.

http://www.magyarfutball.hu/data/userpics/16/1673/9512-k.jpg
Ócsa vonatkozásában Bukodi és Szűcs az a két érintett politikus, aki a Fidesz zászlaja alatt érintett a sportvezetésben.  Bukodi Károly az Ócsa (V)Se elnöke, egyben polgármester és pártpolitikus, ami most nem csak etikai-, hanem politikai összeférhetetlenséget is vázol a jobbikos elképzelés szerint. 

http://img.szucslajos.com/2012/10/szucs-lajos-digisport_20121011140518_50.jpgSzűcs Lajos szintén érintette a felvetésnek, hiszen nem csak egy horgász szövetség élén jeleskedik az ócsai illetőségű fideszes politikus, hanem a tenisz-sport élén is ténykedik. Mindez a Jobbik szerint megszüntetendő lenne a javaslatuk szerint.

Szilágyi György kiemelte: a Fidesz teljes mértékben megpróbálja kisajátítani a sportot, és ezzel óriási károkat okoz annak. A demokratikus társadalmakban a sport és a politikai vezetés élesen elkülönül egymástól, és a sporttársadalom fejlődése érdekében elengedhetetlen, hogy ez Magyarországon is így legyen - magyarázta.

A szombaton benyújtott törvényjavaslat szerint nem lehetne sportvezető például országgyűlési képviselő, állami vezető, kormánymegbízott, önkormányzati képviselő vagy európai parlamenti képviselő. 


Kérdésre válaszolva a képviselő beszélt arról is, hogy az a javaslatuk, amely szerint egy bizonyos iskolai végzettséghez kötnék a választójogot, mindenkire vonatkozna. A javaslattal nem azt nézték, mi a jó a Jobbiknak, hanem azt, mi a jó az országnak, és nem tartható tovább az, hogy szavazatokat lehet vásárolni egy választás során - mondta.

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése