2017. augusztus 16., szerda

Szűcs Lajos munkálkodik, Bukodi az őszi fociszezonra készül - Ócsa lakossága erre meg semmiben nem részesül

Szűcs Lajos rendesen járja a megyét, azon belül pedig különös gondot fordít a választókörzetére. 
Éppen csak Ócsa marad ki az események sorából.

Mindezt nem csak Facebook bejegyzéseiből, hanem az őt körülövező sajtókommünikéből is lehet tapasztalni.

Szűcs Lajos Gyálon, Vecsésen, Üllőn, Maglódon, Ecseren, Felsőpakonyon sokkalta intenzívebben képviselteti magát, és látszólag többet is foglalkozik az ott élők környezetével, mint tette ezt azelőtt abban a választási körzetben, ahol élt és lakott.


Bizony Ócsa nem sok hasznát látta Szűcs úr országgyűlési és egyéb más tevékenységének. Városunk nem sok mindet tud felmutatni képviselői munkásságából, már ha összevetjük azt a mostanában másutt felmutatott tevékenységével. 

Dr. Szűcs Lajos, Pest megye fejlesztési biztosaként elmondta: Nem csak Érden, Pest megye számos pontján kezdődtek jelentős infrastrukturális beruházások az elmúlt időszakban. 

Mindegyik beruházás ugyanazt a célt szolgálja, hogy a Pest megyében élő 1,3 millió ember is olyan szolgáltatásokat tudjon igénybe venni, mint a fővárosban lakók.

Érdekes, hogy mindebből éppen csak Ócsa nem részesül. 

Az a város, ahol családi kapcsolatban és a mindennapokban él, lakik. Ott ahol az elhanyagolt  vasútállomás melletti lehangoló piacra jár szombatonként, ahol a Falu Tamás utcán végighaladva, vagy a Bajcsyra kanyarodva szembesülhet azzal a lepusztultsággal, amit a fent említett "új" választási körzetében felsorolt települések egyikén sem tapasztal az ember.  

Pedig amikor a "mi" képviselőnk volt, akkor még a megyei közgyűlés elnökeként is segíthette volna Ócsa boldogulását. Csak nem sikerült ez valahogy.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjJTrxMe8Bqijebn6WFrb0DPz4H7ziNtY84IvTdyS8uFfGHtOuT4g2mIRYnrwludtqXU6OqTsfi0gPQWQpqgvs4_NT4_bC4JJlKOGuaQnsHOEcrDo8U-oalwVpRBahGYmpIKG_tYqqU9ys/s1600/SSA40356.JPG

Az új átjáró elsősorban Érd belvárosát tehermentesíti, ezáltal komfortosabbá, jobbá és nagyon fontos szempont, hogy környezetbarátabbá válik az érdiek közlekedése. Másrészt könnyebbé teszi a közlekedést akár Százhalombatta irányába is. Ezentúl segít elérni a jelentősebb közintézményeket, valamint az érdiek számára egyre fontosabbá váló arénát is, ahol további bővítések is várhatóak.

Dr. Szűcs Lajos, Pest megye fejlesztési biztosa, T. Mészáros András, Érd polgármestere és Somodi László, a NIF Zrt. vasútfejlesztési igazgatója kifejtette: - A mostani fejlesztés keretében a 30-as és 40-es vasútvonalak felett két 60 m támaszközű felüljárót, összesen 774 m hosszú útszakaszt építenek ki. A Kossuth Lajos utca – Rákóczi utca között és a Hivatalnok utca – Velencei út között a meglévő utakat újítják fel, 6 méteres burkolat szélességgel, összesen 451 m hosszon. Az új útszakaszokon kiépítik a közvilágítást és a csapadékvíz elvezető rendszert is.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiG7AJvMU9BYTTZBlrVfMP2ophYniVRbMjtQzq7Fw-6QHLkT3it0l1eEAqGnho4xxcXEVlTv28Bbq_6chHDeW4pVUpcspCyANvmcAgij4xPF8KluQYPOPMYkVrEHczbpIiygp9q_n7PJJI/s640/SSA40165.JPG
Ócsán az elmúlt évek során szinte semmi sem változott - a Bukodi-Horváth vezetés alatt sem a vízelvezetés, sem az úthálózat nem fejlődött.

Szűcs Lajost hallgatva, a híradásokat olvasva állandóan abba futunk, hogy Ő képes együttműködésre a városvezetéssel, a jó és hatékony munka, a fejlődés érdekében.  Így nem véletlenül merül fel ismét a kérdés, hogy  mi az oka Ócsa elmaradottságának? 

Lehet, hogy nem is Szűcs Lajos eddigi (korábbi) munkásságában, hanem sokkal inkább a helyiek tunyaságában, léhaságában, vagy éppen tékozló gazdálkodásában keresendő a hiba?  A pénzéhesen behódolt képviselőkben? Azokban a "csodadoktorokban", akik anno puszta seggel és adóssággal terhelten kihagyó motorral kezdték a képviselőséget, ma meg már a legelőkelőbb magasépítésű merdzsóban pöffeszkedve járják a körzetet? Mert Ócsa gazdagsága mintha csak a zsebükben mutatkozna meg a közterületek és a városi jólét helyett. Az összkép valahogy csak ezt ábrázolja.

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSdLuQjvim-1LHsZMMwt_E7uDT0CF6KeHFOnPvwe1jM2Xq63cC3YgLehet, hogy a Bukodi-Horváth adta ócsai városvezetés az, amely évek óta nem képes együttműködésre az országgyűlési-, a kormányzati képviselőkkel, a megye fejlesztési biztosával, és valójában nem képesek a helyiek érdekében eljárni, mert csak a maguk javát szolgálják, s ezért maradunk el a megye más térségeinek rohamos fejlődése mellett? Mert míg ezek a hetyke urak jól elvannak maguk közt, addig Ócsa népe szenvedi meg az ő jó sorukat.

Mondja már meg valaki, hogy ennek a mi haszna vezetésnek a fenntartása meddig lehetséges? A város legatyásítása meddig mehet? Az itt élők jólétének elmaradása, jövőjének felélése meddig viselhető, s tűrhető?  

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése