2016. november 14., hétfő

Szokásos adományként most egy távolabbi önkéntes tűzoltóegyesület kapott segítséget - Ócsának is jól jönne

Az önkéntes tűzoltóegyesületek alakulását, társadalmi munkáját a kormányzaton belül nem csak az illetékes Belügyminisztérium, a Katasztrófavédelem, hanem a Tűzoltóságok különböző egységei is igyekeznek segíteni. 

Ennek számos példáját ismerni, de láttunk és mutattunk már be hasonló esetet korábban is. Most egy  ötezer lelket számláló erdélyi település, Makfalva esetét mutatnánk meg. Itt az emberek a Kisküküllő partján szerény körülmények között élnek, és  szinte semmilyen felszerelés nem áll rendelkezésre (Ócsához hasonlatosan) tűzvész esetén.  Igaz, itt (Ócsától különbözve) a lakosok minden faluban megszervezték az önkéntes tűzoltócsapatokat, de felszerelés híján beavatkozásuk aligha lehet eredményes és gyors. (Mint ismert Ócsán Boros Tiborra bízták a helyi önkéntes egység megszervezését, de az elmúlt két év alatt ez ügyben semmit nem volt képes felmutatni. Bár legutóbb egy oltást illusztráló megosztást tett közzé közösségi oldalán önmagáról, aminek képe mára rendesen bejárta az internet ösvényeit.)
Az ilyen elesett helyzeteken  segít a most az Erdélyben átadásra kerülő tűzoltóautó, melyet a Makfalviak már el is neveztek  „Piroskának"

http://img.bekesmegye.com/2012/11/img-2738_20121110104219_86.jpg
Immáron "Piroska" segítheti a jövőben az erdélyi Makfalva önkénteseinek munkáját - Ócsán is lehetne

Tűzoltó gépjárműfecskendőt adományozott november 9-én a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága Makfalva részére. A felajánlás átadásában közreműködött még a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a BM Heros Zrt. is. Az átadásnak helyszínt adó Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Gyulai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságán Márton Zoltán, Makfalva polgármestere köszönte meg a Piroska nevű új felszerelést.

A rendezvényen Dr. Tollár Tibor tűzoltó dandártábornok, a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságának gazdasági főigazgató-helyettese mondott beszédet. Mint elmondta hagyomány a munkájukat segítő önkéntesek támogatása, és ugyan még nem hagyomány, de most másodszor segítenek határon túli szervezetet.

Farkas Zoltán, a Békés Megyei Közgyűlés elnöke köszöntőjében hangsúlyozta, milyen fontos Békés megyének a testvéri kapcsolatok erősítése Erdéllyel, melynek a mostani adományozás egy újabb tanúbizonysága.

http://img.bekesmegye.com/2012/11/img-2734_20121110104605_89.jpg
Az esemény végén Baráth János református lelkipásztor megáldotta Az új tűzoltófecskendőt.
*

1 megjegyzés:

  1. Mivel ismét név szerint vagyok említve....... Vacak érzés lehet azzal a tudattal élni, hogy lehet, egy fél kiló liszttért fogantam!

    VálaszTörlés