2016. november 13., vasárnap

Ma sem sikerült az áttörést - csak az utolsó percben sikerült kiegyenlíteni ( - legalább egy pontot sikerült hozni)

Komoly siker is lehetne a mai eredmény az ócsai labdarúgás megyei II. osztályában, ha az eddigi szereplésünk nem írná le avagy felül az egészet. Bukodi labdarúgóegyüttese a béka seggét nem éri fel, annyira láposba mélyedt.

Hiába a mai eredmény, ezt a szezont bizony a legalján fogjuk végezni. A jelenlegi 14. forduló befejeztével is csupán két döntetlent tud a csapat felmutatni, egyetlen győzelem nélkül. 12 fordulós vereség mellett 78 gólt szedtünk be és csak tizenötöt sikerült adnunk. Ez mínusz 63 gólkülönbséget mutat. Vagyis 15 szerzett gólra több 5x annyit kaptunk válaszul. Ez akkora szarság, hogy arra sem érdemes, hogy tovább elemezzük. 

Egyszerűen érthetetlen és tűrhetetlen az, amit az ócsai csapat a választók pénzbeli támogatásával végez. Más települések nem biztosítanak akkora jólétet, anyagi biztonságot és támogatást, mint amit ez az együttes a polgármester elnökletével kiszakít a városi közösből. Mégsem hozzák azt amit ilyen esetben elvárna az ember, akinek adója bánja az egészet.  

Mondani sem kell, hogy Ócsa szigorú költségvetése ellenére a focicsapatunk nem szenved hiányt. A pálya rendezett, az öntözőberendezés működik, az öltöző felújított, labda van és még több edzőpálya is rendelkezésre áll a pénzügyi támogatások mellett a jó szerepléshez. Ez azonban rendre elmarad. 

Sorolni sem kell, hogy Felsőpakony, Újhartyán, Pereg és a többiek mind sorra megelőznek, mert utolsóként nincs rosszabb csapat nálunk. Csak olyan van, amelyik kevesebb pénzből, olcsóbb költségvetésből, rosszabb körülmények közt jobb teljesítményre képesek, mint mi az adott és biztosított lehetőségek mellett. 

Persze, hogy felmerül, hogy mi vége ennek a dolognak? Mi haszna a Bukodi által kiszakított közpénzes támogatásoknak, ha még a középmezőny elérésre sem elég a teljesítmény? 

Erre nem hogy levonnák a konzekvenciát és kiseprűznék a haszontalan vezetést, hanem még fejőst is szereznek, hogy újabb milliókat öljenek és számoljanak el ennek a csapatnak. 

Bukodi polgármester előterjesztésének a lényege az volt, hogy az Eu kohéziós politikájának elősegítése keretében a Magyarország és Szlovákia közötti határon átnyúló együttműködésének folytatásaként bekapcsolódik a programba az Ócsai Roma Nemzetiségi Önkormányzat, tekintettel arra, hogy a Bukodi polgármester OVSE csapatának tagjai között roma nemzetiségű játékosok is vannak, így a határon átnyúló labdarúgó mérkőzések lebonyolításával elősegítenék az Eu-s programban előírt határközi forgalomnövekedést. Ennek  keretében az Ócsai Kulturális napok több rendezvényének együttes megtartására is lehetőség nyílna, úgy is mint a testvérvárosi labdarúgómérkőzések illetve fordulók lebonyolítása. A pályázaton elnyerhető összeg 100.000 és 1.000.000 euró, aminek biztosítandó önrésze 5 százalék. 
A pályázaton 40 millió forint elnyerése esetén 20 millió forint az Ócsa Városi Sportegyesület részére lenne biztosítva, a maradék 20 pedig a városi rendezvények támogatására maradna. Ezért mindössze 2 millió támogatási összeget kért a helyi kisebbségi önkormányzat.
Ezt az előterjesztést a városi önkormányzat az október 26.-ai ülésén tűzte napirendre 4.7 tárgypont alatt. Itt Kardos Zoltán képviselő beszámolt arról, hogy a Gazdasági Bizottság tárgyalta a napirendet és nem javasolja a támogatás biztosítását. Ezt követően a polgármester és az alpolgármester tartózkodása mellett (8 fő tartózkodó részvételével) egyhangúlag elutasították. 

A képviselői határozat értelmében nem lesz határon átnyúló támogatása a helyi labdarúgók egyesületének, és nem kap, nem részesül ebből a keretből 20 milliónyi forintot az sportegylet sem.

http://www.magyarfutball.hu/data/upl/2014/07/1404724975_bugyise_cimer.jpgAmi a mai meccset illeti: - az első gól a 12. percben született a hazai pályán játszó Füry Márton által. Válaszul a 25.-ben Kövér Istvánt helyezett labdát Bugyi hálójába.  Erre az első félidő utolsó percében Berki Ádám vágott vissza egy góllal. Így az első félidő zárása 2:1 Bugyi javára.
A folytatás 79. percében ismét az ócsai Kövér István jutott úgy labdához, hogy azt gól formájában tudta értékesíteni. Ezzel egyenlítettünk. Azonban velünk szemben játszó Buda László a 86'-ban újabb gólt adott. Ezzel már megint veszni látszott minden, de végül a Ordasi Gábor a játékrész utolsó pillanatában sikeresen egyenlített. 
Ezzel a végeredmény Bugyi - Ócsa 3:3 lett.

Ócsa maradt a tabella legalján.

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése